ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΩΠΟΥ Είμαστε εδώ και… ας μην φαινόμαστε!

0
220

Η συνέντευξη του Δημάρχου Ωρωπού, δημιούργησε πολλές εντυπώσεις, κυρίως αρνητικές. Μετά από ένα χρόνο διοίκησης, ακόμα ψάχνει βρει το βηματισμό του και αγωνιά να αφήσει το πολιτικό του στίγμα. Δύσκολα πείθει με το λόγο, αλλά κυρίως με τις ενέργειές του πως το μέλλον θα είναι εύκολο για τον ίδιο και την παράταξη του…

Μπήκαμε στον κόπο, όπως νοιώσαμε υποχρεωμένοι, να παρακολουθήσουμε την συνέντευξη που παρέθεσε ο Δήμαρχος Ωρωπού στο ATTICA TV και στην εκπομπή ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας που ήδη πλήττει τον Δήμο μας, από σήμερα.

Κάνοντας ένα μίνι απολογισμό για τις συνέπειες που άφησε η κακοκαιρία «ΜΗΔΕΙΑ», πληροφορηθήκαμε πως όλα πήγαν καταπληκτικά και βάση του αρχικού σχεδιασμού-προγραμματισμού που συντόνισε ο ίδιος και ο Υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας κ.Δήμας Γιάννης, τουλάχιστον σε ότι αφορούσε το κομμάτι των αποχιονισμών του οδικού δικτύου, τον απεγκλωβισμό των συνδημοτών μας(με 18+18 οχήματα που εργαστήκαν!..)χωρίς να υπολογίζουμε αυτά της Περιφέρειας και της ΔΕΣΕ, αντιμετωπίζοντας ΕΠΙΤΥΧΩΣ την χειρότερη κακοκαιρία των τελευταίων 40 ετών!…

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ, ΕΙΧΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΕ ΕΝΑ 24ΩΡΟ!!!..

Αυτά ακουστήκαν, αυτά μεταφέρουμε…

Δεν επιθυμούμε να ξαναγυρίσουμε στις μαύρες αυτές ημέρες, που στιγμάτισαν πολλούς από τους συνδημότες μας. Ασχοληθήκαμε με τα γεγονότα τις επίκαιρες εκείνες ημέρες, που θέλουμε να ξεχάσουμε το συντομότερο. Μέχρι και προχθές δημοσιεύσαμε επιστολή συνδημότη μας με ειδικές ανάγκες, που κινδύνεψε πραγματικά η ζωή του! Για άλλη μια φορά, η παρτίδα σώθηκε από τα δεκάδες μέλη των εθελοντικών ομάδων, που με αυταπάρνηση και απίστευτο σθένος, έδωσαν καθημερινές μάχες λύνοντας σοβαρά προβλήματα απεγκλωβισμών συνδημοτών μας. Τραγικές καταστάσεις που όλοι θέλουν να ξεχάσουν το συντομότερο και ειδικά οι πολίτες που έζησαν την απόλυτη εξαθλίωση, χωρίς βοήθειες, χωρίς μέριμνα, χωρίς καμία παροχή από τον «Δημοτικό Μηχανισμό».

15 με 16 εκατομμύρια χρέος, παρέλαβε η Νέα Δημοτική Αρχή! (ειπώθηκε για άλλη μια φορά)…

Το αφήγημα παραμένει ενεργό, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν τα ηνία του Δήμου μας και τα ψέματα συνεχίζονται αδιάλειπτα για να μπορέσουν να δικαιολογήσουν τον 19μηνο αφανισμό τους!!!

Ποτέ δεν θα μάθουμε τελικά, τα ακριβή ποσά που δόθηκαν για αποπληρωμές προηγούμενων ετών. Ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού, με δικό του αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε ομόφωνα δεκτό, αλλά και με συνεχείς εκκλήσεις του, εγκαλεί  συνεχώς τον Δήμαρχο Ωρωπού να παρουσιάσει τα ακριβή ποσά που διατέθηκαν ως επιχορήγηση από την κυβέρνηση.

Εις μάτην!

Ακόμα περιμένουμε το περίφημο πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και Διαφάνειας με τα αποτελέσματα των ερευνών τους… Τίποτα!

Κουβέντα επίσης δεν είπε για τα 4.000.000€ που παρέδωσε αφειδώς και χωρίς ανάλογη δικαστική απόφαση που να το επιβάλλει στην Νέα Οδό, που μας ευχαρίστησε κιόλας με την δωρεά μιας παιδικής χαράς!

Κουβέντα δεν ειπώθηκε για τα χρέη σχεδόν 3.000.000€ που «γέννησε» η δική του διοίκηση από τον προπέρσινο Σεπτέμβριο που ανέλαβαν!

Κουβέντα δεν ελέχθη για τις δεκάδες απευθείας αναθέσεις των 24.900€ αλλά και άλλων μεγαλυτέρων ποσών στην Ύδρευση, που αγγίζουν το 1.000.000€ συνολικά!

19 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ!.. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ!

ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ με ΔΕΚΑΕΠΤΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ και ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ!!!.., θα γίνουν έως το φετινό καλοκαίρι!  Που θα αρχίσουν να υλοποιούνται εντός του 2022…

Μιλάμε για πραγματικό οργασμό ενεργειών που συντελείται σήμερα, θα δημοσιευτούν το προσεχές καλοκαίρι και θα αρχίσουν να υλοποιούνται τον επόμενο χρόνο! Ο Δήμος μας, θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο εργοτάξιο, που θα σκαφτεί σε όλα τα μήκη και πλάτη των Δημοτικών Ενοτήτων μας, με έργα ουσίας και άμεσης ωφέλειας των συνδημοτών μας!…

Περιγράφοντας λοιπόν τα έργα, ο Δήμαρχος Ωρωπού και μπροστά στον κίνδυνο να ξεχάσει πολλά από αυτά, οι ακούραστοι «συνεργάτες», του έδωσαν την λίστα με τα έργα, εφόσον φάνηκε αδύνατο να τα θυμηθεί όλα! Είναι χαρακτηριστικό πως διαβάζει σε κάποια στιγμή την «περίφημη λίστα έργων», με όλα αυτά που ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ…

Δεν καταφέραμε όμως να απαριθμήσουμε 15-17 νέες μελέτες(όπως ανέφερε), όσες φορές και αν ακούσαμε το Βίντεο! Και από αυτές που κατάφερε να περιγράψει, οι περισσότερες αφορούν έργα εγγεγραμμένα στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, κάτι που προξενεί ιδιαίτερες ανησυχίες. Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι προϋπολογισμοί της Περιφέρειας Αττικής, αναμορφώνονται, τροποποιούνται(αλλάζουν) βάση των πολλών ιδιαιτέρων συνθηκών, ειδικά εκτάκτων σε κάθε χρονιά. Πολλές φορές προκύπτουν έκτακτες προτεραιότητες, αφήνοντας πίσω την πραγμάτωση του αρχικού προγραμματισμού-προϋπολογισμού. Ας ελπίσουμε πως τα εντεταγμένα έργα για τον Δήμο Ωρωπού θα βρουν τον συντομότερο δρόμο για την εφαρμογή τους, χωρίς καθυστερήσεις…

Για μερικά από τα έργα που περιέγραψε πως θα υλοποιηθούν ο Δήμαρχος, καλό είναι να του θυμίσουμε συγκεκριμένα, πως οι αναβαθμίσεις των γηπέδων σε Μαλακάσα και Αυλώνα, πρόεκυψαν από την απίστευτη «δοτικότητα» της παράταξης του με τον κ.Μυταράκη(Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής) για την Νέα Δομή Μεταναστών στην Μαλακάσα. Αυτή είναι η επιβράβευση των προσπαθειών τους για την ανύπαρκτη αντίσταση που προέβαλαν, αλλά και προβάλλουν καθημερινά κατά την δημιουργία της Νέας Δομής. Τέτοιους «χρήσιμους» συνεργάτες δεν φαντάστηκε ποτέ πως θα έβρισκε η Κυβέρνηση, κατασκευάζοντας μια δομή και μάλιστα πρότυπη στην Ελλάδα. Αλλοίμονο εάν δεν τους επιδοτούσε στο έπακρο!

Η αγορά 11 οχημάτων με Leasing που ακούσαμε, επιβαρύνουν τους πολίτες του Δήμου Ωρωπού, εφόσον μιλάμε για δάνεια που θα πληρωθούν από τις αυξήσεις των δημοτικών τελών που «αναπροσαρμόστηκαν» ειδικά για τις επαγγελματικές-βιοτεχνικές-βιομηχανικές μονάδες στο τόπο μας και δεν ακούστηκε το παραμικρό κατά την συνέντευξη.

Η κατασκευή του Ειδικού Σχολείου που αναφέρθηκε, αφορά εξολοκλήρου δωρεά του ευεργέτη μας κ.Μαρτινου Αθανασίου(καθώς και άλλες ενέργειες όπως η ανακατασκευή πολλών απορριμματοφόρων, η αρχιτεκτονική μελέτη του παραλιακού μετώπου) που «ξεχάστηκε» να αναφερθεί κατά την συνέντευξη!

Και φυσικά, δεν είχαμε καμία απαίτηση να ακούσουμε για τα έργα ζωής που καλούνται να υλοποιήσουν στις μέρες τους, που προγραμμάτισε, δημοπράτησε και συμβασιοποίησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ.Θωμά Ρούσση, όπως το 12θεσιο σχολείο Καπανδριτίου, τον Βιολογικό Καθαρισμό του Καπανδριτίου-Πολυδενδρίου και Αφιδνών και την αποκατάσταση των κατεστραμμένων τοιχίων στον παραλιακό Ωρωπού-Καλάμου. Τα μόνα πραγματικά έργα που θα ξεκινήσουν και ελπίζουμε να υλοποιηθούν σύντομα, ευεργετώντας πραγματικά τους συνδημότες μας!

Για την μελέτη αξιοποίησης των Φυλακών του Ωρωπού, αλλά και του κτήματος των 82 στρεμμάτων έναντι αυτών, αλήθεια τι να πούμε; Μια τεράστια ευκαιρία πραγματικής και ουσιώδους παρέμβασης και όνειρο όλων των ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διατέλεσαν στο παρελθόν, αλλά και όλων των κατοίκων της περιοχής, «θόλωσε» από τις αδιευκρίνιστες προθέσεις της Κυβέρνησης, χωρίς σαφείς και ουσιώδεις εξηγήσεις για «αξιοποίηση και κατασκευή σύγχρονου αθλητικού κέντρου αποκατάστασης με ΣΔΙΤ(ΙΔΙΩΤΕΣ)» και μάλιστα από τα χείλη του ιδίου του Πρωθυπουργού!

Μια που το εξήγγειλε, μια που το ακούσαμε, αφήνοντας όλους τους παριστάμενους άφωνους και μια που δεν δόθηκε καμία περαιτέρω εξήγηση…

Ακόμα και σήμερα, κανένας από την Δημοτική Αρχή δεν έχει βγει να περιγράψει για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής, αλλά και της Κυβέρνησης! Κρατάμε τις αντιδράσεις κορυφαίων στελεχών της Διοίκησης, ειδικά του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών αλλά και τις μετέπειτα δηλώσεις του περί πλήρους άγνοιας για το συγκεκριμένο θέμα!

19 ΜΗΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, αγαπητοι αναγνώστες και αυτό που αφουγκραζόμαστε είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης  Β Α Β Ε Λ!!!

Κανένας δεν επικοινωνεί με κανένα!

Η ύπαρξη τουλάχιστον δυο στρατοπέδων, είναι ένα κοινό μυστικό!

Η πρόκριση τριών στελεχών, ιδιαίτερης προτίμησης από τον Δήμαρχο και φυσικά η απολαβή ιδιαίτερης μεταχείρισης και συμπεριφοράς, έχει δυναμιτίσει κάθε πεδίο συνεννόησης μεταξύ των!

Η παραίτηση δυο Αντιδημάρχων έως σήμερα, αλλά και η απομάκρυνση ακόμα δυο συμβούλων που ακολουθούν οσονούπω, αποδεικνύει το δυσχερές κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην ομάδα διοίκησης. Όλα φαίνονται να κινούνται, πάνω σε τεντωμένα σχοινιά, που δεν βλέπουμε να σώζουν ούτε οι 107 νέες προσλήψεις 8μηνης διάρκειας και αποκλειστικής προτίμησης του Δημάρχου, ούτε οι δεκάδες απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους και κολλητούς, αλλά ούτε και ο «καθολικός εναγκαλισμός»  όλου του Τοπικού Τύπου και των ανθρώπων που δημόσια εκφέρουν πολιτική άποψη.

Διακρίνουμε μια «πολιτική κόπωση» που έχει ήδη καταβάλλει τον Δήμαρχο Ωρωπού, που απεγνωσμένα ψάχνει να βρει λύσεις στα απέναντι στρατόπεδα. «Γέφυρες» παντός τύπου και με κάθε τρόπο, προσπαθεί να στήσει με στελέχη του Δημοτικού Συμβουλίου, που δεν ανήκουν στο στρατόπεδο του. Πρόσκαιρες λυκοφιλίες, με παράξενες εξαρτήσεις, χωρίς κανένα πολιτικό μέλλον και απόκριση. Δυο χρόνια πριν από τις επερχόμενες εκλογές, προσπαθεί να παρουσιάσει ένα αμφιλεγόμενα πρωτόγνωρο προφίλ, για αυτούς που τον γνωρίζουν, παρουσιάζοντας τον εαυτό του σαν την μοναδική ενδεδειγμένη λύση!

 

 

 

 

 

 

Δυστυχώς για αυτόν, υπάρχει αντίπαλο δέος! Όσο και αν θέλει να το παραγνωρίζει, όσο και αν θέλει να το υποτιμά, είναι μια ομάδα ανθρώπων εξαιρετικά πεπειραμένη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με στελέχη που έχουν εξαιρετική δημοφιλία, αλλά και βαθιές ρίζες στις τοπικές τους κοινωνίες. Αποτελούν παράταξη και έχουν αδιαμφισβήτητο επικεφαλή!

Θεωρούμε πως η συνέχεια θα είναι πολύ δύσκολη για τον Δήμαρχο, αλλά και για την ομάδα του, γενικώς! Ειδικά στην περίπτωση που οι ημερομηνίες δεν θα του βγαίνουν και οι καθυστερήσεις όσων υποσχέθηκε, θα τον πιέζουν καθημερινά.

Ο χρόνος θα αποδειχτεί, ο μεγαλύτερος εχθρός του!..

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here