Το «μακρύ» χέρι της εξουσίας

0
256

Για ακόμα μια φορά καλούμαστε να ασχοληθούμε με γεγονότα και πράξεις κάποιων «νεοεισερχόμενων δημοσιογραφούντων» που ανακάλυψαν τον τόπο μας.

Τις τελευταίες ημέρες «παίζει» δημοσίευμα στο διαδίκτυο που παρουσιάζει τον πρώην Δήμαρχο Ωρωπού να «ζημίωσε με δεκάδες χιλιάδες ευρώ τον Δήμο Ωρωπού», με λανθασμένες αποφάσεις του.

Και μόνο αυτό σαν γεγονός και ο τρόπος που παρουσιάζεται, σε υποχρεώνει να ερευνήσεις την ποιότητα του δημοσιεύματος, καθώς και την διαδρομή της είδησης που έφτασε στην πηγή να δημοσιευτεί. Είναι μια «σοβαρότατη καταγγελία», με το παράδοξο πως ευτυχώς και προς τιμήν τους, δεν δημοσίευσε κανένα άλλο μέσο στην περιοχή!

ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ!…

Οι «συνάδελφοι» που κατέχουν την ιδιότητα της ενημέρωσης στον τόπο μας, προχώρησαν στην έρευνα της είδησης, την εγκυρότητα της κατηγορίας και τους πραγματικούς λογούς δημοσιοποίησης της καταγγελίας και αποφάνθηκαν πως, ακόμα ένα κατάπτυστο, ανούσιο, στοχευόμενο κείμενο που η δημιουργία του αποσκοπεί στην ανήθικη βλάβη του πρώην Δημάρχου, υπήρξε ο μόνος και πραγματικός λόγος!

Και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτό! Τουλάχιστον μπορεί να λειτουργήσει ένας άτυπος «ηθικός κώδικας» μεταξύ μας, που να μπορεί να χειρίζεται τέτοιες κακοήθειες και ανακρίβειες…

Ζήσαμε για πολλά χρόνια από διαφόρους «επαγγελματίες» του χώρου, την σκληρή και ανήθικη προσέγγιση της έννοιας ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Για πολλά χρόνια (ευτυχώς τώρα έχουν σιγήσει), άνθρωποι συναλλασσόμενοι, που με απύθμενες χυδαιότητες και ανακρίβειες απευθυνόμενοι στα κατώτερα ανθρώπινα ένστικτα ενός αιμοβόρου κοινού που υπάρχει σε κάθε κοινωνία, χρησιμοποιώντας αισχρά δημοσιεύματα και τραμπουκικές μεθόδους ανήγαγαν το μελάνι του υποκόσμου σε τέταρτη εξουσία.

Οι νεοεισερχόμενοι κύριοι που εμφανίστηκαν τον τελευταίο καιρό στον διαδικτυακό τόπο της περιοχής, είναι ακριβώς της ίδιας σχολής! Ίδιες στοχεύσεις, ίδιος τρόπος, ίδια μεθοδολογία, ίδια αμοραλιστική διάθεση. Μοναδικός σκοπός φυσικά, είναι η οικονομική αφαίμαξη των διοικούντων πουλώντας εκδούλευση και αργυρώνητες υπηρεσίες, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό! Παλιά μου τέχνη κόσκινο…

Το κακό όμως για όλους μας και εννοώ ΕΜΑΣ τους πολίτες αυτού του τόπου, είναι πως τέτοιοι τύποι ΔΥΣΤΥΧΩΣ βρίσκουν ρήγματα στην κοινωνία μας και καταφέρνουν να διεισδύουν σχεδόν αθόρυβα. Τρανταχτό παράδειγμα το εν λόγο δημοσίευμα που τροφοδότησαν πιθανότατα άνθρωποι ή στελέχη της Δημοτικής Αρχής. Με έγγραφο που τους παρέδωσαν οι ίδιοι και άρα άμεσοι συνεργοί τους(καθώς υπήρξαν οι μόνοι που είχαν πρόσβαση), όπλισαν το χέρι τους συναινώντας σε μια ακόμα κακοήθεια.

Το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι για το ποιος φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη; Ο ηθικός αυτουργός και ενορχηστρωτής της όλης επίθεσης ή το εκτελεστικό όργανο;

Θεωρούμε πως η απάντηση είναι απλή και εύκολη!

Υπάρχουν οι άνθρωποι που επιβραβεύουν τόση γλίτσα. Οι άνθρωποι της σημερινής διοίκησης λόγω της πρόσχαρης δύναμης που νοιώθουν, αρχίζουν να  χάνουν την ευθυκρισία και το μέτρο, ζώντας σε μια παράλληλη πραγματικότητα. Επιζητώντας την κολακεία και υπάκουες αμοιβάδες στην αυλή τους, φτάνουν στο σημείο να οπλίζουν τα χέρια «πρόθυμων» εντολοδόχων εκτελεστικών οργάνων, υπερηφανευόμενοι μάλιστα όταν διαβάζουν ένα χαλκευμένο έπαινο για κατορθώματα που δεν έκαναν, αγαθοεργίες που τελικά δεν έγιναν, βραβεία που δεν πήραν.

Ο «δημοσιογράφος» που γλείφει χειρουργικά και δαγκώνει αδιακρίτως κάθε εχθρό είναι ο άνθρωπος που ονειρεύονται, ο άνθρωπος -σκυλί τους. Βυθίζονται αγκαλιά στην ανυποληψία, κουφοί κι ευτυχισμένοι, ενώ το σύμπαν γύρω τους καγχάζει και τους περιφρονεί.

Υ.Γ 1. Θεωρούμε πραγματικά αστείο, να αναφερθούμε σε εξηγήσεις για την ουσία της καταγγελίας και την δήθεν «ζημία που πρόεκυψε από αποφάσεις του Πρώην Δημάρχου». Καμία απόφαση δεν υπάρχει, δεν υφίσταται, δεν αποφασίστηκε, τελικά!…

Υ.Γ 2. Μηνυτής των καταγγελιών, είναι ο σημερινός Δήμαρχος Ωρωπού καθώς και κάποια στελέχη του…

Υ.Γ 3. Η μήνυση κατατέθηκε από τους ενάγοντες, 18 μήνες μετά!… κινούμενοι αποκλειστικά από αντιπολιτευτική διάθεση και με μοναδικό κριτήριο να αποκομίσουν εκλογικά οφέλη… 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here