Επίσκεψη(όχι Αυτοψία) του Παρατηρητή στην Μαυροσουβάλα. 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

0
448

 Μια αντίστοιχη περίπτωση με μια ανάθεση της τάξης των 85.000€, είχε απασχολήσει το Δημοτικό μας συμβούλιο τον Αύγουστο του 2017. Τότε ο σημερινός Δήμαρχος και τα στελέχη του από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, «θορυβημένοι» από το μεγάλο κόστος των επισκευών στα αντλητικά συστήματα της Μαυροσουβάλας (ΝΑΙ, εκεί που θα σκορπίσουμε 560.000€) πραγματοποίησαν ΑΥΤΟΨΙΑ και διαμαρτυρήθηκαν έντονα στα μέσα της περιοχής!

Τι έχει αλλάξει σήμερα;

Που πήγε αυτή η υπέρμετρη «ευαισθησία»;

Και το κυριότερο! Που είναι τα «υποστηρικτικά ηλεκτρονικά μέσα» της εποχής που έκαναν σημαία την «αυτοψία» τους;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τι γράψαμε τότε, μετά από δική μας επίσκεψη…  

23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Η Αλήθεια είναι πως διαβάζοντας την κοινή δήλωση των 3 Δημοτικών Συμβούλων(ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ,Χ”ΙΩΑΝΝΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ)που επισκέφτηκαν την Μαυροσουβάλα και έκαναν ΑΥΤΟΨΙΑ (όπως οι ίδιοι δήλωσαν),αποφασίσαμε να επισκεφτούμε και εμείς την περιοχή,όχι βεβαίως για να κάνουμε ΑΥΤΟΨΙΑ (αφού είμαστε απλοί και ταπεινοί Παρατηρητές),αλλά για να δούμε με τα μάτια μας,την κατάσταση που επικρατεί εκεί. Χωρίς καμιά δόση υπερβολής,θεωρούμε ότι προφανώς ή εμείς πήγαμε αλλού,ή αυτοί.Υπάρχει βέβαια και η άλλη εξήγηση(που είναι και η πιθανότερη), που λέει πως πήγαν στο ίδιο μέρος,αλλά είδαν αυτά που ήθελαν να δουν. Πρώτα από όλα αναζητήσαμε το τμήμα των εγκατάστασεων που απεικόνιζε η φωτογραφία που χρησιμοποίησαν οι ΑΥΤΟΠΤΕΣ,αλλά μάταια.

Η επίμαχη φωτογραφία

Μάθαμε βεβαίως πως η φωτογραφία είναι παλιά και αφορά την κατάσταση που επικρατούσε προ τετραετίας περίπου.

Η Αντίστοιχη κατάσταση που υπάρχει αυτή την στιγμή,είναι η παρακάτω:

Στην συνέχεια ενημερωθήκαμε από τον Αρμόδιο Υπάλληλο,πως οι Γεωτρήσεις είναι τέσσερις και όχι τρεις, όπως υποστήριξαν οι ΑΥΤΟΠΤΕΣ. Προφανώς στην βιασύνη τους,τους διέφυγε μια γεώτρηση. Μικροπράγματα δηλαδή. Στη συνέχεια μάθαμε πως είναι σε πλήρη λειτουργία οι δύο από τις τέσσερις γεωτρήσεις και καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες κατά τους χειμερινούς μήνες (15000 κυβικά ημερησίως). Κατά τους θερινούς μήνες που οι ανάγκες αυξάνονται κατακόρυφα και τα μεγέθη των αναγκών είναι τεράστια (50000 κυβικά ημερησίως), υπάρχει στόχος με την επισκευή και των άλλων δύο γεωτρήσεων,να καλυφθεί τουλάχιστον το 70% των αναγκών (Το υπόλοιπο καλύπτεται από τις γεωτρήσεις της ΕΥΔΑΠ).

Σε ερώτηση γιατί δεν έχουν επισκευαστεί ακόμα και οι άλλες δύο γεωτρήσεις μάθαμε πως οι ενστάσεις και οι καταγγελίες της Αντιπολίτευσης και η παρακώλυση του εργολάβου, έχουν γίνει η αιτία να καθυστερήσει η αποκατάσταση της λειτουργίας και των άλλων δύο γεωτρήσεων.

Δεν χρειάζεται να περάσεις πολύ χρόνο, ούτε να διαθέτεις καμιά ιδιαίτερη πείρα για να αντιληφθείς, πως εδώ επιτελείται ένα τιτάνιο έργο, από κάποιους ανθρώπους, που υπερβάλλουν εαυτόν, προκειμένου να μη λείψει από καμιά γωνία του Δήμου μας, το πολυτιμότερο αγαθό, το νερό. Και τα καταφέρνουν πραγματικά άριστα, αφού ακόμα και τις δύσκολες μέρες της Πυρκαγιάς, δεν σταμάτησε η Υδροδότηση, ούτε για ένα λεπτό.

Είναι άδικο βεβαίως,κάποιοι άνθρωποι,προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις και ζητήματα, από εκεί που δεν υπάρχουν,να μηδενίζουν και να ισοπεδώνουν το έργο αυτών των ανθρώπων και να μεταφέρουν μια ψευδεπίγραφη και “στημένη” εικόνα στον απλό Πολίτη ,που έχει την ατυχία να διαβάσει τα όσα υποστηρίζουν και καταγγέλλουν.

Εμείς δημοσιεύουμε κάποιες φωτογραφίες ακόμα για την κατάσταση που επικρατεί στην Μαυροσουβάλα τώρα και καλούμε όποιον ενδιαφέρεται πραγματικά να επισκεφτεί την περιοχή και να διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια,ποιος λέει αλήθεια. 

Οι ΑΥΤΟΠΤΕΣ ή οι Απλοί Παρατηρητές;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here