Η «ΜΗΔΕΙΑ» ακόμα… ταλαιπωρεί τον Δήμο μας

0
350

Κανένας δημότης του Δήμου Ωρωπού, δεν θα καταφέρει να ξεχάσει σύντομα την έντονη κακοκαιρία «ΜΗΔΕΙΑ», που επισκέφτηκε την περιοχή μας, στις 15 Φεβρουαρίου.

Όλοι μας, θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια τις παλινωδίες της Δημοτικής Αρχής και την «επιχειρησιακή της ικανότητα», βυθίζοντας σε απελπισία και οργή εκατοντάδες συμπολιτών μας, κυρίως στις ορεινές ενότητες του Δήμου μας, αλλά και χιλιάδες συνδημοτών μας που έμειναν χωρίς νερό για πολλές ημέρες.

Οφείλουμε να παραδεχτούμε πως η «επιχειρησιακή ικανότητά» τους ήταν άριστη μόνο στις live μεταδόσεις που έκαναν μέσω facebook και οι ίδιοι αρκέστηκαν στα «μπράβο» που έδιναν μόνοι τους στους εαυτούς τους.

 

Δυστυχώς όμως για τους Δημότες μας, η κακοκαιρία αυτή, θα δικαιολογήσει μια ακόμα απευθείας ανάθεση, ποσού 560.000€ σε εργολάβο της αρεσκείας του κ. Γιασημάκη (γνωρίζουμε από σήμερα το όνομα του πριν γίνει η ανάθεση), καθώς τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, την 6η Απριλίου 2021, στο 10ο θέμα της ημερησίας διάταξης, κληθήκαν να ψηφήσουν την:

«ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΑΥΡΟΣΟΥΒΑΛΑΣ».

Οι ισχυρισμοί της κατεπείγουσας κατάστασης για την Δημοτική Αρχή αναφέρουν πως: «…η αναβάθμιση των αντλιοστασίων και γεωτρήσεων του Δήμου Ωρωπού κρίνεται επιτακτική και κατεπείγουσα αν λάβουμε υπόψη τα επιπρόσθετα τεράστια προβλήματα υδροδότησης συνέπεια των έκτακτων και απρόβλεπτων βλαβών που προκλήθηκαν μετά την έλευση της κακοκαιρίας «ΜΗΔΕΙΑ» από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ωρωπού… Η αποκατάσταση των εκτεταμένης εμβέλειας ζημιών για την εξασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης, συνιστά κατεπείγουσα ανάγκη, η ικανοποίηση της οποίας δεν επιτρέπει την τήρηση χρονικών προθεσμιών… ».

 

Όλα αυτά παρατίθενται, ενώ όλοι γνωρίζουν καλά πως οι γεωτρήσεις της «Μαυροσουβάλας» έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους εδώ και 5 μήνες, λόγω ελλιπούς συντήρησης. Αυτό βεβαίως είναι εύκολο να αποδειχτεί από τις μηνιαίες καταναλώσεις της ΕΥΔΑΠ.

Άλλη μια απευθείας ανάθεση με συγκεκριμένο κίνητρο του κ. Γιασημάκη, μετά από την ανάθεση «μαμούθ» των 3.300.000€ για το έργο «Αντιμετώπιση σοβαρών καθιζήσεων και κατακρημνίσεων δρόμων στο παραλιακό μέτωπο», το όποιο ανατέθηκε ως κατεπείγον από τον Αύγουστο του 2020 και μέχρι σήμερα δεν έχει καν ξεκινήσει! Τότε πώς κρίνεις το έργο κατεπείγον;… αφού 9 μήνες μετά δεν έχεις αρχίσει την κατασκευή του;

Η «αγαπημένη και προσφιλής» διαδικασία της «διαπραγμάτευσης», χωρίς προηγούμενη δημοσίευση του σημερινού Δημάρχου Ωρωπού είναι γεγονός.

 

Δεν έχουμε να προσθέσουμε και πολλά, για «τα έργα και τις ημέρες» της Δημοτικής Αρχής. Χωρίς κανένα δισταγμό, δοθείσης της ευκαιρίας να ανακηρυχτεί ο Δήμος Ωρωπού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αποφασίζουν να εκχωρήσουν 560.000€ σε μια ακόμα απευθείας ανάθεση, χωρίς ουσιαστικούς λόγους!

Τα γεγονότα είναι αποκαλυπτικά, και ο τρόπος που διαχειρίζονται τα χρήματα των Δημοτών του Ωρωπού είναι αδιανόητος. Μιλάνε για χρέη, πτώχευση του Δήμου και οι αναθέσεις δεν έχουν τελειωμό. Ποια τελικά είναι η αλήθεια;

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε σε κάθε αρμόδια εποπτική αρχή καθώς και στον οικονομικό εισαγγελέα, αυτήν την πρωτοφανή μεθόδευση. Με κάθε θεσμικό τρόπο, θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη νομιμότητα των διαδικασιών και να ελέγξουμε κάθε πτυχή της εν λόγω ανάθεσης.

 

Η προστασία του Δημοτικού πλούτου, καθώς και η παρακαταθήκη που αφήσαμε με το έργο μας κατά την προηγούμενη πενταετή θητεία μας, ειδικά σε έργα υποδομής, μας υποχρεώνουν να παρακολουθούμε από κοντά τις διαδικασίες των επισκευών, όπως άλλωστε και να ελέγξουμε κάθε τεχνική λεπτομέρεια των επισκευών-αντικαταστάσεων.

Για την ηθική των πράξεων του Δημάρχου και των άμεσων συνεργατών του, τόσο του Αντιδημάρχου Ύδρευσης, που είναι υπεύθυνος για τις εγκαταστάσεις, όσο και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής της συμπολίτευσης, τα οποία ψήφισαν χωρίς κανένα δισταγμό την εν λόγω απευθείας ανάθεση, τα λόγια, περισσεύουν.

 

Στην πραγματικότητα, η «ακλόνητη ηθική» του κ. Γιασημάκη, καθορίζεται από τις πράξεις του και οι έννοιες όπως εντιμότητα, αμεροληψία, δικαιοσύνη, χρηστή διοίκηση, έχουν χαθεί από τις πρώτες μέρες της διοίκησης του.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού

«Πρώτα Ο Δημότης»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here