Πολλά τα ερωτήματα για την ανάθεση των 560.000€! Απαντήσεις από κανένα!

0
431

Πολλά τα ερωτήματα που κατέφτασαν στο μέσο μας, μετά την γνωστοποίηση της απευθείας ανάθεσης των 560.000€ για επισκευές στους αντλητικούς μηχανισμούς υδροδότησης της Μαυροσουβάλας.

Το υπέρογκο αυτό ποσό, έχει προξενήσει αλγεινή εντύπωση στους συνδημότες μας, σχετικά με την διαδικασία ανάθεσης, τις πραγματικές ανάγκες αποκατάστασης των μηχανημάτων, τις ευθύνες συντήρησης των μηχανισμών, αλλά και ποιους βαρύνουν οι ευθύνες διάγνωσης και επιβεβαίωσης των βλαβών, δίνοντας την αντίστοιχη εντολή αντικατάστασης των μηχανημάτων.

Ποιος είναι υπεύθυνος και υπόλογος για την καλή λειτουργία των μηχανημάτων;

Ποιος βεβαιώνει τις ζημίες και δίνει εντολή αντικατάστασης των μηχανημάτων;

Ποιος έχει την τεχνογνωσία να κάνει τον προγραμματισμό, φτάνοντας τελικά στην επιθυμητή επάρκεια για τον Δήμο Ωρωπού, τουλάχιστον τους μήνες που δεν έχουμε μεγάλες επισκεψημότητες;

Επειδή πολλοί συμπολίτες μας, μετά την πρόσφατη θεομηνία και την διακοπή του νερού, λόγω έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας, διερωτώνται μήπως η προτεινόμενη δαπάνη, θα καλύψει την αγορά κάποιας γεννήτριας, προκειμένου να εξασφαλίζεται η αδιάλειπτη λειτουργία των αντλητικών μηχανημάτων.

ΟΧΙ!… Καμία τέτοια πρόθεση δεν διατυπώθηκε από την Δημοτική Αρχή, στην επίμαχη οικονομική επιτροπή που ανατέθηκαν οι εργασίες των 560.000€. Καμία αναφορά για ενεργειακή αυτονομία και επάρκεια!

Εύλογα ερωτήματα, που πρέπει να απαντηθούν από τον Δήμαρχο και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας. Κατά την ταπεινή μας άποψη, θα έπρεπε να υπάρχει και η γνωμοδότηση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Ύδρευσης, κ.Λίτσα Κωνσταντίνου, καθώς το σοβαρό αυτό θέμα άπτεται των αρμοδιοτήτων του. Είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος και η υπηρεσία που προΐσταται, καθώς θα πρέπει να γνωρίζει όλες τις τεχνικές και λειτουργικές λεπτομέρειες. Είναι υπεύθυνος καθώς διοικεί όλα τα στελέχη και τους εργαζόμενους που συντηρούν, λειτουργούν, επισκευάζουν όλες τις εγκαταστάσεις ύδρευσης στον Δήμο μας.

Το πρωτόγνωρο, αλλά και συνάμα παράδοξο στην ανάθεση αυτή, είναι πως ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ υπηρεσιακό του σημείωμα ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, για κατεπείγουσες αντικαταστάσεις μηχανισμών. Μια πρακτική που δεν έλειψε ποτέ από προηγούμενες αναθέσεις κατά την πενταετή θητεία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.(ΠΧ: το με αρ. πρωτ. 20834/2-10-2017 υπηρεσιακό σημείωμα του Αντιδημάρχου της υπηρεσίας της ύδρευσης…)

Είναι αδύνατο πραγματικά να κατανοήσουμε τις εργασίες που θα γίνουν με το τεράστιο ποσό των 560.000€. Συνεχίζουμε τις έρευνες μας και προσπαθούμε να βρούμε ανάλογες επισκευές και αποκαταστάσεις που διενεργήθηκαν στο αντληοστάσιο της Μαυροσουβάλας, τις δαπάνες που πληρώθηκαν και τις αντίστοιχες προσφερόμενες εργασίες, κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Το βέβαιο είναι πως για πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε τέτοιου μεγέθους δαπάνη! Σύντομα θα παρουσιάσουμε αποφάσεις τις προηγούμενης Δημοτικής Αρχής με παρόμοιες εργασίες, καθώς και τα ανάλογα κοστολόγια.

Θεωρούμε πολύ σοβαρό το θέμα και νοιώθουμε την υποχρέωση να εξαντλήσουμε κάθε πτυχή του, περιμένοντας βέβαια και κάποιες εξηγήσεις από την Δημοτική Αρχή…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here