Σήμερα Τελέστη η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Καθηγουμένου Χριστοδούλου

0
793

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Καθηγουμένου  Σταυροπηγιακής και Συνοδικής Ιεράς Μονής Οσίου Συμεών του νέου θεολόγου, Καλάμου Αττικής, Χριστοδούλου, ο οποίος εκοιμήθη στις 10 Απριλίου 2021, εψάλλει στις 12 Απριλίου και ώρα 11 και κεκλεισμένων των θυρών.

Ωστόσο, μεταδόθηκε από το κανάλι της μονής:   https://www.youtube.com/watch?v=iMwj0Su7paU

Σύμφωνα με το ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO ο μακαριστός νοσηλεύοταν από τον Φεβρουάριο με βαριά πνευμονία σε κλινική της Αθήνας. To τελευταίο διάστημα ήταν διασωληνωμένος.

Συγκινητικά τα λόγια του συμπατριώτη του, Αρχ. π. Καλλίνικος Μαυρολέων

«… Ο πολυσέβαστος και πολύ αγαπητός συμπατριώτης μας, από Αρκάσα και Μενετές, Γέροντας Χριστόδουλος (Κοσμάς),Κτήτωρ και Ηγούμενος της Ιεράς Συνοδικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Συμεών νέου Θεολόγου Καλάμου Αττικής, αναχώρησε χθες βράδυ, 10η Απριλίου 2021, για τον Κύριο και Θεό μας, που τόσο πόθησε και αγάπησε! Τον έχασε η γη, τον κέρδισε ο Ουρανός! Είναι γεμάτη με ανθρώπινη λύπη η καρδιά μας για τον προσωρινό αποχωρισμό, αλλά και γεμάτη ευγνωμοσύνη για την πολύτιμη προσφορά του και την πολλή του αγάπη για το νησί μας και για όλους μας! Έχουμε πρέσβυν στον Ουρανό! Δόξα σοι ο Θεός!..»

Ο γέρων Χριστόδουλος, υπήρξε πνευματικό τέκνο του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη, πνευματικό στήριγμα για χιλιάδες ορθοδόξους και με την οσία βιωτή του λαμπρό παράδειγμα για όλους μας.

Άγιε γέροντα, πρέσβευε υπέρ ημών!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

\

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here