Mε κατεπείγουσες απευθείας αναθέσεις επισκευάζονται αντλιοστάσια του Δήμου Ωρωπού (Ο Φάρος της Β. Αττικής Νοεμβρίου 09/2020)

0
434

Τα δημοσιεύματα για τις συνεχείς απευθείας αναθέσεις από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ωρωπού, για επισκευές στα αντλητικά μηχανήματα ύδρευσης, ακολουθούν την 18μηνη θητεία της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Δεν υπάρχει μήνας που να μην έχει υπάρξει μια απευθείας ανάθεση για επισκευές και αντικαταστάσεις στα αντλιοστάσια του Δήμου μας, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Το σκανδαλώδες όμως ποσό των 560.000€ με αυτόν τον τρόπο ανάθεσης(ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ), δηλαδή μια «κεκαλυμμένη» απευθείας ανάθεση, είναι προκλητικό!

Κατά το παρελθόν, τέτοιες αναθέσεις έχουν απασχολήσει τα τοπικά ενημερωτικά μέσα. Ανατρέχοντας στο διαδίκτυο, βρήκαμε ανάλογα δημοσιεύματα που είχαν «θορυβήσει» τους ανθρώπους της ενημέρωσης, κάνοντας καταγραφή των γεγονότων αλλά και με μια μικρή ανάδρομη στο παρελθόν, μας θύμιζαν την στάση της σημερινής Δημοτικής Αρχής σε αυτές τις διαδικασίες, που σήμερα εφαρμόζουν απροκάλυπτα!

Είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε πως, με αυτήν την τελευταία απευθείας ανάθεση των 560.000€, το ποσό του 1.000.000€ έχει ξεπεραστεί κατά πολύ, σε μόλις 18 μηνών θητεία!

Είναι απορίας άξιον που μπορούν να φτάσουν αυτές οι δαπάνες!…

 

 

 

 

 

(Ο Φάρος της Β. Αττικής  Νοεμβρίου 09/2020)

 «… Στη διαδικασία των απευθείας κατεπειγουσών αναθέσεων προχωρεί η Δημοτική Αρχή προκειμένου να επισκευαστούν αντλιοστάσια στα πλαίσια της λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης του Δήμου. Η διαδικασία αυτή δεν απαιτεί πρότερη μελέτη ή διαγωνισμό, υλοποιείται με διαδικασίες fast track και καλύπτεται από το άρθρο 158  του νόμου Ν.3463/2006.

Προεκλογικά, στις 23 Αυγούστου του 2017,  από την θέση της Αντιπολίτευσης, ο νυν δήμαρχος κύριος Γιασημάκης τόνιζε μεταξύ άλλων καταγγέλλοντας την προηγούμενη διοίκηση:  “…ότι δεν λειτουργούν οι γεωτρήσεις της Μαυροσουβάλας παρά τα μεγάλα ποσά που έχουν εγκριθεί και μάλιστα με απευθείας αναθέσεις και διαδικασίες κατεπείγοντος. Οι μέχρι σήμερα διαβεβαιώσεις του κ. Ρούσση ότι από την λειτουργία των γεωτρήσεων ο Δήμος εξοικονομεί χρήματα, αποδεικνύονται περίτρανα ότι ήταν λόγια του αέρα και δικαιολογίες για τις απευθείας αναθέσεις μεγάλων ποσών και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος”.
Τον Οκτώβριο του 2019 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε Κέντρο της παραλίας(ΑΤΛΑΝΤΙΣ) με θέμα την οικονομική κατάσταση του Δήμου, ο Δήμαρχος ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Ρούσση δόθηκαν με απευθείας αναθέσεις στον ίδιο προμηθευτή (κάνοντας κατάτμηση) 1.127.000 ευρώ για αγορά ή επισκευή αντλητικών συγκροτημάτων. Έλεγε τότε ο Δήμαρχος: “ενώ φωνάζαμε τόσα χρόνια να γίνει διαγωνισμός ώστε να δοθούν εκπτώσεις και να έχει όφελος ο Δήμος”.

Με βάση τα παραπάνω, απορία γεννά το γεγονός ότι μετά από 14 μήνες υπάρχον και διαπιστωμένο πρόβλημα στις αντλίες, χαρακτηρίζεται κατεπείγον και χρήζει άμεσης ανάθεσης…»

Θεωρούμε υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να δώσει στην δημοσιότητα τα τεχνικά στοιχεία και τα χαρακτηριστικά της μελέτης των 560.000€, για τις κατεπείγουσες αντικαταστάσεις. Πρέπει να γνωρίσουν ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ οι δημότες μας τις εργασίες που προγραμματίζονται να γίνουν και την σκοπιμότητα της τεράστιας αυτής δαπάνης.

Η επιλογή της σιωπής που ακολουθούν τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, αλλά και τα ενημερωτικά μέσα που είναι φίλα προσκείμενα, δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις αλλά κάνουν καχύποπτους και το σύνολο των πολιτών. Απαιτείται η πλήρης διαφάνεια των διαδικασιών, η δημοσιοποίηση των προγραμματισμένων ενεργειών και οι ακριβείς λόγοι που δικαιολογούν την πρωτοφανή σκανδαλώδη δαπάνη των 560.000€, για το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Θα περιμένουμε, όσο χρειαστεί…  

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here