Με ψευδή στοιχεία και ανυπόστατες πληροφορίες, προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα!

0
308

Άξιους λοιπόν, θα τους χαρακτηρίσουμε τους αρθρογράφους της αγαπημένης ανώνυμης ιστοσελίδας του Δήμαρχου Ωρωπού. Σε μια τιτάνια και πολύ φιλότιμη προσπάθεια να δικαιολογήσουν την ασύλληπτη δαπάνη των 560.000€ για τις εγκαταστάσεις της Μαυροσουβάλας, παραθέτουν διάφορα στοιχεία από τις «μαύρες ημέρες» που βρίσκονταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης και δεν είχαν καμία διάθεση να ερευνούν, να ελέγχουν αλλά και να αποκτήσουν πραγματική γνώση της κατάστασης στις εγκαταστάσεις της Μαυροσουβάλας, που αποτελεί και το μεγαλύτερο αντλητικό συγκρότημα του Δήμου Ωρωπού.

Αποτύπωσαν ακριβώς τους ισχυρισμούς που παρουσίαζαν στα Δημοτικά Συμβούλια τότε, χωρίς να υπάρχουν τις αντίστοιχες αποδείξεις, για τις δήθεν καταγγελίες τους. Με αυτά τα «ντοκουμέντα» κατέθεσαν μηνύσεις στις εποπτικές αρχές που φυσικά βρήκαν το δρόμο τους… στο καλάθι των αχρήστων, με μεγάλη ευκολία!

Περιμέναμε μεγαλύτερη σοβαρότητα, σήμερα που βρίσκονται στην διοίκηση, αλλά δυστυχώς διαψεύδουν κάθε ελπίδα μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο θέμα(όπως στο παρελθόν), καθώς θεωρούμε πως έγινε πολύ σοβαρή δουλειά το 2017 που υπήρξε η δυνατότητα και ακλουθήσαμε όλα τα βήματα της αναβάθμισης του αντλιοστασίου.

Για αρχή παρουσιάζουμε την εικόνα εγκατάλειψης που υπήρχε στην μονάδα:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ και το έχουμε στην διάθεση μας, όπως όλα τα τιμολόγια που δαπανήθηκαν κατά την πενταετία, για όλα τα αντλητικά συστήματα του Δήμου Ωρωπού, ΣΥΝΟΛΙΚΑ!!!…

Η πραγματική δαπάνη για πέντε έτη για την επισκευή αντλητικών συγκροτημάτων είναι 1.031.000,00€…

Είναι εδώ όλα τα τιμολόγια και δεν αφορούν μόνον την επισκευή και συντήρηση όλων των συστημάτων ύδρευσης στο δήμο μας, αλλά και την προμήθεια συστήματος τηλεμετρίας, καθώς και αυτοματισμών και την προμήθεια νέων διπλών αντλητικών συγκροτημάτων (τύπου inverter νέας τεχνολογίας) στο αντλιοστάσιο της Μαυροσουβάλας!..

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των χρημάτων που επενδύθηκαν στην Ύδρευση, σύμφωνα με το αρχείο της ΕΥΔΑΠ, όπου οι χρεώσεις μας είναι οι εξής:

ΕΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ
[m3]
2013 3.226.221
2014 5.500.788
2015 7.180.616
2016 6.146.362
2017 5.287.371
2018 3.122.578
*2019 2.843.319
ΣΥΝΟΛΟ 33.307.255

 

Παρελήφθη ένας δήμος με καταναλώσεις στην ΕΥΔΑΠ 7.180.616 κυβικά το χρόνο και παραδόθηκε  με καταναλώσεις 2.843.319 κυβικά μέτρα νερού μέχρι και τον Αύγουστο.

Δηλαδή περίπου 4.350.000 κυβικά λιγότερα το χρόνο. 

Και αυτό επετεύχθη με την επισκευή των γεωτρήσεων της Μαυροσουβάλας και την επισκευή του υποσταθμού, σύμφωνα με τα αδιάσειστα στοιχεία της ΕΥΔΑΠ…

Αυτή είναι εξοικονόμηση. Αυτή είναι οικονομία. Αυτό είναι  νοικοκυροσύνη …

 

 

 

 

 

 

 

Δεν μπορούμε να στηριχτούμε στου γελοίους ισχυρισμούς και τις βλακώδεις τεχνικές περιγραφές που διαβάσαμε με τα: 1000 περίπου μέτρα καλώδιο τροφοδοσίας, τις Νέες σωληνώσεις για τις γεωτρήσεις(εκατοντάδες μέτρα), Εργασίες και επισκευές ελαττωματικών γεωτρήσεων και δοκιμαστικές αντλήσεις, τους απροσδιόριστους Ηλεκτρικούς πίνακες και αυτοματισμούς των αντλητικών συγκροτημάτων και φυσικά τα αντλητικά συγκροτήματα τελευταίας τεχνολογίας ευρωπαϊκών προδιαγραφών!!!…

 

 

Περιμένουμε με πραγματική αγωνία να διαβάσουμε την ακριβή περιγραφή του Προϊσταμένου της Τεχνικής Διεύθυνσης του Δήμου Ωρωπού, με τις επιμέρους εργασίες στο σύνολο τους, με τα χαρακτηριστικά των μηχανισμών, τις πραγματικές ποσότητες σε μέτρα και κυβ.μέτρα.

Με «περίπου» και «δήθεν» περιγραφές, δεν μπορεί να πληρωθούν 560.000€!…

Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί και θα παρακολουθούμε από κοντά αυτό το θέμα, που έχει δημιουργήσει τεράστιες εντυπώσεις στην κοινωνία του Ωρωπού…

Υ.Γ : Όσο και αν ψάξαμε στο διαδίκτυο για οικονομικές διαφορές μεταξύ των αντλιών(100κυβ.μετρα/ωρα),μεταξύ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ και ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ χαρακτηριστικά που θα χρησιμοποιηθούν στο δικό μας σύστημα, οι διαφορές άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των …40€!!!

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here