Σεισμός Ένα ξεχαρβαλωμένο σεισμογραφικό δίκτυο.

0
439

Τις τελευταίες ώρες βρίσκετε σε εξέλιξη μια σεισμική ακολουθία πάνω στο Ελληνικό ηφαιστειακό τόξο (κίτρινο διαγραμμισμένο πλαίσιο) και στην προσπάθεια να παρακολουθήσουμε σαν Ομάδα το φαινόμενο προστρέχουμε μεταξύ των άλλων στο Ενιαίο Εθνικό Σεισμολογικό Δίκτυο.

Εκεί ανακαλύπτουμε ότι οι πιό κρίσιμοι για την περιοχή σεισμογράφοι είναι εκτός λειτουργίας. Αυτό συμβαίνει και σε άλλους σεισμογράφους πάνω στο Ελληνικό ηφαιστειακό τόξο.

Επίσης σε πολλούς από τους σεισμογράφους που λειτουργούν το Γεωδυναμικό έχει αυξήσει την ενίσχυση του σήματος των σεισμογράφων οπότε όποιος προστρέξει σε αυτούς διαδικτυακά δεν μπορεί να έχει εικόνα του τι καταγράφει ενώ το Γεωδυναμικό έχοντας την άμεση πρόσβαση στο σήμα το φιλτράρει στην Αθήνα και βλέπει την πληροφορία που κρύβεται από κάτω.

Αυτό που καταλαβαίνουμε λοιπόν είναι ότι αυτοί που επιχορηγούνται από την φορολογία των πολιτών δεν νοιώθουν την υπευθυνότητα που τους έχει ανατεθεί να έχουν ένα σεισμογραφικό δίκτυο συντηρημένο και πλήρως λειτουργικό διαθέσιμο σε κάθε ερευνητή (καθώς πρόκειται για Εθνικό πόρο). Αντί αυτού τους βρίσκουμε ασχολούμενους με αλλότρια των καθηκόντων τους και αναλωνόμενοι σε προσωπικές βεντέτες.

Καθώς δε οι κύριοι κατέχουν τα κλειδιά των δικτύων είμαστε αναγκασμένοι να παίρνουμε το δρόμο της ντροπής και να αναζητάμε στοιχεία στους σεισμογράφους της γείτονος χώρας και άλλα σεισμολογικά κέντρα του εξωτερικού.

Ομάδα ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ Εκτίμηση Κινδύνου Φυσικών & Τεχνολογικών Καταστροφών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here