Πέρα από τα στενά όρια του ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ!

0
556

Ταξιδεύει η φήμη του Δήμου μας και οι μέρες της Δημοτικής Αρχής σε όλα τα όρια του Νομού της Αττικής. Η 18μηνη θητεία του Δημάρχου Ωρωπού και των στελεχών του, δεν μπορούσε να αφήσει αδιάφορο Παναττικό σίτε καθημερινής ενημέρωσης με τα νέα όλων των Δήμων της Αττικής. Σε ένα άρθρο του για τα γεγονότα και τις ενέργειες της Δημοτικής μας Αρχής, περιγράφει ομολογουμένως, με μεγάλη ακρίβεια τον δημόσιο αυτοδιοικητικό βίο μας.

Μάλιστα, η ακρίβεια των γεγονότων είναι τόσο επιτυχής, που θα μπορούσαμε να το είχαμε γράψει και εμείς οι ίδιοι! Ωστόσο, δεν έχουμε φυσικά καμία σχέση με την ιστοσελίδα AΤΤICATODAY που περιγράφει χαρακτηριστικά: «Η απραξία και η αναποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής Γιασημάκη, έχει ξεπεράσει κάθε όριο»

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο που αναρτήθηκε στης 21 Απριλίου 2021.

Τα περιγραφόμενα του κειμένου αναδεικνύουν για άλλη μια φορά το «σοβαρό έλλειμμα ενημέρωσης» που υπάρχει στην περιοχή μας.Παρόλο που δραστηριοποιούνται τουλάχιστον τέσσερα ενημερωτικά σίτε καθημερινής ειδησιογραφίας τοπικού τύπου, κανένα δεν έχει επισημάνει τα όσα περιγράφονται στο παρακάτω κείμενο!

Δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:

Ή όλα πάνε «καταπληκτικά» και όσα περιγράφονται είναι αίολες πληροφορίες και παντελώς ανυπόστατα, ή, ο Τοπικός Τύπος της περιοχής κωφεύει «επικίνδυνα» για λόγους που μπορεί να αντιληφτεί ο καθένας μας…Όσο για εμάς, συνεχίζουμε τον καθημερινό αγώνα της ενημέρωσης με τις όποιες δυσκολίες και αντιξοότητες που επιβάλλουν οι συνθήκες και μοναδικό γνώμονα την αλήθεια και την προβολή των γεγονότων κάτω υπό το πρίσμα της ανάδειξης της πραγματικότητας μέσω της ερευνητικής ανάλυσης των γεγονότων…

Η απραξία και η αναποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής Γιασημάκη, έχει ξεπεράσει κάθε όριο

 

«… Σε λίγους μήνες συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που ανέλαβε το δήμο η νέα δημοτική αρχή υπό τη δημαρχία του κ. Γιώργου Γιασημάκη.

Και ενώ ξεκίνησε καλά, δείχνοντας ζήλο, εργατικότητα  και προσδοκίες ότι μπορεί να αλλάξει πολλά στο δήμο, στη συνέχεια λοξοδρόμησε  και δείχνει αυτή τη στιγμή ανήμπορη, να ανταπεξέλθει στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Η Δημοτική Αρχή  Ωρωπού, με την συνήθη πρακτική  της υποσχεσιολογίας, συνεχίζει να υπόσχεται τα πάντα στους πάντες και τελικά να μην υλοποιεί απολύτως τίποτα.

Καλλιεργεί προσδοκίες στους δημότες και τελικά δεν τις εκπληρώνει.

Μετά το πρώτο χρόνο άρχισαν τα προβλήματα στη δημοτική αρχή του κ. Γιώργου  Γιασημάκη, ξεκινώντας με την αποχώρηση του κ. Νώντα Δημητρίου( με την οποία και βέβαια διαφωνούμε και έχουμε γράψει τις αντιρρήσεις μας στο θέμα αυτό).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο αντιδήμαρχοι του,  μαζί με μία δημοτική σύμβουλο,  ήδη έχουν ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές για τη δημιουργία συνδυασμού, με επικεφαλής ενός εκ των δύο αντιδημάρχων.

Έχουν βάλει ορόσημο το τέλος του χρόνου ώστε να διαφοροποιηθούν από τη σημερινή δημοτική αρχή,  βάζοντας έτσι σε νέες περιπέτειες το δήμαρχο.

Ο κ. Πέτρος Δέδες,  εκφράζει δημόσια μερικές διαφωνίες του σχετικά με τη λειτουργία της δημοτικής αρχής, γνωστοποιώντας σε πολλούς τη δυσαρέσκειά του ότι ο δήμαρχος τον σνομπάρει, δεν τον καλεί και δεν τον ενημερώνει για τίποτα,  με αποκορύφωμα, την επίσκεψη παραγόντων στο δήμο Ωρωπού, για την ενημέρωση και κατασκευή του παραλιακού δρόμου, όπου δεν γνώριζε τίποτα.

Ο κ. Χρυσούλας, ο οποίος ήταν και αντιδήμαρχος από το συνδυασμό τον κ. Διονύση Καμπιώτη( αφού είχε επιλέξει να συνεργαστεί με τον Δήμαρχο), αποχώρησε και αυτός γκρινιάζοντας και αφήνοντας πολλά υπονοούμενα.

Είναι η  πρώτη φορά στα χρονικά του δήμου, που το Καπανδρίτι έχει τρεις αντιδημάρχους, ενώ μέχρι τώρα είχε έναν αφήνοντας έτσι άλλες περιοχές του  χωρίς εκπροσώπηση.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η δημοτική αρχή του κ. Γιώργου Γιασημάκη δεν είναι ομοιογενής,  με πολλά προβλήματα που αν δεν λυθούν γρήγορα, το αποτέλεσμα θα είναι ολέθριο.

Ο κ. Γιασημακης έχει εγκαταλείψει τις ορεινές περιοχές του δήμου, αφού οι πληροφορίες λένε ότι πολύ σπάνια πατάει σε αυτές και δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί δίνοντας βάση μεγάλη, μόνο στο παραλιακό μέτωπο.

Οι κάτοικοι αυτών των  περιοχών ωρύονται και  μιλούν για εγκατάλειψη,  με τα προβλήματα να συσσωρεύονται και να μην δίνει λύση κανένας έτσι ώστε η καθημερινότητά τους να έχει γίνει εφιάλτης.

Καταράκωσε  και απαξίωσε πλήρως τον θεσμό και τους Προέδρους των κοινοτήτων, τους οποίους στο παρελθόν επαινούσε, με τον διαχωρισμό οι δικοί μας και οι άλλοι, με τις συνεχείς παρεμβάσεις και παρακάμψεις στις κοινότητες για να μπορεί να ρουσφετολογεί ασύστολα και να εξυπηρετεί τους ημέτερους!

Είναι πολλοί οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του οι οποίοι μιλούν ότι ο δήμαρχος, έχει δημιουργήσει ένα κλειστό club με 4-5 δημοτικούς συμβούλους και τους υπόλοιπους τους αγνοεί επιδεικτικά, δεν τους  ενημερώνει για τίποτα και δεν ζητάει τη γνώμη τους για κανένα θέμα.

Τόσο γρήγορη εικόνα αποδόμησης από μια πολλά υποσχόμενη δημοτική αρχή που παραπαίει εσωτερικά σπαρασσόμενη, ομολογουμένως μας ξεπερνά.

Αν δεν αλλάξει Πορεία τότε βλέπουμε ότι πολύ σύντομα θα χαθεί κι η πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και ότι ο τόπος θα πάει πίσω.

 Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα κ. Γιασημάκη…»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here