Κανένα παιδί της δομής δεν θα πάει στο σχολείο χωρίς να έχουν γίνει οι προβλεπόμενοι έλεγχοι που ισχύουν για όλους τους μαθητές

0
423

Σε ενημερωτικές δηλώσεις προέβη ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ.Λούπης Νικόλαος, μετά τα δημοσιεύματα που «τάραξαν» την τοπική κοινωνία σχετικά με τα «πιθανά ανέλεγκτα» παιδιά προσφύγων και μεταναστών από την Δομή της Μαλακάσας με rapid test, που παρακολουθούν μαθήματα στις ίδιες(κοινές) σχολικές μονάδες του Δήμου Ωρωπού, με παιδιά συνδημοτών μας.

Ο μεγάλος θόρυβος που προκλήθηκε, τον εξανάγκασαν να απαντήσει μέσω τις προσωπικής του ιστοσελίδας, αναφέροντας τα παρακάτω:

Νικόλαος Λούπης

8 Μαΐου στις 3:16 μ.μ.  

«Όλα τα παιδιά της Δομής της Μαλακάσας επιστρέφουν στα σχολεία υποχρεωτικά με self και rapid test.»

Με παρέμβαση της δημοτικής αρχής, του διοικητή της δομής προσφύγων μεταναστών στη Μαλακάσα Χάρη_Χρήστου και του ΕΟΔΥ οργανώθηκε εγκαίρως πλάνο δράσης προκειμένου τα παιδιά που προέρχονται από τη δομή της Μαλακάσας και πρόκειται να παρακολουθήσουν μαθήματα στα σχολεία του Δήμου να έχουν κάνει εγκαίρως και σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα self ή rapid τεστ από το πρωί της Δευτέρας 10 Μαΐου.

Σύμφωνα με το πλάνο που μάλιστα εφαρμόστηκε πειραματικά τις προηγούμενες ημέρες με παράλληλη ενημέρωση των παιδιών και των γονέων τους που βρίσκονται εντός της δομής, όλα τα παιδιά που έχουν ΑΜΚΑ ήδη προμηθεύτηκαν τα self-test από τα φαρμακεία και θα συμπληρώσουν την ειδική φόρμα που προβλέπεται για όλους τους μαθητές.

Όσα παιδιά δεν έχουν ΑΜΚΑ θα υποβάλλονται σε rapid τεστ από το πρωί της Δευτέρας (10 Μαΐου στις 07:00) από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που θα βρίσκεται στη δομή Μαλακάσας. Μόλις βγει το αποτέλεσμα του ελέγχου και μόνο εφόσον είναι αρνητικό τα παιδιά θα επιβιβάζονται στο σχολικό λεωφορείο. Τις προηγούμενες ημέρες έγινε μάλιστα ειδική ενημέρωση στα παιδιά και στους γονείς από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και του Ερυθρού_Σταυρού.

«Κανένα παιδί της δομής δεν θα πάει στο σχολείο χωρίς να έχουν γίνει οι προβλεπόμενοι έλεγχοι που ισχύουν για όλους τους μαθητές. Έχουμε προετοιμαστεί εγκαίρως και οι μαθητές και οι γονείς έχουν ενημερωθεί επαρκώς από τον ΕΟΔΥ, τον Ερυθρό Σταυρό και τους προέδρους των σχολικών επιτροπών» δήλωσε ο διοικητής της δομής της Μαλακάσας Χάρης Χρήστου.

Ως πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής διαβεβαιώνω πως έχουν οργανωθεί εγκαίρως όλες οι δράσεις που αφορούν στην υγειονομική προστασία των παιδιών, των γονέων τους και των εκπαιδευτικών.

Εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλή επιστροφή στα θρανία, στους εκπαιδευτικούς καλή επανασύνδεση με τους μαθητές τους και ευελπιστώ μέχρι την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα λόγω της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση παραμένουμε στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας για να δώσουμε λύσεις σε όποιο πρόβλημα τυχόν προκύψει.

Nikos Loupis

Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής

Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ωρωπού

 

Σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε τις καθησυχαστικές δηλώσεις τόσο του Προέδρου, όσο και του διοικητή της Δομής των μεταναστών! Ευελπιστούμε να τηρηθούν τα Πρωτόκολλα και να τηρηθούν όλες οι επιβεβλημένες υγειονομικές προληπτικές παροχές καθώς και οι έλεγχοι, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στις σχολικές μονάδες που ανοίγουν τις πύλες τους σήμερα, για όλα τα παιδιά του Δήμου Ωρωπού.

Η πανδημία δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμα αποτελεσματικά και τα καθημερινά κρούσματα (ακόμα και στον Δήμο μας), είναι πολλαπλά. Το διάστημα έως και την λήξη της σχολικής χρονιάς είναι εξαιρετικά κρίσιμο και θα πρέπει όλοι οι τοπικοί φορείς να βρίσκονται σε εγρήγορση και συνεχή επαγρύπνηση.

Θα παρακολουθούμε το θέμα από κοντά, ενημερώνοντας για τις όποιες εξελίξεις…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here