«Αλλάξτε της τεχνικές προδιαγραφές της μελέτης του γηπέδου του Αυλώνα τώρα…»

0
214
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29.05.2021
Με αοριστίες, γενικότητες, ύβρεις και προσπαθώντας να ρίξει «τη μπάλα στην εξέδρα» επιχειρεί η Δημοτική Αρχή του κ. Γιασημάκη, δια του «συμπαθούς» κατά τα άλλα, κ. Νίκου Λούπη, να δικαιολογήσει την προχειρότητα στη σύνταξη των τεχνικών προδιαγραφών για την κατασκευή του νέου χλοοτάπητα του γηπέδου στη Δ.Ε. Αυλώνα, αντί να διορθώσει το λάθος της.
Η παράταξή μας «Πρώτα ο Δημότης» έθεσε ως ζήτημα το πάχος του συνθετικού χλοοτάπητα, στο υπό ανακαίνιση γήπεδο στον Αυλώνα και όσον αφορά την πλήρωση του με υλικό ΤΡΕ, και δεν αναφερθήκαμε σε τίποτα άλλο.
Υποστηρίξαμε ότι το πάχος των 41mm είναι ακατάλληλο για το συγκεκριμένο γήπεδο. Τονίζουμε ότι όλα τα σύγχρονα γήπεδα, έχουν προδιαγραφές, 6ης γενιάς, με πάχος του συνθετικού χλοοτάπητα 60mm, για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Επίσης, επισημάναμε ότι υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την σωματική ακεραιότητα των αθλούμενων, αλλά και τον κίνδυνο να χρειαστεί άμεσα αντικατάσταση και να χαθούν χρήματα.

Συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι πρόκειται για προχειρότητα.

Το ότι οι όροι διακήρυξης του έργου είναι συμβατοί με τους γενικούς όρους της FIFA, δεν σημαίνει ότι και το έργο είναι σωστό. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και κάθε περιοχή έχει ιδιαιτερότητες.

Το φθηνό δεν είναι ποτέ η καλύτερη λύση.

Εμείς ουδέποτε αναφερθήκαμε στο σύνολο του έργου ανακατασκευής του γηπέδου την οποία στηρίξαμε και στηρίζουμε. Φυσικά θα περιμένουμε την εκτέλεση και ολοκλήρωση του έργου για να διαπιστώσουμε την τήρηση των όρων, όσον αφορά την υλοποίηση και ολοκλήρωση του. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε προχειρότητες, μερεμέτια και προσπάθειες εντυπωσιασμού σε έργα αμφιβόλου ποιότητας.
Όσον αφορά την περίφημη «αναγέννηση της περιοχής» την οποία επικαλείστε, δυστυχώς, μέχρι σήμερα, το μόνο που έχουμε διαπιστώσει είναι να φωτογραφίζεστε σε έργα της δικής μας παράταξης που ποτέ δεν ψηφίσατε, όπως και τώρα την οδοποιία που κατασκευάζεται στον Αυλώνα.
Έργα που μελέτησε, ενέκρινε, χρηματοδότησε, ξεκίνησε και σας παρέδωσε για να τα αποπερατώσετε, η Δημοτική Αρχή του Θωμά Ρούσση, αλλά ακόμα και αυτό είναι πολύ δύσκολο για εσάς, καθώς αποδεικνύεστε απελπιστικά λίγοι. Δεν έχετε ξεκινήσει κανένα, απολύτως δικό σας έργο, δύο σχεδόν χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας. Αρκείστε μόνο στις απευθείας αναθέσεις λόγω του κατεπείγοντος, αφού κηρύσσετε όλο τον Δήμο Ωρωπού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ούτε πέτρα δεν έχετε σηκώσει. Ακόμα οραματίζεστε και φαντασιώνεστε έργα μόνο στα λόγια χωρίς κανένα πρόγραμμα.
Εάν έχετε στο μυαλό σας να μας παρουσιάσετε, στο απώτερο μέλλον, το 9ο θαύμα του κόσμου, είναι μια υπόθεση εργασίας η οποία επί του παρόντος ανάγεται στην σφαίρα των ευσεβών πόθων σας. Πάντως, από σχέδια, μελέτες, φαμφάρες και ωραία λόγια οι πολίτες έχουν χορτάσει. Έργα δεν βλέπουν και αυτά που βλέπουν να γίνονται, είναι της δικής μας Δημοτικής Αρχής.
Το δικαίωμα στην κριτική της αντιπολίτευσης κ. Λούπη, δεν συνιστά «αήθη επίθεση» και «λαϊκισμό», όπως αναφέρετε στην περισπούδαστη απολογία σας, αλλά σεβασμό στον πολίτη και τον ρόλο που μας έχει αναθέσει. Βρείτε άλλο πρόσφορο πολιτικό λόγο για να κρύψετε τον πανικό σας, χωρίς να διαστρεβλώνετε αυτά που καλοπροαίρετα επισημάναμε. Δεν κατέχετε ούτε στο ελάχιστο την αυθεντία της γνώσης, ούτε είστε στο απυρόβλητο.
Όσο για τα περί επιστημονικής τεκμηρίωσης που πρόκειται να μας παρουσιάσετε, είναι προφάσεις για να καλύψετε, τα απίθανα πασαλείμματα σας, όπως τα χαρακτηρίσατε.
Τέλος, περιμένουμε την αλλαγή των τεχνικών προδιαγραφών της μελέτης και του πίνακα συμμόρφωσης ώστε το έργο να γίνει σωστό και να παραδοθεί στην νεολαία του Αυλώνα ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή.
Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού
«Πρώτα Ο Δημότης»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here