ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

0
591

Επίσκεψη στον Κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα το ΣΧΟΑΠ Αφιδνών.

Ένα από τα πολλά μελήματά επί των ημερών μας στη διοίκηση του Δήμου ήταν η προώθηση του ΣΧΟΑΠ Αφιδνών, αποτέλεσμα μιας αγαστής συνεργασίας με την επιτροπή που είχαμε ορίσει με τους μηχανικούς Πάντο Κωνσταντίνο, Πάντο Γεώργιο, Τσαδάρη Νίκο και Δήμα Αντώνη με την μελετήτρια κ. Βαλσάμω- Μίτση Βαλασσά.

Όλοι διέθεσαν πολύ χρόνο, πολλές εργατοώρες σε συναντήσεις και σε αυτοψίες με υπαλλήλους του μητροπολιτικού σχεδιασμού για το καλύτερο αποτέλεσμα. Καθώς κυκλοφορούσαν φήμες για κωλυσιεργία στην επέκταση του σχεδίου, από πρόσωπα της σημερινής διοίκησης του Δήμου μας που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ζήτημα αποφασίσαμε να ορίσουμε συνάντηση με τον Κ. Μπακογιάννη.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Πούλος

Γεώργιος και κ. Βελτανιώτης Δημήτριος από την παράταξη μας «Πρώτα

Ο Δημότης».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων καθώς και πλήρης ενημέρωση για τις ενέργειες που είχαν γίνει έως σήμερα.

Είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε πως ο Κ. Μπακογιάννης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και μας υποσχέθηκε πως άμεσα θα λάβει πρωτοβουλίες ώστε να προχωρήσει το σοβαρό αυτό θέμα για την ανάπτυξη του Χωριου μας, κανονίζοντας συνάντηση με τον κ.Σαντιμπαντάκη.

Πράγματι, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την μελετήτρια κ. Βαλασσά, μας έγινε γνωστό πως ό,τι είχαμε προτείνει στον Κ. Μπακογιάννη έγινε δεκτό και δόθηκε εντολή ώστε να προχωρήσει άμεσα το ΣΧΟΑΠ Αφιδνών, με την αλλαγή του τίτλου σε ΓΠΣ Αφιδνών.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ . Μπακογιάννη και να ενημερώσουμε την δημοτική αρχή πως είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες της για την πραγματοποίηση έργων που επί δεκαετίες περιμένουν οι δημότες του

Ωρωπού.

Δεν ακολουθήσαμε και δεν θα ακολουθήσουμε ποτέ την πολιτική του

«όχι για το όχι» και θα συνδράμουμε έμπρακτα ώστε να ξεπεραστεί κάθε

πιθανό εμπόδιο και όποια καθυστέρηση παρουσιάζεται.  Σε τέτοια έργα ζωτικής σημασίας, στεκόμαστε δημαγωγικά στο πλάι της και θα προσπαθούμε για το καλύτερο που αξίζουν οι δημότες του Ωρωπού. Η διοίκηση του Δήμου έχει συνέχεια και ειδικά σε θέματα που έχουμε τρέξει εμείς μπορείτε να ζητάτε την συνδρομή μας!

Οι προτάσεις που έγιναν δεκτές είναι οι εξής:

  1. Οι επεκτάσεις που εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού αφορούν έκταση 277 εκταρίων.
  2. Συζητήθηκαν σενάρια που κατέληξαν σε περιορισμό τους διότι το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας, που δίνει τις κατευθύνσεις για την

Αττική απαιτεί περιορισμό επεκτάσεων στους Δήμους εκτός μητροπολιτικού κέντρου, έτσι το ΥΠΕΝ ζητά τον περιορισμό των επεκτάσεων που προτείναμε με την μελέτη ΓΠΣ/ ΣΧΟΑΠ Αφιδνών.

  1. Οι περικοπές θα έχουν το μέγεθος των 105,43 εκταρίων.
  2. Διατηρούνται η ζώνη ΖΕΑ που δεν θα προσμετράτε στις νέες επεκτάσεις αλλά θα έχει χρήση κατοικίας (Π.Κ.) 50 εκταρίων .
  3. Οι υπολειπόμενες εκτάσεις είναι οι ΠΕΠΔ Γ΄ (Περιοχή Ελέγχου και Περιορισμού Δόμησης Γ΄) και θα μπορούν να θεσμοθετηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here