Ενημέρωση από την Δημοτική Αρχή σχετικά για το Γ.Π.Σ. και το Βιολογικό Καθαρισμό Αυλώνα-Ωρωποχωρίων.

0
660

Ενημερωτική Συνάντηση μάθαμε πως πραγματοποιήθηκε το Σαββάτου 5 Ιουνίου, στο Πνευματικό Κέντρο Αυλώνα, με πρωτοβουλία των κ.κ. Ευάγγελου Ηλιάσκου και  Γιώργου Παπαγιάννη σχετικά με τα θέματα αρμοδιότητάς τους στην Δ.Κ. Αυλώνα.

Η πρόσκληση αφορούσε τους Δημοτικούς Σύμβουλους Αυλώνα και τους Τοπικούς Φορείς, προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη  του ενιαίου Βιολογικού Καθαρισμού  Αυλώνα  και Ωρωποχωρίων, της επέκτασης του Σχεδίου Πόλης,  της  οριοθέτησης του οικισμού Ασπροχωρίου, την  εκπόνηση  του  Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού, που θα υλοποιηθεί από το Υ.Π.ΕΝ. και τις τοπικές τροποποιήσεις που χρειάζεται να γίνουν στο παλαιό σχέδιο του Αυλώνα.

Η συνάντηση ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, κάτι που απέκλειε την συμμετοχή πολιτών και ευρύτερων φορέων της περιοχής.

Κανένας τους φυσικά δεν σκέφτηκε την δυνατότητα να μεταδίδεται η συγκέντρωση Live μέσω streaming και την δυνατότητα καταγραφής ερωτημάτων και πιθανών ενστάσεων από τους πολίτες. Δεν περιμέναμε βέβαια κάτι παραπάνω από τους συγκεκριμένους Αντιδημάρχους, γνωστούς για την αμεσότητα των αντανακλαστικών τους και των αστραπιαίων ενεργειών τους, που μάλλον η πρόθεση τους ήταν η συζήτηση να παραμείνει στα «ρηχά» χωρίς ο πολίτης του Αυλώνα, αλλά και των Ωρωποχωρίων να λάβει σαφή και έγκυρη ενημέρωση για τις εξελίξεις των μελετών που διαχειρίζονται.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο κ. Δημήτριου Νώντας, ουδέποτε έλαβε απαντήσεις στα ερωτήματα που υπέβαλε, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους Αντιδημάρχους, που θέλησαν να αποχωρήσουν τρεις φορές!

Επι της ουσίας, καμία νεότερη εξέλιξη δεν υπάρχει για τα θέματα που συζητηθήκαν και ειδικότερα για το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού των Ωρωποχωρίων, που φαίνεται να έχει «βαλτώσει» παραμένοντας στις κινήσεις της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και την εξασφάλιση των 500.000€ που επαναξιοποίησε, όταν το έργο είχε απενταχθεί.

Χαρακτηριστικό το σχόλιο του Κ. Μυλωνά Βασίλη, που «κατάφερε» να παρακολουθήσει την συζήτηση και περιέγραψε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τα παρακάτω…

 

«…Μετά την ενημέρωση που έγινε το Σάββατο στον Αυλώνα από τον Αντ/χο Βαγγέλη Ηλιάσκο, με θέματα όπως σχέδιο πόλης, αποχέτευση, βιολογικός, οικισμός Ασπροχώρι κτλ., το μόνο συμπέρασμα που εγώ έβγαλα είναι πως ο Δήμαρχος έχει βρεί έναν εξαιρετικό τρόπο να “καίει” τα στελέχη που συνεργάστηκαν μαζί του για να κερδίσει τις εκλογές.

Καρατόμισε τον Δημητρίου χωρίς ποτέ να εξηγήσει γιατί.

Άφησε τον Λίτσα να προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα στη Μαλακάσα με την δομή, αφού δεν έχει πάρει καμμία θέση και καμμιά πρωτοβουλία μετά το περσινό φιάσκο..

Και το Σάββατο άφησε τον Ηλιάσκο ΕΝΤΕΛΩΣ μόνο του, να προσπαθεί να εξηγήσει γιατί δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι τώρα και ίσως, μπορεί, εκεί στο 2013, συγνώμη, το 2023 ήθελα να πω, κάτι θα έχει γίνει από μελέτες….

Μπράβο

Δήμαρχε, μπορώ να πω πως είναι ωραίος τρόπος να “ξεφορτώνεσαι” τους “αντιπάλους σου”.

Όμως τους αστάθμητους παράγοντες;;

Τους έλαβες υπ’ όψιν σου;;

Ξέρω, ξέρω, ρηχές σκέψεις απο…..ρηχούς ανθρώπους….»

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here