ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Αποδείξεις πλήρους κατάρρευσης…

0
492

Καμίας κριτικής και  ειδικότερα αμφισβήτησης, δεν χωρά το σημερινό θέμα που αναδείξαμε με την αλόγιστη διαρροή του νερού στον οικισμό Κυψέλη στους Αγίους Αποστόλους. Τα ανατριχιαστικά μας βίντεο(ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ και OROPOSNEWS στο FB) καταγράφουν την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής και ειδικότερα της Υπηρεσίας Ύδρευσης, που για σχεδόν μετά από μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη στο τόπο της διαρροής δεν έχει δώσει καμία ακόμα λύση…

 

 

 

 

 

Εδώ υπάρχει το εξής αξιοπερίεργο που υποδηλώνει τις διαφορετικές τάσσεις που υπάρχουν μεταξύ του Δημάρχου Ωρωπού και των στελεχών του. Και εξηγούμαστε.

Από την πλευρά του επικεφαλής, υπάρχει η τάση να καταφέρει ο Δήμος Ωρωπού να «αυτονομηθεί» επιτέλους από την ΕΥΔΑΠ, για να μπορεί στο άμεσο μέλλον να καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες του για ύδρευση συνολικά ή στο μεγαλύτερο μέρος του, καθ΄όλη την περιφέρειά του. Αυτός είναι και άλλωστε ο λόγος που την 5 Απριλίου 2021, σε απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με θέμα, «Έγκριση Μελέτης, Όρων και Τευχών Δημοπράτησης για το έργο με τίτλο:

«ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΑΥΡΟΣΟΥΒΑΛΑΣ», εισήγηση του Προέδρου της επιτροπής, δηλαδή του Δημάρχου Ωρωπού, που αποφασίστηκε η δαπάνη προϋπολογισμού 560.864,16€ στην οποία περιλαμβάνονται, Γενικά έξοδα και Όφελος εργολάβου (Γ.Ε.+Ο.Ε.) 18%, ποσό για την εκτέλεση απρόβλεπτων εργασιών και ΦΠΑ 24%…

Μια υπέρογκη, εξωφρενική δαπάνη κατά την άποψή μας και μάλιστα με απευθείας ανάθεση λόγο του κατεπείγοντος, που όπως γράψαμε σε κείμενα μας κατά το παρελθόν, δεν δικαιολογείται σε καμμιά των περιπτώσεων!

Αυτή είναι μια άλλη υπόθεση κατά την οποία θα κριθούν οι εμπνευστές της διαδικασίας, πολύ σύντομα…

 

 

 

 

Από την άλλη πλευρά, αυτή της Υπηρεσίας Ύδρευσης, υπάρχει η απίστευτη φαυλότητα να μην εξασφαλίζεται ένα ανταλλακτικό-μηχανισμός για την αποκατάσταση της βλάβης(πόσο να κοστίζει άραγε?) και την απώλεια χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού, αλόγιστα και παντελώς αδικαιολόγητα…

Εάν αυτές οι ενέργειες δεν χαρακτηρίζουν ασυνεννοησία, κακοδιαχείριση, αποτυχία στην λήψη απλών αποφάσεων, τότε εξηγήστε μας εσείς τι πραγματικά μπορεί να συμβαίνει!???

Το ενδεχόμενο να μην γνώριζαν το γεγονός της βλάβης, είναι αδύνατο καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες των περιοίκων έχουν ειδοποιηθεί όλοι οι αρμόδιοι υπάλληλοι, αλλά και Δημοτικοί Σύμβουλοι της διοίκησης! (έχουμε επώνυμη καταγεγραμμένη μαρτυρία).

 

 

 

 

Ένας είναι ο λόγος και είναι ο μοναδικός!

Περιγράφαμε ως ΒΑΒΕΛ το οικοδόμημα της Δημοτικής Αρχής, που μετρά δυο χρόνια ζωής. Σε μια ομάδα που κανένα στέλεχος δε μιλά με το άλλο, όπου η αμφιβολία,  η καχυποψία, ο φθόνος και η ζηλοτυπία, έχει καταβάλλει το σύνολο των στελεχών της διοίκησης, είναι το φυσικό επακόλουθο των απίστευτων αυτών συμπεριφορών.

Ο καθένας πράττει κατά το δοκούν, δίχως να νοιώθει την υποχρέωση να ενημερώσει τους συναδέλφους του. Προσωπικές πολιτικές με μοναδικό στόχο την ανάδειξη και την  αυτοπροβολή, διακατέχει τους περισσοτέρους που ασκούν την όποια διαχείριση. Ο έλεγχος έχει χαθεί από καιρό και ο Δήμαρχος μοιάζει ασθενικά να προσπαθεί να αντιδράσει, γαντζωμένος στους τρεις «εκλεκτούς του» που δείχνει να εμπιστεύεται, χωρίς όμως ορατό αποτέλεσμα.

Έτσι αντικρίζουμε στον καθημερινό βίο τους, διάφορες εξοργιστικές «πρωτοβουλίες» που κανείς μας δεν κατανοεί. Να δώσουμε μερικά παραδείγματα.

Το «φιάσκο» του αποκλεισμού του Λιμανιού του Ωρωπού, για να μην αποβιβαστούν τάχα…, οι μετανάστες.

Έγγραφα στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπό την αιγίδα των Τοπικών Στελεχών της Μαλακάσας, εξαιρώντας το υπόλοιπο Δ.Σ.

«Ενημέρωση» για σοβαρότατα θέματα όπως αυτά που συζητηθήκαν στον Αυλώνα και αφορούσαν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, εν απουσία του Δημάρχου.

Τα πρόσφατα κωμικοτραγικά γεγονότα, που ζήσαμε με την μελλοντική πορεία του Μουσείου Ζυγομαλά και την απίστευτη αδιαφορία των στελεχών της διοίκησης.

Την «ασέλγεια» του ιστορικού χώρου των Φυλακών Ωρωπού με τις κρεμασμένες κόκκινες καρδίες του Βαλεντίνου.

Τις σοκαριστηκές δηλώσεις από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας για την αξιοποίηση των 85 στρεμμάτων του κτήματος των φυλακών, χωρίς να γνωρίζει απολύτως κανένας τίποτα…

Τι άλλο να πρωτοθυμηθούμε?

 

 

 

 

 

Μερικά μονάχα παραδείγματα από τον βίο της Δημοτικής Αρχής, που αποδεικνύει καθημερινά πως δύσκολα μπορεί να χειριστεί θέματα, ακόμα και τα πιο απλά. Τον Σεπτέμβριο τελειώνουν τα πρώτα δυο χρόνια θητείας, δηλαδή το πρώτο μισό και ακόμα περιμένουμε να δούμε κινήσεις σε επίπεδο ανάπτυξης αλλά και σωστής διαχείρισης των δημοτικών πεπραγμένων. Η Δημοτική Αρχή ακόμα παλινδρομεί, δίχως να έχει καταφέρει να δώσει σαφή προσανατολισμό, αφήνοντας το στίγμα της. Παραμένουν ακόμα σε επίπεδο φημών, με τους διάφορους παπαγάλους να τάζουν και να υπόσχονται διάφορα, που φοβόμαστε πως δύσκολα θα υλοποιηθούν τα επόμενα δυο χρόνια. Ήδη οι πολίτες δυσανασχετούν καθημερινά, νοιώθοντας προδομένοι για την επιλογή τους, ακόμα και θυμωμένοι για κάποιους που διαμένουν στα «ορεινά» του Δήμου Ωρωπού.

Ο χρόνος τελειώνει βασανιστικά για τους διοικούντες, που πλέον ξεκάθαρα τα έχουν χαμένα. Ανήμποροι κυνηγούν τις εξελίξεις και η εσωστρέφεια έχει καταβάλλει το σύνολο των στελεχών τους…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here