ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΙ Πολιτικοί Προϊστάμενοι της Εκπαιδευτικής Κοινότητας του Δήμου Ωρωπού…

0
688

Επικίνδυνες παραλείψεις, για το μέλλον και τις ζωές εκατοντάδων μαθητών της σχολικής κοινότητας, συνέβησαν την προηγουμένη εβδομάδα.  Θύτης για ακόμα μια φορά η σημερινή Δημοτική Αρχή και η Ομάδα Διοίκησης για την Εκπαίδευση, που με μια εξοργιστική παράλειψη, έβαλε σε κίνδυνο εκατοντάδες οικογένειες συνδημοτών μας, που προετοιμάζουν τα παιδιά τους για τις πανελλήνιες που ξεκίνησαν σήμερα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την νομοθεσία (Άρθρο 13Β του Ν. 4186/2013):

«… Οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ περιοχών που πλήττονται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους εξαιτίας φυσικών καταστροφών, όπως ιδίως από καταστροφικούς σεισμούς και πλημμύρες, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών. Το δικαίωμα αυτό ισχύει μόνο για όσους υποβάλλουν αίτηση-δήλωση και συμμετέχουν στις πρώτες μετά το συμβάν πανελλαδικές εξετάσεις της τακτικής εξεταστικής περιόδου ή στις πανελλαδικές εξετάσεις κατά τη διάρκεια των οποίων συνέβη το περιστατικό και αφορά στην εισαγωγή κατά το οικείο ακαδημαϊκό έτος. Η περιοχή πρέπει να έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο ν. 4662/20…»

Ο Δήμος Ωρωπού τέλεσε υπό κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με το παρακάτω Δελτίο Τύπου…

Ο χρήστης Δήμος Ωρωπού  20 Φεβρουαρίου  (ΑΠΟΣΜΑ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ)…

«… ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ: Από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης βρίσκονταν στους δρόμους και έχοντας εικόνα της σοβαρότητας της κατάστασης έκανε αίτημα προς την Περιφέρεια Αττικής και προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης. Το αίτημα έγινε αποδεκτό όταν αποκαλύφθηκαν οι τεράστιες ζημιές που είχαν προκληθεί από την ένταση του καιρικού φαινομένου, κυρίως στις υποδομές ηλεκτροδότησης και κατ΄επέκταση τα αλυσιδωτά προβλήματα που σημειώθηκαν στην υδροδότηση και σε άλλες υποδομές»

 

Νομοθεσία που ΑΓΝΟΟΥΣΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ και ευτυχώς θύμισε και επισήμανε, ο κ.Καμπιώτης Διονύσης με ανακοίνωσή του στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα λοιδορήθηκε με άσχημο τρόπο από τους συναδέλφους της συμπολίτευσης και ειδικότερα από τον Προέδρο του Δημοτικού Συμβουλίου!..

Με τι λόγια μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τους ανθρώπους που προΐστανται της εκπαιδευτικής κοινότητας όπως τον κ.Ηλιάσκο Βαγγέλη(ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ), τον κ.Κιούσση Παναγιώτη(ΠΡΟΕΔΡΟ Β’ΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ) και τον πολυδιαφημισμένο κ.Λούπη Νικόλαο(ΠΡΟΕΔΡΟ Α’ΒΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ)…

Τα λόγια και οι χαρακτηρισμοί είναι περιττοί, όταν τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές, μπορούν να στοιχίζουν στο κοινωνικό σύνολο. Η χαρακτηριστική αδιαφορία, η εξοργιστική έλλειψη ενδιαφέροντος, η προχειρότητα στην προσέγγιση τέτοιων κορυφαίων ζητημάτων, προκαλούν θυμίαμα προσβάλλοντας την κρίση των πολιτών. Αδιανόητες καταστάσεις, που ουδέποτε ζήσαμε στο παρελθόν.

 

 

 

 

 

Όπως ήταν υποχρεωμένοι, φυσικά, συρθήκαν για άλλη μια φορά από τις εξελίξεις και έκαναν δεκτό το αίτημα της αντιπολίτευσης για σύγκλιση Εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί την προσεχή Παρασκευή στις 18 Ιουνίου  2021 και ώρα 19:30 με ένα εκ των δυο θεμάτων…

 «… Υποβολή αιτήματος για την έκδοση απόφασης Υπουργού Παιδείας που να προβλέπει την καθ’ υπέρβαση εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 των μαθητών της τελευταίας τάξης των αποφοίτων των ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Δήμου Ωρωπού, εξαιτίας του φαινομένου «Μήδεια» που έπληξε τον Δήμο κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2020-2021, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 13Β του Ν.4186/2013».

Την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος της δημοτικής αρχής για τα προβλήματα των μαθητών του δήμου μας την γνωρίζαμε και την ζούμε δυο χρόνια καθημερινά. Οι ίδιες οι πράξεις της την έχουν επανειλημμένα αποδείξει. Ωστόσο, το συγκεκριμένο θέμα δεν αποτελεί απλή απουσία μέριμνας. Αποτελεί περιφρόνηση των κόπων και των θυσιών μιας γενιάς μαθητών που στερήθηκαν πολλά κατά το τελευταίο διάστημα.

Πρόκειται περί εγκληματικής αμέλειας και αλαζονικής περιφρόνησης έναντι των κόπων και των θυσιών των εξεταζόμενων μαθητών του δήμου μας και των οικογενειών τους. Ενώ υπάρχει η δυνατότητα να τους δοθεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό βοήθημα κατά την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι ερασιτεχνισμοί των «μαθητευόμενων μάγων», οι κάκιστοι χειρισμοί και προπαντός η αδικαιολόγητη αδιαφορία και η ασχετοσύνη της δημοτικής αρχής Γιασημάκη κινδυνεύουν να τους στερήσουν αυτή την ευεργετική δυνατότητα.

Γειτονικοί δήμοι, όπως ο Δήμος Διονύσου, προχώρησαν ήδη κιόλας στην λήψη απόφασης. Αντίθετα, εδώ, στον Δήμο Ωρωπού, μαθητές και οικογένειες, πέραν των δυσκολιών, υλικών και πνευματικών, που αποκόμισαν από την πανδημία έχουν να υπερκεράσουν και τα εμπόδια μιας ανύπαρκτης για τα προβλήματά τους διοίκησης.

Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και κάποιοι, κάποτε θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Ο Δήμαρχος Ωρωπού, φυσικά δεν είναι άμοιρος ευθυνών! Θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλογίσει και να φέρει προ των ευθυνών τους κάποια στελέχη, που μοιάζουν να κινούνται σε άλλη διάσταση. Είναι ντροπιαστικές πλέον οι καταστάσεις που ζούμε καθημερινά, σε όλα τα επίπεδα. Με δυσκολία προσπαθούμε να διακρίνουμε κάποια στελέχη, δίνοντας ελπίδα στα επόμενα δυο δύσκολα χρόνια που ακολουθούν…

Εις μάτην!

Η τραγικότητα των χειρισμών, δεν βρίσκει ταβάνι και τα στελέχη μοιάζουν να συμμετέχουν σε ένα διαγωνισμό κουταμάρας και βλακωδών αποφάσεων. Κουραστήκαμε πραγματικά και δυστυχώς θα πρέπει να τους υποστούμε για άλλα δυο χρόνια.

ΥΠΟΜΟΝΗ…

***** –—œ”œ◊« – ”«Ã≈…Ÿ”« √…¡ ‘œÕ ¡—◊…”’Õ‘¡ ‘« ****
** « ˆ˘ÙÔ„Ò·ˆfl· ›˜ÂÈ ÎÁˆËÂfl ˜˘ÒflÚ ÙÁ ÒÁÙfi ‹‰ÂÈ· Ù˘Ì ÂÈÍÔÌÈʸÏÂÌ˘Ì. « ‰ÁÏÔÛflÂıÛÁ Ù˘Ì ˜·Ò·ÍÙÁÒÈÛÙÈÍ˛Ì ÙÔıÚ „flÌÂÙ·È ·ÔÍÎÂÈÛÙÈÍ‹ Ï ÂıË˝ÌÁ ÙÔı ˜ÒfiÛÙÁ **

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here