Οι ύποπτες μεθοδεύσεις και η προχειρότητα του γηπέδου του Αυλώνα συνεχίζονται…

0
331

Δεν άργησαν να έρθουν οι προσφυγές για την αναβάθμιση του ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Αυλώνα.

Με προχειρότητα, αδιαφανείς και ερασιτεχνικές διαδικασίες, οι οποίες προκαλούν έντονες αντιδράσεις και πολλά ερωτηματικά, η Δημοτική Αρχή του κ. Γιασημάκη, επιχειρεί να προχωρήσει, το Διεθνή Ανοιχτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό, για την αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου στον Αυλώνα. Το πρώτο δικό της έργο, μέχρι σήμερα, στη διετή θητεία της.

Αρχικά, θα πρέπει να γίνει σαφές και ξεκάθαρο ότι τασσόμαστε υπέρ του εν λόγω έργου, φτάνει αυτό να γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και προδιαγραφές που θα εξασφαλίζουν ένα ολοκληρωμένο και ασφαλές για τους αθλούμενους χώρο. Αυτό, σεβόμενη το δημόσιο χρήμα, η παράταξή μας θα το διασφαλίσει με κάθε νόμιμο τρόπο.

Στο πλαίσιο αυτό, με ανακοίνωσή του, ο συνδυασμός μας «Πρώτα ο Δημότης», είχε ασκήσει έντονη κριτική, όσον αφορά την ακαταλληλότητα τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα, ύψους 41mm, όταν οι σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές, αλλά και οι τοπικές θερμοκρασιακές συνθήκες, απαιτούν χλοοτάπητα, ύψους 60 mm. Τότε χλευαστήκαμε. Με λύπη μας διαπιστώνουμε, σήμερα, ότι, μάλλον, αυτή η επιλογή δεν ήταν τυχαία.

Η Δημοτική Αρχή, δυστυχώς, έρχεται τώρα να αντιμετωπίσει και την Προδικαστική Προσφυγή, ιδιωτικής εταιρίας, με έδρα την Αθήνα, προς την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, για το σύνολο της προκήρυξης συνολικού ύψους 612.398,80 ευρώ, με ΦΠΑ.

Φυσικά, για την προσφυγή αυτήν, η Δημοτική Αρχή του κ. Γιασημάκη, θέλοντας να κρύψει την ανικανότητά της, δε θα μπορούσε, παρά να είναι για άλλη μια φορά προβλέψιμη, και κρίνοντας από δικές της παλαιότερες συμπεριφορές, το διάστημα που διατέλεσε αντιπολίτευση, κατηγόρησε την παράταξή μας «Πρώτα Ο Δημότης».

Η απάντησή μας είναι μια … ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ… ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ…

Συγκεκριμένα, η εταιρία καταγγέλλει ότι, κακώς, η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε μια προκήρυξη όπου έχει ενοποιήσει δύο, εντελώς, διαφορετικά και άσχετα μεταξύ τους αντικείμενα. Ενοποίησε μια εργολαβία που αφορά την τοποθέτηση φωτοβολταικών συστημάτων, πυλώνων ηλεκτροφωτισμού και συστημάτων ασφαλείας με μια άλλη που αφορά την τοποθέτηση χλοοτάπητα. Αυτό γιατί; Για έναν και μοναδικό λόγο! Για να μπορέσει να αποκλείσει πολλούς προμηθευτές ώστε να συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Με την διαδικασία αυτή, αποκλείονται εταιρίες οι οποίες τοποθετούν αποκλειστικά χλοοτάπητες σε γήπεδα και έχουν την σχετική εμπειρία και τεχνογνωσία που εκεί κυρίως στηρίζετε η αναβάθμιση του γηπέδου.

Το ερώτημα είναι γιατί η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε αυτή την «φωτογραφική», όπως καταγγέλλεται, προκήρυξη. Δεν το γνώριζε; Είχε προσυμφωνήσει με εταιρία να αναλάβει το έργο και είχε στενέψει τον αριθμό των ενδιαφερόμενων; Και ποια είναι η εταιρία η οποία έχει ταυτόχρονα τεχνογνωσία και των δύο αντικειμένων; Υπάρχουν πολλές στην Ελλάδα; Εξασφαλίζεται έτσι η διαφάνεια και η εγγύηση ομαλής αναβάθμισης του γηπέδου με απόλυτα ασφαλείς όρους;

Η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών θα κληθεί να δώσει απαντήσεις. Το ενδεχόμενο όμως μιας μακράς δικαστικής αντιπαράθεσης είναι προ των πυλών. Το πρόβλημα θα μεγιστοποιηθεί, εάν δικαιωθεί η εταιρία στην προσφυγή της από την ΑΕΠΠ (το πιθανότερο) οπότε τότε, η Δημοτική Αρχή, θα κληθεί να πάρει πίσω τον διαγωνισμό, να τον διαχωρίσει, όπως έπρεπε να κάνει από την αρχή, το οποίο δεν έκανε μόνο και μόνο για να «φωτογραφίσει» τον διαγωνισμό και να δώσει προσφορά ο «μιλημένος και δικός μας» προμηθευτής, (μπορώ να αναφέρω και το όνομα του αλλά δεν το κάνω λόγω προσωπικών δεδομένων) να προκληθεί σύγχυση και να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Θύματα φυσικά, θα είναι οι αθλούμενοι της ΔΕ Αυλώνα. Το δε έργο θα καθυστερήσει επί μακρόν.

Είναι πασιφανές πως ο μειοδότης εργολάβος, που «προξένεψε» τον χλοοτάπητα παλαιάς γενιάς, είναι γνωστός εκ προοιμίου.

Η κοινωνία του Αυλώνα πρέπει να γνωρίζει. Κανένας δεν μπορεί να εκμεταλλεύεται την κοινωνική ανάγκη για δημιουργία υποδομών και την κατασκευή έργων που θα παραμείνουν παρακαταθήκη στο τόπο, με ύποπτες και μεθοδευμένες παρεμβάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, αποδεικνύεται ότι η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να πορεύεται χωρίς πυξίδα και στόχους. Να πνίγεται στα ρηχά, καθημερινά και τετριμμένα. Αδυνατεί να συντάξει μια συνήθη προκήρυξη, προφανώς, γιατί οι υποχρεώσεις της και οι υποσχέσεις της είναι πολλές.

Εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη του έργου και να ενημερώνουμε τους πολίτες για τα κακώς κείμενα της Δημοτικής Αρχής, τα οποία, να είστε σίγουροι , είναι πολλά.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού

«Πρώτα Ο Δημότης»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here