Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Δήμου Μαραθώνα και Δήμου Ωρωπού!

0
821

Με μια ακόμα τρομακτική αβλεψία τόσο του Αντιδημάρχου Ύδρευσης, όσο και των αρμοδίων Αντιδημάρχων Καπανδριτίου και διαφόρων Πολιτικών Παραγόντων της εν λόγω Ενότητας της Δημοτικής Αρχής, κατάφεραν να εκθέσουν τον Δήμο Ωρωπού σε όλη την Αττική!

Ο λόγος? Πέτυχαν να αφήσουν τους κατοίκους της Κοινότητας Βαρνάβα χωρίς νερό και μάλιστα εν μέσω καύσωνα.

Για να ακριβολογούμε.

Ο Βαρνάβας και η Κοινότητα Καπανδριτίου υπήρξαν πάντοτε αλληλένδετες λόγο της γεωγραφικής τους θέσης. Πολλές από τις βασικές υποδομές κατά το παρελθόν κατασκευάστηκαν με σκεπτικό να εξυπηρετούν και τις δυο ενότητες λόγο της γειτνίασής τους, όπως και το δίκτυο ύδρευσης. Έτσι ο Βαρνάβας υδροδοτείται σχεδόν κατά το ήμισυ από υδραγωγείο που βρίσκεται στο Καπανδρίτι(εντός ορίων Δήμου Ωρωπού), εξυπηρετούμενος από τις υπηρεσίες και προσωπικό του Δήμου Ωρωπού.

Είναι πασιφανές πως αυτές οι πληροφορίες δεν είναι γνωστές στην Δημοτική Αρχή του Ωρωπού με αποτέλεσμα να καταφέρουν να «ξεχάσουν» την πλήρωση(ανεφοδιασμό) της δεξαμενής που εξυπηρετεί τους κατοίκους του όμορου χωριού, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να «στεγνώσουν» ένα ολόκληρο χωριό από νερό!

Απίστευτα πράγματα, από ανεκδιήγητους «Υπευθύνους» πάντως τύπου, τοπικούς παράγοντες και ανθρώπους που δεν διστάζουν να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία των συνανθρώπων τους…

Κατά το παρελθόν, με διαδικασίες που φρόντισε να εξασφαλίσει και να κατασκευάσει η προηγουμένη Δημοτική Αρχή, εγκαταστάθηκε μηχανισμός τηλεμετρίας που έλεγχε την στάθμη του νερού της δεξαμενής. Ο αυτοματοποιημένος μηχανισμός ειδοποιούσε άμεσα τους Αντιδημάρχους τόσο της ύδρευσης, όσο και τους Τοπικούς που είχαν άμεση πληροφόρηση για την παρωχούμενη ποσότητα νερού στο δίκτυο, που εξυπηρετούσε τους κατοίκους του Βαρνάβα. Στην σπάνια περίπτωση που ο αυτοματοποιημένος μηχανισμός δεν «ακολουθούσε» τις εντολές του συστήματος, άνθρωποι που γνώριζαν την όλη διαδικασία έσπευδαν και αποκαθιστούσαν τις δυσλειτουργίες με χειροκίνητη παρέμβασή τους.

Δηλαδή, άνοιγαν κάποιες βάνες, γέμιζαν τις δεξαμενές και απλά παρακολουθούσαν την διαδικασία από κοντά, φροντίζοντας πάντα για την απαιτούμενη ποσότητα!

Τόσο απλά!

 

 

 

 

 

 

 

 

Με την ανικανότητα, την απερίγραπτη αμέλεια και την πλήρη ανεπάρκειά τους κατάφεραν να εκθέσουν τον Δήμο Ωρωπού και να αναγκάσουν τον Δήμο Μαραθώνα οπού ανήκει ο Βαρνάβας, να απευθυνθεί στην Περιφέρεια Αττικής που προσπάθησε να επιλύσει τα προβλήματα με υδροφόρες και μεταφορά ύδατος, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των κατοίκων.

Χαρακτηριστικές είναι οι εκκλήσεις του Προέδρου της κοινότητας Βαρνάβα που προσπαθεί να ενημερώσει αλλά και να εγκαλέσει τους «Υπευθύνους» να αναλάβουν τις ευθύνες τους…

 

Κοινότητα Βαρνάβα

23 Ιουνίου στις 9:37 μ.μ.

Ανακοίνωση

«…Η κατάσταση με την ύδρευση στο χωριό είναι τραγική.

Η συγκεκριμένη βλάβη οφείλεται σε αντλιοστάσιο του Καπανδρίτιου καθώς από εκεί παίρνουμε ΕΥΔΑΠ.

Τα συγκεκριμένα αντλιοστάσια τα επιτηρούσε ενας υπάλληλος του Δήμου Ωρωπού ο οποίος βγήκε σε σύνταξη και δεν τον αναπλήρωσε κανείς.

Το ίδιο συνέβη και στην δική μας κοινότητα, ο μοναδικός εργάτης ύδρευσης βγηκε σε σύνταξη με αποτελεσμα να μην επιτηρούνται ούτε τα δικά μας αντλιοστάσια με ότι αυτό συνεπάγεται.

Είναι ενημερωμένοι και ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Ύδρευσης, και ο Αντιδήμαρχος Καπανδριτίου καθώς οι υπηρεσίες ύδρευσης και των δύο Δήμων είναι σε πλήρη διάλυση.

Είναι επιλογή τους να μην παίρνουν μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό παρόλο που σαν Κοινότητα με αποφάσεις μας το ζητάμε από το πρώτο κοινοτικό συμβούλιο του 2019…

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση που είχαμε από Τον Αντιδήμαρχο Καπανδριτίου ήδη επεμβαίνει εργολάβος αλλά για να γεμίσει η κεντρική δεξαμενή του χωριού μας θα χρειαστούν αρκετές ώρες.

Κατανοούμε την δυσκολία της κατάστασης, όμως ότι περνούσε από το χέρι μας εχει γίνει.

Την Παρασκευή 2/07/21 Θα πραγματοποιηθεί Λαϊκή συνέλευση όπου θα ειπωθούν όλες οι ενέργειες πού έχουν γίνει από το κοινοτικό μας συμβούλιο μέχρι σήμερα…»

Σπύρος Ηλίας Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας ΒΑΡΝΆΒΑ

 

 Κοινότητα Βαρναβα

24 Ιουνίου στις 7:13 μ.μ.  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«…Το πρόβλημα της υδροδότησης δεν έχει αποκατασταθεί καθώς η στάθμη των δεξαμενών είναι σε χαμηλό επίπεδο.

Η αποκατάσταση της βλάβης στο Καπανδρίτι δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν μπορεί να καλύψει άμεσα τις ανάγκες ζήτησης ύστερα από δύο 24τετραωρα.

Είχαμε επικοινωνία με την πολιτική προστασία τής περιφέρειας και ζητήσαμε άμεσα την συνδρομή της για την διάθεση υδροφόρων ώστε να ανέβει γρηγορότερα η στάθμη.

Από πλευράς Δήμου, έχει μισθωθεί μια υδροφόρα ύστερα από παραίνεση μας, και σε συνδυασμό με τις τρείς υδροφόρες από την περιφέρεια ευελπιστούμε να έχουν πάρει μέχρι το βράδυ όλοι νερό.

Το πρόβλημα όμως θα παραμένει ακόμα γιατί δεν υπάρχουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα ελέγχουν τόσο τα αντλιοστάσια στο Καπανδρίτι όσο και στην κοινότητα μας.

Η διοίκηση του Δήμου θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να απαιτήσει την προκήρυξη για προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού για την ύδρευση,γιατί διαφορετικά τα προβλήματα θα μεγαλώνουν και οι μόνοι χαμένοι θα είναι οι συγχωριανοί μας.

ΑΜΕΣΑ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΛΉΨΕΙΣ ΜΌΝΙΜΟΥ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΈΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ !!!!!!!

Σας το ζητάμε εδώ και δύο χρόνια για όλους τους τομείς λειτουργίας της κοινότητας.

Σας προκαλούμε να έρθετε στο χωριό μας και να δείτε την εφαρμογή της πολιτικής σας. Σε αυτή την θέση είστε περαστικός και ο εντολέας σας είναι ο Λαός του Μαραθώνα !!!!..»

Σπύρος Ηλίας Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα

 

 Κοινοτητα Βαρναβα

25 Ιουνίου στις 12:37 μ.μ.  ·

Ανακοίνωση

«…Η υδροδότηση του κυρίως οικισμού αποκαταστάθηκε αργά χθες στις 01:15 την νύχτα, καθώς οι τέσσερεις υδροφόρες τροφοδοτούσαν την μικρή δεξαμενή.

Από τις 02:00 τα μεσάνυχτα και μετά τροφοδοτείται η μεγάλη δεξαμενή και θα συνεχίσουν όλη την ημέρα μέχρι να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό σημείο η στάθμη των δεξαμενών, καθώς για τρίτη ημέρα δεν έχουν νερό όλοι οι οικισμοί της κοινότητας μας.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι που έχουν ήδη υδροδοτηθεί να κάνουν όσο μπορούν περιορισμένη χρήση του νερού στα απαραιτήτως αναγκαία, ώστε να μπορέσουν να υδροδοτηθούν όλοι οι συμπολίτες μας .

Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας σε αυτή την δύσκολη περίσταση…»

 

Σπύρος Ηλίας Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας ΒΑΡΝΆΒΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here