Παραβίαση της αποκατεστημένης χωματερής Καλάμου.

0
330

Η Αποκατεστημένη χωματερή του πρώην Δήμου Καλάμου είναι και πάλι ενεργή χωματερή!

Η κοροϊδία, το ψέμα, η ανεπάρκεια και η παραποίηση της αλήθειας αποτελούν μνημειώδη αναπόσπαστα στοιχεία της Δημοτικής Αρχής Γιασημάκη!

Σήμερα οι μάσκες έπεσαν. Η αλήθεια αποκαλύφθηκε. Όχι μόνο δεν έκλεισαν όλες τις χωματερές που δημιούργησαν σε πολλά σημεία στον Δήμο μας, αλλά ξανά άνοιξαν και την αποκατεστημένη χωματερή του Καλάμου. Εξήγγειλαν, μετά Βαΐων και κλάδων, την κατασκευή ΣΜΑ στον Δήμο Ωρωπού, κρατώντας επτασφράγιστο μυστικό το σημείο χωροθέτησής του.

 

 

 

 

Τα έργα και οι ημέρες τους δεν σταματούν εδώ, ξεπέρασαν κάθε φαντασία. Κάθε ανεκτό όριο. Κατόρθωσαν να φτάσουν σε ακόμα χειρότερο, σε κωμικό σημείο. Προχώρησαν παράνομα στο άνοιγμα της αποκατεστημένης από τη Δημοτική Αρχή του κ. Οικονομάκου χωματερής στον Κάλαμο. Παραβίασαν το λουκέτο, ακόμα και το νόμο, ο οποίος δεν επιδέχεται καμία παρερμηνεία. Απαγορεύεται το άνοιγμα ξανά της οποιαδήποτε αποκατεστημένης παράνομης χωματερής, πράξη η οποία αποτελεί και ποινικό αδίκημα.

Οι εγκυρότατες πληροφορίες που λάβαμε από πολίτες και οικιστές της περιοχής, μας οδήγησαν στο αποτρόπαιο θέαμα που παρουσιάζουμε στις παρακάτω φωτογραφίες. Η αδυναμία διαχείρισης του τεραστίου όγκου απορριμμάτων και αφού «γέμισαν» με κάθε είδους υπολείμματα όλες τις γειτονιές των οικισμών του Καλάμου, τους οδήγησαν στην τραγική επιλογή να παραβιάσουν την αποκατεστημένη έκταση στην Αγκώνα όπου για δεκάδες χρόνια υποδεχόταν τα σκουπίδια της περιοχής.

Ο κ. Γιασημάκης, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του την κείμενη νομοθεσία, έδωσε εντολή να ανοίξει ξανά η αποκατεστημένη χωματερή του Καλάμου.

Δημιούργησε έτσι, εκ νέου μια παράνομη χωματερή στην οποία εναποθέτουν στερεά απορρίμματα, κλαδιά και ξύλα.

 

 

 

 

 

Αυτή είναι η σύγχρονη πολιτική της Δημοτικής Αρχής του κ. Γιασημάκη . Η προχειρότητα, η ανευθυνότητα, οι ερασιτεχνισμοί και οι παράνομες πράξεις που εκθέτουν το Δήμο μας.

Η Δημοτική μας παράταξη “Πρώτα ο Δημότης” δεν θα αφήσει να μπει τίποτα κάτω από το χαλί. Είμαστε αποφασισμένοι να μην συγκαλύψουμε καμία παρανομία. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί ο Δήμος του Ωρωπού σε μια απέραντη παράνομη χωματερή. Ούτε να γίνει η πίσω αυλή αλλότριων συμφερόντων. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε πρακτικές που ντροπιάζουν την περιοχή μας για να συγκαλυφτεί η ανυπαρξία σοβαρής πολιτικής από την παρούσα Δημοτική Αρχή στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Θα μας βρίσκουν καθημερινά μπροστά τους. Θα είμαστε δίπλα στο συμφέρον του πολίτη.

Ο χαρακτηριστικός ερασιτεχνισμός τους, για να προχωρήσουν στην ικανοποίηση των όποιων συμφερόντων τους, μας οδηγεί στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε σε κάθε εποπτική και εισαγγελική αρχή το απύθμενο θράσος των επιλογών τους, γνωστοποιώντας τις επικίνδυνες επιλογές τους. Με κάθε τρόπο η διασφάλιση του περιβάλλοντος θα αποτελέσει κύριο μέλημά μας, προσπαθώντας καθημερινά να βελτιώνουμε το οικολογικό αποτύπωμα της περιοχής μας, με γνώμονα τις σύγχρονες και νόμιμες πρακτικές που ορίζονται από τους νόμους και την Ελληνική πολιτεία.

 

 

 

 

Όλη αυτή η κατάσταση αφορά το περιβάλλον και το μέλλον μας. Αφορά τον τόπο που θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά μας!

Κλείνοντας, θέλω να σας διαβεβαιώσω, πως δεν θα δώσει εντολή να ανοίξει ξανά η αποκατεστημένη χωματερή στην θέση “Σαραντάρι”, είναι πολύ κοντά η οικία του και αυτό θα σώσει την κατάσταση!!!

 

 

 

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου  του Συνδυασμού

“Πρώτα ο Δημότης”

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here