Εκχυδαϊσμός και ανηθικότητα, οι μόνες απαντήσεις για την παραβίαση της ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΚΑΛΑΜΟΥ

0
555

Κανέναν πολίτη δεν πείθουν δυστυχώς για την Δημοτική Αρχή, οι εικόνες που παρουσιάστηκαν μόλις χθες στην προπαγανδιστική-δυσφημιστική ιστοσελίδα που συντηρούν. Με απύθμενο θράσος παρουσίασαν φωτογραφίες σε χθεσινό κείμενό τους, με «διορθωμένη την κατάσταση» εφόσον έτρεχαν πανικόβλητοι να συμμαζέψουν τις βρωμιές και τις ανιστόρητες παρανομίες τους, τις προηγούμενες ημέρες.

 

 

 

 

Οι τρόποι που αντιδρούν και αντιμετωπίζουν τόσο σοβαρές καταστάσεις θυμίζουν μεθόδους υποκόσμου. Με θρασύτατο, τραγικό επικοινωνιακό τρόπο προσπαθούν να παρουσιάσουν το μαύρο, άσπρο, αφήνοντας σοβαρότατες μομφές για αυτούς που προσπαθούν να αναδείξουν τα σοβαρότατα προβλήματα που προκύπτουν από την αναλγησία και το λάθος τρόπο που προσεγγίζουν την αποκομιδή των απορριμμάτων και την θλιβερή κατάσταση που έχουν επιφέρει στους περισσοτέρους οικισμούς του Δήμου μας, μετατρέποντάς τους σε χωματερές.

Ευτυχώς, πρωτίστως για τους Δημότες και κατ’ επέκταση για αυτούς που αναδεικνύουν τα προβλήματα, ο Εισαγγελέας είναι ενήμερος από την επόμενη ημέρα της αποκάλυψης των ευρημάτων(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ), καθώς και η Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας και πολύ σύντομα, ο κάθε λογής ΥπευθυνοΑνεύθυνος, θα λογοδοτήσει για τις εγκληματικές συμπεριφορές και αποφάσεις του.

 

 

 

 

 

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ…

Μπροστά στην απόγνωση που προκαλούν οι ερασιτεχνικοί και λανθασμένοι χειρισμοί της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και του Δημάρχου Ωρωπού στην αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων και υπολειμμάτων κήπων, επιλέγονται θρασύτατα εγκληματικές πρακτικές που φαλκιδεύουν το μέλλον του τόπου. Οι «Υπεύθυνοι» έλαβαν την απαράδεκτη και τραγική απόφαση να επαναλειτουργήσουν την αποκατεστημένη χωματερή του Καλάμου.

Οι εγκυρότατες πληροφορίες που λάβαμε από πολίτες και οικιστές της περιοχής, μας οδήγησαν στο αποτρόπαιο θέαμα που παρουσιάζουμε στις παρακάτω φωτογραφίες. Η αδυναμία διαχείρισης του τεραστίου όγκου απορριμμάτων και εφόσον «γέμισαν» με κάθε είδους υπολείμματα όλες τις γειτονιές των οικισμών του Καλάμου, τους οδήγησαν στην τραγική επιλογή να παραβιάσουν και να καταπατήσουν την αποκατεστημένη έκταση στην Αγκώνα όπου για δεκάδες χρόνια υποδεχόταν τα σκουπίδια της περιοχής.

Οι επιλογές αυτές έχουν προ πολλού καταδικαστεί από τις σύγχρονες μορφές πολιτικής διαχείρισης. Η αναγνώριση της τεράστιας μόλυνσης και οικολογικής καταστροφής που έχουν προκαλέσει καθώς και η ενίσχυση της σημασίας της προστασίας του περιβάλλοντος έχουν ωθήσει το Ελληνικό κράτος να αποκαταστήσει τις καταστροφές με μεγάλες χρηματοδοτήσεις. Επιπλέον, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει εξουσιοδοτηθεί ώστε να διασφαλίζει με κάθε τίμημα την υπέρβαση τέτοιων αντι-περιβαλλοντικών πρακτικών και να προστατεύει τους επιβαρυμένους αυτούς χώρους.

Η Δημοτική Αρχή του κ.Γιασημάκη, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της την κείμενη νομοθεσία, καλύπτει εξοργιστικά τα διάφορα τυχάρπαστα στελέχη της που έχει εξουσιοδοτήσει για την υποτιθέμενη καθαριότητα της Ενότητας Καλάμου, κλείνοντας τα μάτια σε απίστευτες αποφάσεις που εξεγείρουν το δημόσιο αίσθημα ευθύνης, με την ανικανότητά τους.

Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους Πολίτες και Δημότες του Καλάμου να σταματήσουμε αυτό το «όργιο παρανομιών» που υποβαθμίζουν αλλά και θέτουν σε κίνδυνο την Δημόσια υγεία των περιοίκων αλλά και των επισκεπτών και λουόμενων της περιοχής. Σε απόσταση μικρότερη των εκατό μέτρων, μικρά παιδιά κολυμπούν στην θάλασσα της περιοχής με τα απορρίμματα να «αιωρούνται» πάνω από τα κεφάλια τους. Επίσης, ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι άμεσος από τα κλαδιά και τα ξερόχορτα που έχουν εναποθέσει  οι «Υπεύθυνοι Καθαριότητας» στον κατά τα αλλά περιφραγμένο χώρο, σε απόσταση που δεν ξεπερνά τα πενήντα μέτρα από τις παρακείμενες κατοικίες.

 

 

 

 

Τραγικές επιλογές από αδίστακτους ανθρώπους που αποδεικνύουν πως δεν έχουν ηθικούς φραγμούς και πως πιθανώς πρωτεύον μέλημά τους είναι η εξυπηρέτηση άμεσων πολιτικών συμφερόντων. Ο χαρακτηριστικός ερασιτεχνισμός τους, μας οδηγεί στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε σε κάθε εποπτική αρχή το απύθμενο θράσος των επιλογών τους, γνωστοποιώντας τις επικίνδυνες επιλογές τους. Με κάθε τρόπο η διασφάλιση του περιβάλλοντος θα αποτελέσει κύριο μέλημα, προσπαθώντας καθημερινά να βελτιώνουμε το οικολογικό αποτύπωμα της περιοχής μας, με γνώμονα τις σύγχρονες και νόμιμες πρακτικές που ορίζονται από τους νόμους και την ελληνική πολιτεία.

Αφορά τον τόπο και το μέλλον μας. Αφορά τον τόπο που θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά μας!

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ, νέες φωτογραφίες που δεν προβλήθηκαν στο Δελτίο Τύπου του κ. Θωμά Ρούσση…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here