ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ…

0
624

Δεν είναι απλά ο εκφυλισμός των πολιτικών δυνάμεων της περιοχής, με τους διάφορους «νταραβερτζήδες» να πρωταγωνιστούν για ακόμα μια φορά.

Δεν είναι τα κραταιά στελεχάκια των συνδυασμών, που αναδεικνύονται μέσα από την βάσανο των τοπικών εκλογών και προσπαθούν να «δρέψουν» τον κόπο και τον τεράστιο όγκο των γνωριμιών τους, αποτυπωμένο σε «τεμάχια» και απλούς αριθμούς.

Δεν είναι η συνδιαλλαγή, στην χείριστη μορφή της με το «δωσεπάρε» να πρωταγωνιστεί κάθε φορά σε σκοτεινά δωμάτια με όρους μαφίας και υποκόσμου.

Δεν είναι ο καθείς τυχάρπαστος που προσπαθεί να εξαργυρώσει τον όγκο της συλλογής των πολιτικών κουκιών, ξεχνώντας τους πραγματικούς λόγους συμμετοχής του, σε πολιτικούς συνδυασμούς και σχηματισμούς για την βελτίωση του τρόπου ζωής μας σε τοπικό επίπεδο.

Δεν είναι η κοροϊδία των συνδημοτών μας, οι υποσχέσεις που πέφτουν για ακόμα μια φορά στο κενό, το απύθμενο θράσος να μπορούν να συναλλάσσονται με αυτούς που μέχρι χθες κατηγορούσαν με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς, να νοιώθουν ομότιμοι με αυτούς που τους περιέγραφαν σαν τους χειρότερους εκπροσώπους της κοινωνίας μας, ανίκανους και ασχέτους να καταφέρουν να διοικήσουν το δύσκολο καράβι του Δήμου μας.

Και σήμερα μαζί, όλοι μαζί, να περιγράφονται σε ένα «μανιφέστο» ντροπής και σιχαμάρας οπού ο καθένας να απαιτεί και ο άλλος να προτείνει το τίμημα των τριάντα αργυρίων, προκειμένου να πορευτούν μαζί και να ξεχαστούν οι «όποιες διαφορές» κάτω από το πέπλο της κοινής συν διαχείρισης για το καλό του τόπου.

Μόνο αηδία μπορούν να προκαλούν αυτές οι πράξεις στους συμπολίτες μας που αποσβολωμένοι παρακολουθούν τις δηλώσεις και τα «μνημόνια συνεργασίας» της απόλυτης ξεφτίλας και του ολοκληρωτικού ξεπουλήματος κάθε πολιτικής έννοιας και αγνής συμμετοχής με στόχους αλτρουιστικούς και προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.

 

Και στο παρασκήνιο όλοι αυτοί, που δεν «τίμησαν» με την υπογραφή τους την κατάπτυστη συμφωνία, αλλά ήταν εκεί, γνώριζαν, ήξεραν, απαιτούσαν στην σκιά και καθοδηγούσαν με τις πράξεις τους το σημερινό εξάμβλωμα που ονομάζετε Δημοτική Αρχή του Δήμου Ωρωπού.

Μας είναι πραγματικά δύσκολο να περιγράψουμε κοσμία, όλα αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας, πριν από λίγες ημέρες. Είναι ακόμα πιο δύσκολο να θυμίσουμε σε αυτούς που μας διαβάζουν πως είχαμε περιγράψει όλες αυτές τις πράξεις, από την επομένη ημέρα που ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή και τον τρόπο εγκαθίδρυσής της.

 

Μας είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο να κατανοήσουμε, την αντίληψη κάποιων «υγειών στελεχών» στους δυο συνδυασμούς που πρωταγωνίστησαν. Και ακόμα περισσότερο στελεχών, από την βασική ομάδα διεκδίκησης του σημερινού Δημάρχου, που φυσικά γνώριζαν και δεν κατέβαλαν καμία προσπάθεια αποτροπής αυτών των εγκληματικών μεθοδεύσεων. Άνθρωποι που αποτελούν πολιτικό κεφάλαιο για την περιοχή και το τόπο μας, ταϊστήκαν την ανάλογη «κουνελίνη», εξαγοράζοντας την ηθική, την αξιοπρέπεια, τα ιδανικά, τους κοινούς αγώνες. Σήμερα από την γωνιά τους παρακολουθούν τις εξελίξεις, δίχως ίχνος ντροπής να ξεχειλίζει για τις μεθοδεύσεις και τους όρους μαφίας, που επιβάλλει ο «εκλεκτός τους» πάντα σύμφωνα με τα αρχικά τους κριτήρια.

Όσο για κάποιους «εντεταλμένους αρθρογράφους», που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, δεν θέλουμε να αναφερθούμε. Πάντα αποτελούσαν την ντροπή του όλου οικοδομήματος, προσπαθώντας να βρουν το ρόλο και την συμμετοχή τους στον δημοτικό βίο. Δεν τα κατάφεραν ποτέ και δυστυχώς για αυτούς, ούτε πρόκειται. Θα παλεύουν με την ανυποληψία τους και την αδιαφορία που δοκιμάζονται από τους πολίτες του Ωρωπού. Δεν θα καταφέρουν να αποκομίσουν ούτε το ελάχιστο μερίδιο αναγνωσιμότητας που τους αναλογεί, παραμένοντας εντεταλμένα όργανα μιας διοίκησης που θα σκοινοβατεί και θα αιμορραγεί καθημερινά, παρασύροντας κατά το βύθισμά της και κάποιους ελάχιστους αγνούς υποστηρικτές της, που πίστεψαν στην αγνή συμμετοχή και στο ιδεατό αφήγημα του εκλέγειν και εκλέγεσθε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here