ΜΕΡΟΣ 2: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

0
395

Στο προηγούμενο κείμενό μας, περιγράψαμε τις ανήθικες πολιτικές διεργασίες που συνέβησαν κατά την πρόσφατη εκλογική περίοδο που ανέδειξαν τον σημερινό Δήμαρχο Ωρωπού. Η αποτύπωση του εκλογικού αποτελέσματος κατά την δεύτερη εκλογική Κυριακή και η τελική επικράτηση της σημερινής Δημοτικής Αρχής, δεν άφησε καμία αμφισβήτηση σχετικά με την συνεργασία των δυο συνδυασμών μεταξύ του δευτέρου και του τρίτου εκλογικού σχηματισμού. Το τελικά διαμορφωμένο αποτέλεσμα «φώναζε» από μακριά πως υπήρξε στήριξη από τα στελέχη του τρίτου συνδυασμού στο πρόσωπο του σημερινού Δημάρχου, κάτι που περιγράψαμε και αναλύσαμε μετά το πέρας των εκλογών σε προηγούμενα κείμενά μας και σύντομα θα αναδημοσιεύσουμε.

Την ύπαρξη της κατάπτυστης συμφωνίας και τους λόγους που δημιουργήσαν την ανάγκη της, περιέγραψε ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε ανακοίνωση του ενημέρωσε και παρουσίασε την «Συμφωνία της Ντροπής» μεταξύ των στελεχών του τρίτου συνδυασμού και του σημερινού Δημάρχου Ωρωπού. Ήταν η ελάχιστη υποχρέωσή του προς τους συναδέλφους που απαρτίζουν την δημοτική του ομάδα, καθώς και όλους τους συναδέλφους του στο Δ.Σ. του Δήμου μας.

Φυσικά καμία εντύπωση δεν προκάλεσε στα εκλεγμένα μέλη της Δημοτικής Ομάδας Διοίκησης, καθώς διεφάνει από την στάση τους πως όχι μόνο γνώριζαν την ύπαρξη της δήλωσης και τις ελεεινές «ανταλλακτικές αντιπαροχές της», αλλά ενέτειναν προς αυτή την κατεύθυνση για την τελική επικράτηση της ομάδας τους. Αποδεικνύεται από το γεγονός πως ΚΑΝΕΝΑΣ από τα λαλίστατα πρωτοκλασάτα στελέχη της σημερινής διοίκησης δεν πήρε το λόγο να αρνηθεί, ή, έστω να δικαιολογήσει τις μαφιόζικες πρακτικές που είδαν το φως της δημοσιότητας. Βολεμένοι, εξαρτημένοι, δεσμευμένοι,  υποτελείς, φτηνοί στερημένοι δέκτες της εφήμερης εξουσίας δεχθήκαν κάθε όρο της αηδιαστικής συμφωνίας για να μπορούν σήμερα να εξαργυρώνουν τις ονειρώξεις τους. Εξουσία με κάθε τρόπο, με κάθε πράξη, με κάθε συμβιβασμό! Ο στόχος διασφαλίστηκε και αυτό είναι το μόνο που μετρούσε, με κάθε μεθόδευση. Άνθρωποι που πρωταγωνιστούν για χρόνια στην τοπική πολιτική σκηνή του τόπου, σύρθηκαν από τις εξελίξεις και συνήνεσαν στην πρωτοφανή αυτή συνεργασία, αποδεικνύοντας το τελικό και μοναδικό αυτοσκοπό τους…

Ο μόνος που θέλησε καθώς ένοιωσε υποχρεωμένος να «δικαιολογηθεί» ήταν ο κ.Καμπιώτης Διονύσης. Μας είπε πως ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ!!!, την κίνηση αυτή που αποτέλεσε πρωτοβουλία των δυο στελεχών του που την πιστοποιούν με τις υπογραφές τους!

Μας είπε πως, «μνημόνια συνεργασιών» υπάρχουν κατά δεκάδες στους Δήμους όλης της χώρας και προέκυψαν για να δώσουν λύσεις στην διαφαινόμενη ακυβερνησία που πρόκυπτε από τον πρωτόγνωρο νόμο της απλής αναλογικής που διέπει σήμερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μας είπε επίσης πως, ο ίδιος υπήρξε ο λόγος που τελικά δεν εφαρμόστηκε η συμφωνία και δεν τηρήθηκαν τα προσυμφωνημένα, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτόματα και καταστροφή του συνδυασμού του…

Ακούσαμε πολλές αστειότητες και δικαιολογίες που δεν μπορεί να καταθέτονται σε δημοσίους διαλόγους και ειδικότερα από ανθρώπους που καλούνται να κρίνουν τις τύχες του τόπου μας.

Και εξηγούμαστε.

Εάν ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα, για ποιο λόγο τα δυο μέλη της ομάδας του, που υπογράφουν, ζητούν και προσυμφωνούν πέντε(5) έμμισθες θέσεις σε νευραλγικά διοικητικά όργανα του Δήμου?.. που είχαν σκοπό να διανείμουν τις επιπλέον θέσεις?… Σε εμάς?

Να τον πληροφορήσουμε πως μνημόνια συνεργασιών υπήρξαν σε πολλούς Δήμους της χώρας. Δημιουργηθήκαν μετά το πέρας της εκλογικής αναμέτρησης, όταν το εκλογικό αποτέλεσμα αποτυπώθηκε με το τέλος της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης (Κυριακή), όπου η προτίμηση των ψηφοφόρων υπήρξε ανεπηρέαστα και ξεκάθαρα αποτυπωμένη. Κανένας συνδυασμός, δεν βγήκε με τα χαρτιά των αποτελεσμάτων στα χέρια να διαπραγματεύεται στο σκοτάδι με μυστικές συμφωνίες, προσπαθώντας να εξαργυρώσει το μέγεθος της ψηφοθηρίας του. Να προσπαθεί να επηρεάσει τους φίλους και συγγενείς πιστούς ψηφοφόρους του, γνωρίζοντας εκ προοιμίου την ελεεινή ανταποδοτικότητα που έχει προσυμφωνήσει και να χρησιμοποιήσει για προσωπικούς και ποταπούς λόγους την παρουσία του στο μελλοντικό Δ.Σ. έχοντας ήδη κατοχυρώσει θέσεις εξουσίας.

Τα μνημόνια συνεργασιών έγιναν(και για αυτό τηρήθηκαν) κατά την λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων, με πλήρη διαφάνεια και δημοσιότητα, όπου αναδείχτηκαν και στηρίχθηκαν στελέχη που επιλεγήκαν για τις ικανότητες, τις ιδιότητες, την πείρα αλλά και την διαφορετικότητα τις σκέψης διοίκησης που βοηθά στην σύνθεση απόψεων, στην διαφορετικότητα των επιλογών  και τελικά στην πραγματική δημιουργική αποτελεσματικότητα εξεύρεσης λύσεων.

Δεν μπόρεσαν να πείσουν κανένα πολίτη του Δήμου Ωρωπού, για την «αγνότητα» των προθέσεων τους. Για ακόμα μια φορά, το ύψιστο δικαίωμα της ψήφου, αλλά και η μέγιστη υποχρέωσή μας για την τύχη του τόπου μας, των περιουσίων, το μέλλον των οικογενειών μας, παίχτηκε στα ζάρια από ανθρώπους εφήμερους, φευγαλέους, αναλώσιμους, παροδικούς. Με μεθόδους και πρακτικές που θυμίζουν αλλοτινές κοινωνίες του Ιταλικού Νότου, επιβλήθηκε μια άτυπη ομερτά, προκειμένου να εξυπηρετηθούν προσωπικά συμφέροντα και ιδιοτελείς στόχοι.  Κάπως έτσι έχουν περάσει δυο χρόνια διοίκησης που έχουν δώσει το δικαίωμα στην σημερινή Δημοτική Αρχή να κάνει ότι θέλει ανεξέλεγκτα, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο στηριζόμενη σε ευτελή δεκανίκια με αναξιόπιστες επιλογές. Ο πολιτικός χρόνος τελειώνει συντομότερα από ότι οι ίδιοι πιστεύουν και σε ελάχιστο χρόνο θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις σε χιλιάδες συμπολιτών μας. Η κοινωνία μας είναι πολύ μικρή και δεν ξεχνά τόσο σύντομα. Έχει αποδείξει περίτρανα πως μπορεί να περιθωριοποιεί, να συνθλίβει και να εξαφανίζει «πολιτικά μεγέθη» που την εκμεταλλεύονται, για λόγους απληστίας και συμφέροντος.

 

Και ειδικότερα για ακόμα μια άλλη αξιοπρόσεχτη ομάδα ανθρώπων, που σήμερα το παίζουν «μωρές παρθένες», άμεμπτοι, άσπιλοι και αμόλυντοι, βρεθήκαν από την πρώτη στιγμή παρόντες συντείνοντας και δημιουργώντας το σαθρό οικοδόμημα, σαν πρωταρχικοί στυλοβάτες της σημερινής διοικητικής ομάδας διάλυσης του Δήμου και για λόγους που ποτέ δεν εξήγησαν, σήμερα λιθοβολούν το αρχικό κατασκεύασμα, προδομένοι από την επιλογή τους…

Αυτή είναι μια άλλη κουβέντα όμως, που θα αναφερθούμε σε επόμενο κείμενό μας…

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here