ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ… ΓΥΜΝΙΑ, ΠΑΝΙΚΟΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

0
632

Θωμάς Ρούσσης.

Ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού, κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο που διεξήχθη για τον απολογισμό της καταστροφικής πυρκαγιάς σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Αφίδνες, τα δικά του στοιχεία που περισυνέλλεξε το επίμαχο τριήμερο που κατακάηκαν οι παραπάνω περιοχές. Από τις πρώτες στιγμές της φωτιάς, βρέθηκε κοντά στις απειλούμενες μέχρι τότε περιοχές με την ομάδα του, προσπαθώντας να προσφέρει τα ελάχιστα στους ανθρώπους της πυρόσβεσης, τόσο σε φαρμακευτικό υλικό, όσο και σε προμήθειες σε τροφή και νερό.

 

 

 

 

 

Με ήπιο και μεστό λόγο, επισήμανε τις σοβαρότατες παραλήψεις που παρατήρησε στο μέτωπο της φωτιάς, ειδικότερα όσων αφορούσε την έλλειψη του νερού τις καίριες στιγμές της μάχης. Οι εθελοντές δασοπυροσβέστες κινδυνέψαν πραγματικά όταν έμειναν από νερό βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο τις ζωές τους και όταν έφτασαν στο σημείο να περιμένουν για ώρες την ανατροφοδότηση των οχημάτων τους με το πολύτιμο νερό. Καμία γεννήτρια (από τις ελάχιστες που υπήρξαν) δεν δούλεψε στην ώρα της, οι κρουνοί παρέμεναν άδειοι και η τροφοδοσία των οχημάτων με υδροφόρες ήταν προβληματική από την πρώτη στιγμή.

 

 

 

 

9(ΕΝΝΕΑ) απευθείας αναθέσεις ποσού 350.000ε πληρωθήκαν από τους Δημότες του Ωρωπού για καθαρισμούς δασικών δρόμων και διανοίξεις ζωνών πυροπροστασίας που κανένας ακόμα δεν έχει ανακαλύψει. Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως οι αναθέσεις παρέμειναν στα χαρτιά και τα χρήματα διατεθήκαν για άλλους σκοπούς!

Το αντλιοστάσιο Γ, τέθηκε εκτός λειτουργίας. Εφόσον είχε μετατραπεί σε αποθηκευτικό χώρο(Χριστουγεννιάτικα και Πασχαλινά λαμπιόνια) που αποτέλεσαν προσάναμμα στην φωτιά που επεκτάθηκε και κατέκαψε τον ηλεκτρολογικό πίνακα. Τέθηκε εκτός λειτουργίας και κανείς δεν κατάφερε να τον αποκαταστήσει, αφήνοντας μια τεράστια περιοχή εκτός νερού, τις κρίσιμες στιγμές…

Απίστευτα πράγματα!..

 

 

 

Το σχέδιο ΙΟΛΑΟΣ που παρουσιάστηκε με πομπώδεις και εντυπωσιακές αναρτήσεις από το Γραφείο Δημάρχου, απέτυχε παταγωδώς! Καμία μέριμνα, καμία πρόνοια, κανένας προγραμματισμός, κανένα αποτέλεσμα!

Μια απευθείας ανάθεση 25.000ε για την αγορά 80 πυροσβεστικών κρουνών, μετά το καταστροφικό συμβάν(την ημέρα του συμβουλίου), προξένησε εύλογες απορίες, αναζητώντας τους πραγματικούς λόγους. Όλα κατόπιν εορτής…

Αποδείξατε πως ήσασταν σε μεγάλο πανικό, εσείς και τα στελέχη σας όπου κινηθήκατε χωρίς σχέδιο, χωρίς σωτήριες πρωτοβουλίες, χωρίς καμία συνεννόηση. Τρομοκρατημένοι, συρόσασταν από τις εξελίξεις, χωρίς να δώσετε λύσεις σε κανένα πρόβλημα που πρόκυπτε(κλειστό Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, μετακινήσεις ευπαθών ομάδων, βιαστικές εντολές εκκενώσεων των κατοίκων, αδυναμία τροφοδοσίας των εθελοντικών ομάδων με νερό) σε ένα απίστευτο αλαλούμ ασυνεννοησίας και πανικού. Τραγικός απολογισμός…100 σπίτια καήκαν ολοσχερώς ή μερικώς και σήμερα θρηνούμε δυο ανθρώπινες ζωές.

 

 

 

 

 

Η επόμενη ημέρα, είναι σημαντική για τους πληγέντες κατοίκους που πρέπει να στηριχτούν με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, αλλά και την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα, με τα έργα απορροής και συγκράτησης των όμβριων υδάτων, να μην είναι απλά  απαραίτητα, αλλά επιβεβλημένα. Τα πλημμυρικά φαινόμενα που τυχόν θα δημιουργηθούν, θα είναι καταστροφικότερα.

Η στήριξη των εθελοντικών ομάδων ΠΡΕΠΕΙ να είναι το κύριο μέλημα του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα πρέπει να ικανοποιήσουν κάθε αίτημά τους σε εξοπλισμούς και παροχή υλικοτεχνικού υλικού. Ήταν, είναι και θα παραμένουν οι μοναδικοί που μπορούν να προσφέρουν σε έκτακτες καταστάσεις κινδύνου, μακριά από πολιτικά παιχνίδια, μικρό ηρωισμούς από πολιτικούς ηγεμονίσκους και διάφορους επικίνδυνους «πολιτικούς γίγαντες» που εμφανίζονται κατά καιρούς δίχως να έχουν την παραμικρή γνώση για το αντικείμενο της Πολιτικής Προστασίας.

 

 

 

 

Οι σημερινοί, έχουν απομονωθεί ήδη από τις τοπικές κοινωνίες, καθώς μετά την σωρεία των λαθών τους, δεν νοιώθουν καν την ανάγκη, αλλά και την ευθιξία να ζητήσουν συγνώμη για το μέγεθος της καταστροφής που προξένησαν.

Τα αποτελέσματα των άστοχων ενεργειών τους βρίσκονται εκεί να θυμίζουν την τραγικότητα των επιλογών και των ενεργειών τους…

 

Παρακολουθήστε το ΒΙΝΤΕΟ:

https://fb.watch/7zvVqtUHjX/

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here