ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ-ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ-ΑΠΟΨΙΛΩΣΕΙΣ δασικών και αγροτικών δρόμων και κοινοχρήστων χώρων… ΥΨΟΥΣ 350.000ε

0
745

Σε μια σοβαρότατη καταγγελία προέβη ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο που διεξήχθη σχετικά με τον απολογισμό της καταστροφικής πυρκαγιάς σε Αφίδνες και Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Η Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με την ΔΙΑΥΓΕΙΑ, έχει προχωρήσει σε 9(ΕΝΝΕΑ) απευθείας αναθέσεις συνολικού ποσού 350.000ε, σχεδόν των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου μας.

Το παράδοξο σε αυτήν την υπόθεση, δεν είναι ότι τα χρήματα δοθήκαν σε εργολάβους της αρεσκείας της Δημοτικής Αρχής, ακόμα και με έκπτωση 0%…!!!(το είδαμε και αυτό), χωρίς να προβούν στην διενέργεια ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού όπου θα εξασφάλιζαν ένα σοβαρό ποσοστό έκπτωσης καθώς και την σοβαρότητα της ανάληψης οποιασδήποτε ευθύνης σε περίπτωση μη καλής εκτέλεσης του έργου, αλλά πληροφορηθήκαμε πως κάποιοι δρόμοι δεν καθαρίστηκαν και δεν διανοίχτηκαν, ποτέ…

Για τις αποδείξεις των σοβαρότατων αυτών καταγγελιών, ο κ. Θωμάς Ρούσσης, ζήτησε την δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής ελέγχου από συμβούλους για την καταμέτρηση και την επίβλεψη των δρόμων.

Απάντηση δεν δόθηκε στο αίτημα του κ. Ρούσση, καθώς το κύκλωμα «έπεσε» λόγω του προχωρημένου της ώρας ξαφνικά και έτσι ελπίζουμε να ικανοποιηθεί το αίτημα στο επόμενο συμβούλιο.

Ερευνώντας την ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Δήμου Ωρωπού, βρήκαμε τις 9 απευθείας αναθέσεις των 350.000ε, που είναι οι παρακάτω:

  1. ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ – ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ-ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΛΑΔΙΩΝ Κ.Τ.Λ. ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ».

               ΠΟΣΟ: 51.000Ε        έκπτωση 1%      Ανάθεση: 27/7

  1. «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΥΛΩΝΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΑΜΟΥ»

ΠΟΣΟ: 25.000           ΕΚΠΤΩΣΗ 0%      Ανάθεση:  31/5

  1. «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΕ ΚΑΛΑΜΟΥ.»

ΠΟΣΟ: 25.000           ΕΚΠΤΩΣΗ 0%         Ανάθεση: 9/8

  1. «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Δ.Ε ΩΡΩΠΙΩΝ.»

ΠΟΣΟ: 25.000           ΕΚΠΤΩΣΗ 0%           Ανάθεση: 12/8

  1. «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΥΛΩΝΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ»

ΠΟΣΟ: 25.000            ΕΚΠΤΩΣΗ 0%           Ανάθεση: 27/5

  1. «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΥΛΩΝΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΦΙΔΝΩΝ»

ΠΟΣΟ: 25.000           ΕΚΠΤΩΣΗ 0%         Ανάθεση: 31/5

  1. «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙΟΥ» ΠΟΣΟ: 25.000 ΕΚΠΤΩΣΗ 0%        Ανάθεση: 31/5
  2. «Καθαρισμοί Αγροτικών και Δασικών δρόμων για λόγους πυροπροστασίας της Κοινότητας Μαρκοπούλου.»

ΠΟΣΟ: 25.000            ΕΚΠΤΩΣΗ 0%           Ανάθεση: 30/7

  1. «Κατεπείγουσα απομάκρυνση πεσμένων – σπασμένων δένδρων, κλαδιών και λοιπών εύφλεκτων υλικών μετά την καταστροφική Θεομηνία «ΜΗΔΕΙΑ»

ΠΟΣΟ: 120.000          ΕΚΠΤΩΣΗ 1%             Ανάθεση: 15/7 

Αυτά τα χρήματα πληρωθήκαν στα πλαίσια της προστασίας των Δασικών και Αγροτικών περιοχών του Δήμου μας, από πυρκαγιές και καταστροφές, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2021. Κατά πόσο απέδωσαν αυτές οι εργασίες και η αποτελεσματικότητά τους, τις αντιλαμβανόμαστε όλοι μας  μετά τα τραγικά αποτελέσματα των γεγονότων που πρόσφατα ζήσαμε. Ελπίζουμε να ήταν και τα τελευταία συμβάντα στον Δήμο μας, περιμένοντας τα αποτελέσματα των ερευνών της διαπαραταξιακής επιτροπής.

Ευελπιστούμε στην αναθεώρηση του σκεπτικού της Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Αρχής για την επόμενη χρονιά, με πραγματική συμμετοχή των εθελοντικών ομάδων, τόσο σε επίπεδο τεχνογνωσίας, αλλά και σε επαρκή κάλυψη των τεράστιων αναγκών τους. Θεωρούμε πως το ποσό των 500.000Ε περίπου, που διατέθηκαν για την θωράκιση του δασικού πλούτου της περιοχής μας φέτος, ήταν παντελώς άστοχα, κρίνοντας τα αποτελέσματα. Ο επανασχεδιασμός, οι σοβαρές προτάσεις από σοβαρούς ανθρώπους αλλά και πραγματικούς γνώστες του αντικειμένου, καθώς και η υλοποίηση καίριων και χρόνιων αιτημάτων για την καταστολή σοβαρών φαινομένων, είναι το κλειδί για την επίτευξη ελάχιστων απωλειών.

Η προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής μας, αλλά και οι χιλιάδες περιουσίες που βρίσκονται εκτεθειμένες στις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας, θα πρέπει να αποτελέσει το κύριο μέλημα κάθε Δημοτικής Αρχής. Το κυριότερο είναι η διαχείριση να γίνεται από ανθρώπους που θα μπορούν να αντιμετωπίζουν σοβαρές κρίσεις με αρωγούς στελέχη διεκδικητικά να μπορούν να υλοποιούν τα αυτονόητα.

Οποιαδήποτε ανάληψη από  πρόσωπα-στελέχη, που επιλέγονται για ιδιοτελείς και μικροπολιτικούς σκοπούς, θα αποτελούν τροχοπέδη για κάθε σοβαρή αντιμετώπιση…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here