Τα τραγικά λάθη… συνεχίζονται

0
678

Η «μονταζιέρα» του Γραφείου Τύπου του Δήμου Ωρωπού, συνεχίζει με σθένος να προσπαθεί να υπερασπιστεί “τα έργα και τις ημέρες της Δημοτικής Αρχής” και των υπευθύνων στελεχών της, σε ότι αφορά τις ενέργειες που έγιναν το τριήμερο των καταστροφικών πυρκαγιών.

Ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης κ. Λίτσας Κωνσταντίνος, με ιδιαίτερο στόμφο με ρόλο πρωταγωνιστή σε δυο ΒΙΝΤΕΟ, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να καλύψει παράλληλα τον συνεργάτη του Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας κ. Δήμα Γιάννη και να πείσει τους δεκάδες των συνδημοτών μας πως όλα έγιναν τέλεια!..

Τα κουφάρια των 100 οικιών που καήκαν στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και τα χιλιάδες δένδρα που καταστράφηκαν μαζί με την εξαιρετική ομορφιά της ευρύτερης περιοχής, δεν πείθουν κανένα… Φοβόμαστε πραγματικά το ενδεχόμενο, να βγουν να ανακοινώσουν πως είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις επερχόμενες βροχές που θα πλήξουν την περιοχή, όπως έκαναν κατά την αντιπυρική περίοδο όπου «για πρώτη φορά θωράκισαν αντιπυρικά την περιοχή, με πρωτοπόρα σχέδια, ΙΟΛΑΟΣ-ΔΡΥΑΔΕΣ, και άλλα αντίστοιχα», με τα γνωστά αποτελέσματα…

Θα πνιγούμε ζωντανοί!…

Σε κανένα ΒΙΝΤΕΟ δεν είδαμε όμως τις παρακάτω εικόνες που περιγράψαμε σε προηγούμενο κείμενο μας «… Το αντλιοστάσιο Α, τέθηκε εκτός λειτουργίας. Εφόσον είχε μετατραπεί σε αποθηκευτικό χώρο(Χριστουγεννιάτικα και Πασχαλινά λαμπιόνια) που αποτέλεσαν προσάναμμα στην φωτιά που επεκτάθηκε και κατέκαψε τον ηλεκτρολογικό πίνακα. Τέθηκε εκτός λειτουργίας και κανείς δεν κατάφερε να τον αποκαταστήσει, αφήνοντας μια τεράστια περιοχή εκτός νερού, τις κρίσιμες στιγμές…Απίστευτα πράγματα!..”)

Από ανακοίνωση του ΣΔΙΠ στις 3 Αυγούστου 2018 «…Επ’ ευκαιρία των επισκευών, χρήσιμη και σκόπιμη θα ήταν η απομάκρυνση από τον χώρο του πίνακα λειτουργίας του αντλιοστασίου, όλων των υλικών που βρίσκονται εκεί και είναι άσχετα με τη χρήση του χώρου…»   Επί 3 χρόνια δεν έπεσε “πενιά” μέχρι που κάηκε τον Αύγουστο 2021 και μαζί του και η ΙΠ με τις Αφίδνες…

Δεν πείθουν κανέναν! Τα σχόλια που αναρτούν οι αγανακτισμένοι συνδημότες μας (όσα αφήνουν να δημοσιευτούν), είναι χαρακτηριστικά. Για την επιστολή του Πολιτικού Προϊσταμένου της Πολιτικής Προστασίας κ. Δήμα Γιάννη, ούτε λόγος. Δεν ξέρουμε ποιος τον συμβούλεψε και τον βοήθησε να συντάξει αυτή την επιστολή, αλλά είναι το εξοργιστικότερο κείμενο που διαβάσαμε αυτές τις ημέρες.  Συνεχίζει την αλαζονική στάση του, δίχως να τον διακρίνει ίχνος ευθιξίας, δυσκολευόμενος να  αντιληφθεί την σημερινή κατάσταση που έχουν εισέρθει εκατοντάδες συμπολίτες μας.

Την αγωνία για την επόμενη ημέρα, τους φόβους για μια νέα καταστροφή μετρά τις πρώτες βροχοπτώσεις, την ανάκτηση της καθημερινότητας μέσα στα αποκαΐδια και την καταστροφή κόπων μιας ζωής.

Δεν έφταιξαν στο παραμικρό!

Οι προηγούμενοι δεν κατάφεραν να κάνουν τα πρέποντα…

Όσο συνεχίζουν αυτή την επικοινωνιακή τακτική, τόσο θυμώνουν τους συνδημότες μας. Με ανούσιες και άστοχες αναρτήσεις, δεν μπορούν να πείσουν κανένα!

Η επόμενη ημέρα, είναι μπροστά. Θα πρέπει να ενσκήψουν συνολικά στα χρόνια προβλήματα της περιοχής. Είναι μια λαμπρή ευκαιρία να μπορέσουν, μετά από δυο χρόνια διοίκησης, να συνεργαστούν με όλους τους τοπικούς φορείς, ανθρώπους που ζουν καθημερινά τον τόπο τους και κυρίως να αναγνωρίσουν πραγματικά τις εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας, σαν τους μοναδικούς που γνωρίζουν τα θέματα της πρόληψης. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά μόλις χθες, απουσίαζαν όλοι οι εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων από την επίσκεψη του Υπουργού κ. Πέτσα, στην περιοχή. Κανένας δεν τους ειδοποίησε και θεωρούμε βέβαιο πως η τεχνογνωσία αλλά και η πραγματική ανάλυση των γεγονότων έλλειψε, μεταφέροντας λάθος ή ελλιπή στοιχεία στην κεντρική κυβέρνηση.

Τα λάθη συνεχίζονται δυστυχώς και ο χρόνος είναι ανύπαρκτος έως μηδενικός…

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here