ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των ΚΑΤΟΙΚΩΝ στις ΑΦΙΔΝΕΣ με θέματα τον τραγικό απολογισμό, αλλά και τις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ενέργειες των επομένων ημερών…

0
648

Πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αφιδνών με θέμα τον απολογισμό(εν μέρει) των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών, αλλά κυριότερα τις διαδικασίες και ενέργειες που πραγματοποιούνται από την Δημοτική Αρχή, σχετικά με την επόμενη ημέρα. Η αγωνία για την διαχείριση της καταστροφής και τα απαραίτητα εγγειοβελτιωτικά έργα που πρέπει να κατασκευαστούν στις πληγείσες περιοχές, είναι το κύριο μέλημα των κατοίκων, καθώς οι πρώτες βροχοπτώσεις μοιάζουν να απειλούν εκ νέου για μια ολοκληρωτική πλέον καταστροφή.

 

 

 

 

Την πρωτοβουλία και οργάνωση της συγκέντρωσης των κατοίκων, ανέλαβε ο Προέδρος του Τοπικού Συμβουλίου, ο οποίος θεώρησε περιττό να καλέσει τους αρχηγούς των παρατάξεων, προκειμένου να παραστούν και να εκφράσουν τις απόψεις τους, ή τουλάχιστον να μεταφέρουν την συζήτηση που διεξήχθη στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, με το ίδιο θέμα.

Τουναντίον, κάλεσε τον Δήμαρχο Ωρωπού, ο οποίος έλαμψε δια της απουσίας του, αλλά εκπροσωπήθηκε από τον Υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας κ. Δήμα Ιωάννη και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Λίτσα Κωνσταντίνο.

 

 

 

 

 

 

Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να παραστούμε και να εξασφαλίσουμε τα ανάλογα ΒΙΝΤΕΟ, αλλά ευελπιστούμε στην δημοσίευση μέρους της συζήτησης που καλύφτηκε από συνάδελφο.

Το πολυγραφότατο Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού, δεν νοιώθει καμία ανάγκη να αναφερθεί στην χθεσινή συγκέντρωση(μέχρι στιγμής), ούτε να προκρίνει τον νέο τηλεοπτικό αστέρα της Δημοτικής Αρχής κ. Λίτσα Κωνσταντίνο με νέο ΒΙΝΤΕΟ, που να προσπαθεί να δικαιολογεί την αρίστη λειτουργία της ομάδας διοίκησης, καθώς και τις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ, που έπρεπε να είχαν ήδη δρομολογηθεί.

 

 

 

 

Χαρακτηριστική ανάρτηση κατοίκου της περιοχής που παρακολούθησε την χθεσινή συγκέντρωση, παρουσιάζουμε παρακάτω και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του…

 

Ο χρήστης Giouli Kretsi αισθάνεται μπουχτισμένη στην τοποθεσία Ιπποκράτειος Πολιτεία – Αγία Τριάδα Αφιδνών.

 «… Εν κατακλείδι, στην χθεσινή ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις Αφίδνες για τις καταστροφές που υπέστησαν οι Αφίδνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία και Δροσοπηγή, αυτό που εξέλαβα ως δημότης είναι η απουσία του δήμου, της περιφέρειας, του κράτους. Έχουν περάσει τόσες εβδομάδες μετά την καταστροφική πυρκαγιά κι όλοι κάνουν την πάπια. Οι εργασίες για τα αντιπλημμυρικά έργα έχουν ρυθμό χελώνας, με τις πρώτες βροχές θα μας πάρουν παραμάζωμα οι τόνοι νερού, τα φερτά υλικά, τα βράχια, θα θρηνήσουμε θύματα & θα υποστούμε δεύτερη καταστροφή , αποκάλυψη. Όλοι εσείς που ασχολείστε με τα κοινά , αν δεν έχετε τα κότσια , και γίνεστε γλύφτες για προσωπικό όφελος να πάτε στο πυρ το εξώτερον. Τόσα χρόνια κατέχουν θέσεις οι ανίκανοι, δουλικοί, υποτακτικοί. Πότε θα σας ξεράσει το σύστημα; Ποτέ! Γιατί εμείς σας δίνουμε το δικαίωμα να μας ” πηδάτε”…»

Θα επανέλθουμε με νεότερα, σύντομα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here