Απροσδιόριστες ενέργειες στελεχών δίχως ίχνος αισθητικής, προσβάλουν την μνήμη του Μίκη και την ιστορικής σημασίας συναυλία στις Φυλακές Ωρωπού.

0
445

Θέλοντας να αναφερθούμε στην μεγάλη και ιστορικής σημασίας συναυλία που έγινε την προηγουμένη εβδομάδα στις Φυλακές του Δήμου Ωρωπού, εις μνήμην του παγκόσμιου Μίκη Θεοδωράκη.

Ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό γεγονός από τα ελάχιστα που έγιναν σε όλη την Ελλάδα, λόγω των περιορισμών του κορονοϊού και της πανδημίας. Με μεγάλη συγκίνηση και μετά την πρόσφατη φυγή του μεγάλου μας δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη, οι πολίτες του τόπου μας αγκάλιασαν με απόλυτο σεβασμό την συναυλία και στήριξαν με την παρουσία τους την κατά γενική ομολογία επιτυχημένη συναυλία.

Το δυστυχές γεγονός του θανάτου του μεγάλου μουσουργού μας και η τεράστια απώλειά του, επανέφεραν το θέμα της δημιουργίας του Μουσείου Δημοκρατίας στον χώρο των παλαιών φυλακών και μάλιστα αφιερωμένο στην μνήμη και το έργο του.

Μια λαμπρή ευκαιρία για τον τόπο μας που σηματοδοτήθηκε με τον θάνατο του εθνικού μας δημιουργού, που επιβάλλει την επίσπευση των διαδικασιών, αλλά και την σωστή διαχείριση των ενεργειών που είδη έχουν ξεκινήσει, όταν εξαγγέλθηκαν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού, σχεδόν πριν ένα χρόνο. Ένα όραμα δεκαετιών για χιλιάδες πολίτες, συνδημότες μας, αλλά και ανθρώπους που διετέλεσαν στις Δημοτικές Αρχές του τόπου μας και συνέβαλλαν ο καθένας με οποιαδήποτε προσπάθεια, αφού αποτέλεσε διαχρονικά ένα όραμα δημιουργίας τους.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού ενημέρωσε μέσω δελτίων τύπου κατά το παρελθόν, αλλά και τελευταίως με την ομιλία του που άνοιξε την συναυλία, πως το ποσό μελέτης και κατασκευής των  6.700.000ε, θα διατεθεί για την δημιουργία του πολιτιστικού κέντρου και την ανάδειξη των Παλαιών Φυλακών του Ωρωπού σε μνημείο παγκοσμίου φήμης εγνωσμένης αξίας στο όνομα του Μίκη. Μια κίνηση που θα μπορέσει να αποτελέσει προμετωπίδα για μια οργανωμένη προσπάθεια τουριστικής προβολής της περιοχής μας, εκτινάσσοντας την επισκεψημότητα στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας.

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως αυτό το σημαντικό έργο, θα αποτελέσει πόλο έλξης για χιλιάδες συμπολίτες μας, που θα θελήσουν να επισκεφτούν και να γνωρίσουν πτυχές της νεότερης μεταπολιτευτικής ιστορίας της πατρίδας μας…

Μιλώντας όμως για σωστή διαχείριση, πέφτουμε πάλι επάνω στα στελέχη της σημερινής δημοτικής αρχής, δηλαδή των ανθρώπων που θα χρειαστεί να πάρουν καίριες αποφάσεις για την στήριξη και την ομαλή μετάβαση σε μια διαμορφωθείσα πόλη που να μπορεί να υποδεχθεί τον όγκο των επισκεπτών. Δηλαδή για ανθρώπους με γνώση, εμπειρία, τεχνογνωσία και κυρίως με όραμα, που με τις απαραίτητες διεργασίες και  μεθόδους θα αποδώσουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Επειδή λοιπόν όλοι μας κρινόμαστε και ιδιαίτερα οι άνθρωποι που σήμερα καλούνται να διαχειριστούν τον κοινό μας βίο, με μεγάλη θλίψη διαπιστώνουμε την ανεπάρκεια αλλά και το έλλειμα των ικανοτήτων κορυφαίων στελεχών της δημοτικής μας αρχής.

Ο δήμος Ωρωπού υπήρξε συν διοργανωτής της όλης εκδήλωσης. Η Περιφέρεια Αττικής ανέλαβε και εξασφάλισε την συναυλία στον τόπο μας, καλύπτοντας οικονομικά το κόστος της. Όλα τα υπόλοιπα, αφορούσαν τον Δήμο Ωρωπού και τα Νομικά του Πρόσωπα που εξασφάλισαν τις ανάλογες απαιτούμενες συμπληρωματικές δαπάνες.

 

 

 

 

Ερχόμαστε λοιπόν στις σκέψεις και το όραμα κάποιων στελεχών της Δημοτικής Αρχής και συγκεκριμένα των προέδρων του ΝΠΔΔ και ΚΕΔΩ. Υπήρξε τόσος ο ενθουσιασμός τους και η ανάγκη τους να προσφέρουν τα μέγιστα στην εκδήλωση για την μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, που πλαισίωσαν το πέρας της εκδήλωσης με πρόγραμμα βεγγαλικών και μάλιστα μεγάλης διάρκειας και έντασης. Υπήρξε τόση η χαρά τους, που το πανηγύρισαν με τον πλέον εμφαντικό τρόπο.

Τρομερά αρνητικές κριτικές συνέλεξαν οι πράξεις αυτές, που ξένισαν και παραξένεψαν τόσο τους παριστάμενους, όσο και το σύνολο των ενδιαφερομένων που παρακολουθήσαν από το διαδίκτυο και τα μέσα ενημέρωσης την εκδήλωση. Κανένας δεν κατάλαβε τον λόγο του πανηγυρικού τέλους με τα εκατοντάδες βεγγαλικά να φωτίζουν τον ουρανό του Ωρωπού, σε μια μέρα πένθους και παγκόσμιας θλίψης.

Παντελώς άστοχη και άκυρη χαρακτηρίστηκε αυτή η κίνηση από το σύνολο όλων των ανθρώπων που ενημερώθηκαν και παρακολουθήσαν από κοντά τα δρώμενα.  Τεράστιο έλλειμα και καμία εμπιστοσύνη για ανθρώπους που μπερδεύουν τα πανηγύρια με τελετές μνήμης και απόδοσης σεβασμού σε ιδιαίτερα σημαντικά πρόσωπα της χώρας μας.

Αυτοί οι άνθρωποι καλούνται να διδάξουν πολιτισμό στον Δήμο μας και να διαγράψουν το πολιτιστικό αποτύπωμα του τόπου μας για την επόμενη ημέρα.

Σταματούμε εδώ, μην θέλοντας να επισκιάσουμε το σοβαρότατο αυτό πολιτιστικό γεγονός στον τόπο μας. Είναι κρίμα πραγματικά τέτοια γεγονότα να αμαυρώνονται από ενέργειες ανίκανων και ανάξιων ανθρώπων-στελεχών, με ακατάλληλες και ανεκδιήγητες πράξεις.

Ας ελπίσουμε πως η αποστολή τους θα τελειώσει εδώ, δίχως να μας βάλουν στην βάσανο της άκομψης αισθητικής τους και της απροσδιόριστης και αποκρουστικής κρίσης τους…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here