Επικίνδυνοι πολιτικοί ελιγμοί…

0
525

Μας είναι εξαιρετικά λυπηρό, να προσπαθούμε να γράφουμε και να κρίνουμε πράξεις  ανθρώπων που μας είναι εξαιρετικά συμπαθείς. Για ανθρώπους που γνωρίσαμε μέσω της εκλογικής διαδικασίας προ διετίας και κατάφεραν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον μας, τόσο σε προσωπικό επίπεδο με την ποιότητα του χαρακτήρα τους, αλλά και την ξεκάθαρη ματιά που προσέγγιζαν τα τεράστια προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο Ωρωπού, διαχρονικά.

Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που μας έπεισαν πως υπάρχει ακόμα ασίγαστο πάθος στην νέα γενιά των ανθρώπων που επιλέγουν να εμπλακούν με τα κοινά του τόπου τους για να καταφέρουν να προσδώσουν χαμένες αξίες και νέο ήθος στον πολιτικό κόσμο της περιοχής μας, μακριά από συμψηφισμούς, ιδιοτελή συμφέροντα, την λελογισμένη ορθότητα και τον πολιτικό ευπρεπισμό.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά διαψευστήκαμε!

Η τελευταία ενέργεια του Δημοτικού Συμβούλου κ.Σαμπάνη Χρήστου, να προσχωρήσει στην ομάδα των διοικούντων και του σημερινού Δημάρχου, αποδεικνύει πως το χειραγωγούμενο πολιτικό σύστημα της περιοχής μας είναι πανίσχυρο και διαχρονικό. Ακόμα μια φορά διαπιστώνουμε πως το έλλειμα στο πολιτικό ήθος των ανθρώπων που επιλέγουν να εκτίθενται στα κοινά του τόπου μας, είναι ανύπαρκτο και ασύμβατο με τα όσα οι ίδιοι επιλέγουν να προκρίνουν στα πρώτα τους βήματα, εκμαιεύοντας τις ψήφους των συμπολιτών τους.

Διαβάζοντας το κείμενο υπαναχώρησης του ιδίου που ομιλεί για αυταπάρνηση, πάθος και αρχές, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την παρεμβατική του ομιλία στο προ διετίας περίπου Δημοτικό Συμβούλιο κατά το οποίο συγκρούστηκε έντονα με τους σημερινούς του συνεργάτες, όταν επιβληθήκαν οι υπέρογκες αυξήσεις στα τέλη υδρεύσεις και ειδικότερα στην Ενότητα του Αυλώνα που διαμένει ο ίδιος και ο κύριος όγκος των ανθρώπων που τον εξέλεξαν. Τον θυμόμαστε να λογοκρίνει έντονα τον σημερινό Δήμαρχο και να αναδεικνύει τον παράφορο διπλασιασμό των τελών που καταχρεώνουν σήμερα, εκατοντάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά του Αυλώνα.

Τι άλλαξε άραγε σήμερα, μόλις ένα χρόνο μετά και ο επικεφαλής του Δήμου Ωρωπού ασκεί «συνεπή, αποφασιστική και καθόλα αποτελεσματική διοίκηση, που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και λύνει προβλήματα στην περιοχή?..»,όπως ο ίδιος αναφέρει?…

Στην καμία των περιπτώσεων δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε πως η ομολογουμένως «βιαστική» αυτή κίνηση, δεν έχει να κάνει με τις επικείμενες «κρίσεις» του Δημάρχου Ωρωπού κατά το τέλος της πρώτης διετίας και την αντικατάσταση των Αντιδημάρχων με νέα, πιθανώς στελέχη. Είναι αδιανόητο για ένα νέο πρόσωπο στην ομάδα διοίκησης, με διαδρομή μόλις ολίγων ημέρων, να «στεφθεί» με τα οφίτσια του Αντιδημάρχου με αυξημένα προνόμια και υποχρεώσεις, σε μια ομάδα που ακόμα δεν γνωρίζει.

Κανένα περιθώριο δεν θα μπορεί να υπάρξει πλέον για εκατοντάδες ψηφοφόρων αλλά και πολιτών πως μοναδικός στόχος και σκοπός υπήρξε εξ αρχής η ιδιοτέλεια και ο τακτικισμός και ειδικότερα στις συνθήκες και τους κανονισμούς που διέπουν το σημερινό συμβούλιο με τις εύθραυστες ισορροπίες. Θα έχουμε κάθε δικαίωμα να ομιλούμε για  φαινόμενα  πολιτικής κατολίσθησης, έλλειψης ήθους, μηδενισμό κάθε πολιτικής ηθικής και αρετής, που ασφαλώς δεν είναι τωρινό φαινόμενο, αλλά μια κάκιστη συνέχεια στην ιστορία του τόπου μας με στελέχη που υπερπηδούν από συνδυασμό σε συνδυασμό κάθε φορά, με μοναδικό γνώμονα το προσωπικό και μόνο συμφέρον. Ένας ιδιότυπος  πολιτικός αμοραλισμός που κυριαρχεί, έναντι παγίων αρχών και αξιών στον όμορφο τόπο μας, που τον έχει οδηγήσει στο απόλυτο τίποτα, στην σημερινή χαοτική βαλτώδη κατάσταση που ζουν οι συμπολίτες μας, στην ανικανότητα να αναπτυχθεί και να ανθίσει επιτέλους αυτή η όμορφη περιοχή.

Εμφαντική απογοήτευση για άλλη μια φορά και μάλιστα από τα υγιέστερα κομμάτια της κοινωνίας μας. Από νέους, ελπιδοφόρους ανθρώπους που «τόλμησαν» να εκτεθούν σε δύσκολες συνθήκες, που ανέλαβαν το βάρος να μεταφέρουν απόψεις εκατοντάδων συνδημοτών τους στο μέγιστο διαλογικό όργανο του τόπου μας, που οραματιστήκαν μια κοινωνία συγκρούσεων με το παλιό και το κατεστημένο, φέρνοντας την άνοιξη και ανοίγοντας νέους δρόμους στην ανάπτυξη και την πρόοδο.

Και όλα αυτά, μέχρι χθες.

Μέχρι να γίνουν πιστευτοί στους εκατοντάδες ανθρώπους που πίστεψαν το όραμά τους, που τους ακολούθησαν, που συγκρούστηκαν μέσα στις οικογένειές τους με το παλιό και το στάσιμο, για να παρακολουθούν σήμερα αποσβολωμένοι, αυτές τις εξελίξεις.

Καμία ελπίδα, δυστυχώς, για τον τόπο μας!

Ακόμα μια φορά μια από τα ίδια, αποδεικνύεται πως η «πολιτική» όπως κάποιοι την αντιλαμβάνονται, συγκρινόμενη με το ήθος, χαρακτηρίζεται από μια δική της ηθική, από ένα δικό της ήθος, που ξεφεύγει από λογική και πάρα πολύ συχνά από το μέτρο και την αξιοπρέπεια. Πρόκειται για ένα ήθος που ο καθένας μετρά με το δικό του «ηθόμετρο», επειδή στην επιδίωξη για την κατάκτηση της εξουσίας αλλά και την παραμονή σ’ αυτήν πολιτικά ανδρείκελα δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσον και κάθε τρόπο, αδιαφορώντας για το κατά πόσο είναι ηθικό, πόσο δηλαδή είναι συμβατό με την αξιοπρέπεια τόσο των ίδιων των ατόμων, όσο και των πολιτών. Η πολιτική στο τόπο μας, είναι συνυφασμένη με την ιδιοτέλεια και με τον ανταγωνισμό.

Και όταν υπάρχουν αυτά τα δυο, τότε το ήθος είτε παραμερίζεται, είτε χρησιμοποιείται εντελώς προσχηματικά, μέχρι την επίτευξη του κεντρικού σκοπού.

Καλή επιτυχία, στα νέα σου καθήκοντα…

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here