Σοβαρή καταγγελία, που χρήζει διερεύνησης…

0
671

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου Καπανδριτίου, κ. Φώτη Χρυσούλα.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟ…

Ο κ. Χρυσούλας, γνωρίζοντας πολύ καλά το θέμα, αφού εργάστηκε σαν Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κατά την περίοδο που «φιλοξενήθηκε» στην ομάδα διοίκησης, ισχυρίζεται ξεκάθαρα την ξεκάθαρη υπέρβαση των όρων διακήρυξης του έργου και την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, με αλόγιστες δαπάνες, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται.

Δεν έχουμε την δυνατότητα βέβαια να ερευνήσουμε και να αναδείξουμε τις πραγματικές διαστάσεις του όλου θέματος, όπως οι συνάδελφοι της ιστοσελίδας OROPOSVOICE, που σε κείμενό τους προσπαθώντας να υπερασπιστούν την Δημοτική Αρχή, ισχυρίζονται πως όλα έγιναν και κατασκευάστηκαν με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές.

 

 

 

 

Πολλές φωτογραφίες που προμηθευτήκαν από το γραφείο δημάρχου και όρους της διακήρυξης που μόνο οι εντολείς μπορούσαν να έχουν(Δημοτική Αρχή), αποφαίνονται για το εξαιρετικό και καθόλα νόμιμο κατασκευαστικό έργο επισημαίνοντας  «…αντίθετα μάλιστα το διασφαλίζουν και εξασφαλίζουν την άμεμπτη και πεντακάθαρη κατασκευή του…»

 

Μια απορία μονάχα θα διατυπώσουμε…

Γιατί το έργο κατασκευάστηκε με την διαδικασία ακόμα μιας απευθείας ανάθεσης και ποσοστό έκπτωσης μόλις 15%…? Ανάλογης φύσης κατασκευαστικά έργα στην επικράτεια, εξασφαλίζουν εκπτώσεις 50-60%, όταν τηρείται η διαδικασία των ανοικτών δημοσίων διαγωνισμών. Μια ματιά στο ΚΗΜΔΗΣ  (Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων), λύνει κάθε απορία ενδιαφερόμενου πολίτη. Με την πρόφαση του κατεπείγοντος, συχνή και συνεχή πλέον τακτική της Δημοτικής Αρχής, άλλο ένα έργο κατασκευάστηκε με όρους ΜΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΕΣ για τον Δήμο Ωρωπού.

 

 

 

 

 

 

Αυτά προς το παρών. Θα ερευνήσουμε το θέμα και σύντομα θα επανέλθουμε.

Ακολουθεί η ανάρτηση-καταγγελία του κ. Χρυσούλα Φώτη.

«… Με αίσθημα ευθύνης και διακατεχόμενο, διαχρονικά, από την αρχή της διαφάνειας και της αλήθειας, απέναντι στους συμπολίτες μου, που με τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και την προστασία του δημόσιου χρήματος, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, κατήγγειλα την υπέρβαση του έργου με τίτλο « Άμεση εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης του οδικού δικτύου στην περιοχή ΜΕΤΟΧΙ –ΡΗ»

 Όπως είναι γνωστό ο δρόμος αυτός έχει υποστεί κατολισθήσεις και καταστροφές. Ως αντιδήμαρχος έθεσα ως προτεραιότητα την άμεση αποκατάστασή του, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της περιοχής. Σύμφωνα με προσωπική μου εκτίμηση, ως μηχανικός, το ύψος της δαπάνης αποκατάστασης δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 40-50 χιλιάδες ευρώ. Η Δημοτική Αρχή του κ. Γιασημάκη μετά την αποχώρησή μου από τη θέση του Αντιδημάρχου, συνέταξε μελέτη, όπου το ύψος της δαπάνης αποκατάσταση του δρόμου ανέρχεται σε 200 χιλιάδες ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την μελέτη μόνο η φωτεινή σήμανση της περιοχής ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 10597 χιλιάδες ευρώ.

 Προσωπικά εκτιμώ ότι το κόστος της αποκατάστασης, σύμφωνα με τη μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ωρωπού, είναι υπερβολική και, ενδεχομένως, να εξυπηρετεί άλλους σκοπούς. Άλλωστε η υπέρβαση αγγίζει το 300% της δικής μου τεχνικής εκτίμησης.

Με βάση τα παραπάνω δηλώνω ότι είμαι υπέρμαχος της εκτέλεσης του έργου αλλά δεν πρόκειται να αποδεχτώ τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος και να ψηφίσω πράξεις οι οποίες αντιβαίνουν στις αρχές μου για να εξυπηρετήσω, τυχόν, κρυφές ανάγκες της Δημοτικής Αρχής. Να ξοδευτούν χρήματα τα οποία, εάν υπάρχουν στα ταμεία του Δήμου, θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν άλλες επείγουσες ανάγκες της Δ.Ε. Καπανδριτίου..»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here