Τέλη φιλοξενίας διαμενόντων στις δομές της Μαλακάσας.

0
757

Ποιοι Δήμοι λαμβάνουν από το ενιαίο τέλος για τις μονάδες προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών

 

 

 

 

 

 

Την καθιερωμένη τακτική επιχορήγηση, έλαβε ο Δήμος Ωρωπού για το 2ο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τις υπηρεσίες που προσέφερε στις δομές προσφύγων και Μεταναστών της Μαλακάσας, με τις υπηρεσίες του. Όπως βλέπουμε παρακάτω, το ποσό των 115.197ε, εισέρευσαν στο ταμείο του Δήμου σύμφωνα με τον φιλοξενούμενο πληθυσμό που καταγράφετε από την ΕΛΣΤΑΤ μηνιαίως και αφορά 2800 περίπου διαμένοντες κατά μέσο όρο. Αυτό είναι το αντίτιμο της μηνιαίας φιλοξενίας που παρέχει ο Δήμος Ωρωπού καθώς επίσης και διάφορα αντισταθμιστικά έργα που θα κατασκευαστούν σύντομα στις Ενότητες Μαλακάσας και Αυλώνα και αφορούν αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικές χαρές, οδοποιία και άλλα.

Ίσως η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να είναι η απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών από την περιοχή της Μαλακάσας, όπως μάθαμε από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων και του Δημάρχου Ωρωπού, σε πρόσφατο Δ.Σ. που διεξήχθη προ μηνός περίπου, με το συγκεκριμένο θέμα. Από την άλλη όμως βλέπουμε, αθρόα εισροή πόρων και αντισταθμιστικών ωφελημάτων, που κανένας δεν αρνείται! Η παράδοξη αυτή στάση των διοικούντων, συνεχίζεται έως σήμερα και όλοι μας διαπιστώνουμε πως τίποτα δεν έχει αλλάξει. Δυο χρόνια πέρασαν περίπου από την δημιουργία και της δεύτερης δομής και οι μόνες καταγεγραμμένες αντιδράσεις κατοίκων και διοικούντων, παραμένουν τα δεκάδες έγγραφα διαμαρτυρίας στα αρμόδια υπουργεία και μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Μαλακάσα, με τα γνωστά γεγονότα προπηλάκισης των κατοίκων.

 

Είναι πασιφανές πως το αρμόδιο κράτος κωφεύει και κανείς δεν δείχνει διάθεση να αλλάξει την παρούσα κατάσταση. Είναι άμεση ανάγκη πλέον για δραστικότερα μέτρα και δυναμικές αντιδράσεις, δημοσιοποιώντας τα τεράστια καθημερινά προβλήματα των κατοίκων, στο πανελλήνιο.

Η Μαλακάσα των 500 κατοίκων, είναι ένας πολύ μικρός τόπος, με ελάχιστες υποδομές για να μπορεί να φιλοξενεί εκατοντάδες ανθρώπων. Και αυτό πρέπει να γίνει ευρέως γνωστό…

<<…Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των κ.κ. Θ.Σκυλακάκη και Π.Μηταράκη, που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. Β’ 4867, αποδίδεται το ενιαίο τέλος Β’ τριμήνου 2021 στους Δήμους εντός των διοικητικών ορίων των οποίων λειτουργούν μονάδες προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών, για την αποπληρωμή των οφειλόμενων τελών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και ακίνητης περιουσίας.

Πρόκειται συνολικά για ποσό 1.345.647,01 ευρώ, όπως υπολογίζεται βάσει του αριθμού των διαμενόντων στις εν λόγω μονάδες κατά την τελευταία ημέρα των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2021 σύμφωνα με την παρ.2 του αρ.195 του ν.4662/2020…>>

Αναλύεται ανά Δήμο στους ακόλουθους Πίνακες (παραπάνω)…

 ΣΥΝΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ…:115.197e

ΠΗΓΗ: airetos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here