Η απένταξη ενός μεγάλου έργου!!!

0
395

Άλλο ένα νέο μεγάλο κατόρθωμα της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου κ. Γ. Γιασημάκη, είναι η απένταξη του έργου με τίτλο : «Κατασκευή παραλιακού πεζόδρομου Ν. Παλατίων –Μαρκοπούλου Δήμου Ωρωπού» και κατά συνέπεια, η απώλεια 1.100.000€ !!!

Το έργο αυτό ήταν ενταγμένο στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής και χρηματοδοτούμενο από τον προϋπολογισμό της. Όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ωρωπού, διαλύεται η σύμβαση του έργου και μάλιστα, με υπαιτιότητα του ίδιου του Δήμου, αφού αυτός δεν αποδείχτηκε συνεπής προς τις συμβατικές υποχρεώσεις του. Συγκεκριμένα, γιατί η εργασιομανής Δημοτική Αρχή δεν προχώρησε στις αναγκαίες αδειοδοτήσεις για να εκτελεστεί το έργο. Η ανικανότητα και η ανευθυνότητα των διοικούντων σε όλο τους το μεγαλείο, φαίνεται περίτρανα και σε αυτήν την περίπτωση !

Το εν λόγω έργο μελετήθηκε, εντάχθηκε, χρηματοδοτήθηκε από την δική μας Διοίκηση. Ένα έργο προϋπολογισμού 1.100.000€ για το οποίο υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου μας και της Περιφέρειας Αττικής στις 22 Δεκεμβρίου 2017, έγινε η δημοπράτηση του τον Ιούλιο 2018 παίρνοντας έκπτωση 58,68% και υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση στις 25 Ιουλίου 2019.

Δύο χρόνια μετά, και η Δημοτική Αρχή, όχι μόνο δεν έχει κατορθώσει να εκτελέσει το συγκεκριμένο έργο, αλλά, ούτε καν ένα δικό της έργο, με τις καθυστερήσεις, την ιδιοτέλεια και την έλλειψη γνώσης και οράματος για τον τόπο, με αποκορύφωμα να φτάνει στο σημείο να καταφέρνει την απένταξη μιάς τόσο μεγάλης σύμβασης με την Περιφέρεια, πράγμα άκρως ντροπιαστικό και εξευτελιστικό για οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή τρέφει τον στοιχειώδη σεβασμό στο πρόσωπό της, και κυρίως στους Δημότες της.                            Ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή που θα έπρεπε να έχει, ήδη, τελειώσει, ώστε να απαλλάξει τους κατοίκους από το άγχος της καθημερινής ταλαιπωρίας και ταυτόχρονα της επικινδυνότητας σε ένα κεντρικό οδικό άξονα της πόλης. Ένα έργο που θα άλλαζε την όψη του παραλιακού μετώπου του Δήμου μας.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή αποδεικνύει, με τον πιο εμφατικό τρόπο, την αδυναμία της να προχωρήσει σημαντικά έργα για την περιοχή. Έργα που παραδώσαμε έτοιμα προς εκτέλεση, αλλά απέτυχε παταγωδώς, να εκτελέσει !!!

Δύο χρόνια θητείας και ο απολογισμός του κ. Γιασημάκη είναι ένα καθαρό, στρογγυλό μηδενικό. Ακόμα περιμένουμε να δούμε ένα πραγματικό έργο στην περιοχή μας, που να φέρει αυτούσια την υπογραφή τους. Μια πλήρης απογοήτευση. Καυχιέται σε συνεντεύξεις του, με χαρακτηριστικό το μονόλογο, ότι προχώρησε σε ασφαλτοστρώσεις. Να του θυμίσουμε ότι κι αυτό είναι έργο δικό μας. Έργο της δημοτικής Αρχής «Πρώτα ο Δημότης»…

Με χαρά αναμένουμε τον απολογισμό του για να μας αναφέρει τα δικά μας έργα που εκτελεί και στα οποία αρέσκεται να φωτογραφίζεται .

Πέρα από ατέρμονες συζητήσεις, συσκέψεις, αναθέσεις προς ημετέρους, και ανύπαρκτες εκδηλώσεις – πανηγυράκια που οι πολίτες πληρώνουν τα ηχητικά τους, με δεκάδες χιλιάδες ευρώ, η παρουσία της Δημοτικής Αρχής των Αρίστων του κ. Γιασημάκη, δεν έχει να μας παρουσιάσει, παντελώς τίποτα. Μόνο λόγια, υποσχέσεις και φωτογραφίσεις για τα άλμπουμ του μέλλοντος.

Η Δημοτική Αρχή οδηγεί τον τόπο σε μαρασμό και απαξίωση. Αποδεικνύει ότι δεν είναι μόνο ανίκανη να διοικήσει αλλά και επικίνδυνη για τον τόπο αφήνοντας να πάνε χαμένα έργα εκατομμυρίων ευρώ. Τραγικά ανεύθυνη και εγκληματικά ασυνεπής.

Ειλικρινά ! Δεν περιμέναμε σε καμία περίπτωση να παρεμποδίζουν και να καταργούν τον κόπο προηγουμένων διοικήσεων και μάλιστα για έργα που δέχτηκαν με χαρά οι τοπικές κοινωνίες.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού

«Πρώτα Ο Δημότης »

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here