«Προβλήματα» με ορίζοντα τουλάχιστον 5ετιας… Η ΠΑΠΑΤΖΑ έχει πάρει δραματικές διαστάσεις.

0
360

Με τρία αποκαλυπτικά βίντεο που παρουσιάσαμε τις προηγούμενες ημέρες στο fb(OROPOSNEWS.NET) με τις τοποθετήσεις του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και υπευθύνου για τις ΔΥΟ ΔΟΜΕΣ της Μαλακάσας κ. Λίτσα Κωνσταντίνου, θεωρούμε πως καταγράψαμε επακριβώς τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής για το μέλλον των φιλοξενουμένων των δομών. Είναι βέβαιο πως αυτοί οι άνθρωποι θα παραμείνουν τουλάχιστον για ακόμα 5 χρόνια στον τόπο μας και μάλιστα σε «αναβαθμισμένες δομές» στα πρότυπα αυτών που εγκαινιάσθηκαν τις τελευταίες ημέρες στα ακριτικά νησιά μας.

Εκατομμύρια ευρώ διατίθενται στην χώρα μας για την κατασκευή σύγχρονων στρατοπέδων συγκέντρωσης στα αμερικανικά πρότυπα του Guantánamo (Γκουαντάναμο), με ιδιαίτερη έμφαση στον έλεγχο των πληθυσμών των φιλοξενουμένων αλλά και στην αποτροπή της γκετοποίησης των διαμενόντων. Ένα από αυτά τα «πρότυπα κέντρα» θα κατασκευασθεί και στην Μαλακάσα όπως μαθαίνουμε, καθώς έχουν αδειάσει την μια δομή προσωρινά για να προχωρήσουν στην ανακατασκευή της. Αυτός ήταν και ο λόγος των κινητοποιήσεων των μεταναστών τις προηγούμενες εβδομάδες που έκλειναν και παρακώλυαν την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο προς την Αθήνα. Θεωρούμε πως με τα μικρά μας κείμενα που συνόδευαν τα προηγούμενα βίντεο, αποδώσαμε επακριβώς τόσο την κατάσταση που επικρατεί στις δομές σήμερα, αλλά και τις πραγματικές προθέσεις της Δημοτικής Αρχής. Χαρακτηριστικότερο όλων είναι η «απομαγνητοφώνηση» που προσπαθήσαμε να κάνουμε, του τελευταίου βίντεο που παρουσιάσαμε, όπου σε έντονο και θυμωμένο ύφος ο κ. Λίτσας Κωνσταντίνος, προσπαθεί να απαντήσει στις καταγγελίες του κ.Καμπιώτη…

“…Εδώ δεν υπάρχει ΠΑΠΑΤΖΑ!

Εδώ καταστρέφονται ζωές!…”(ΛΙΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ)

Διάλογοι και συμπεράσματα που προκύπτουν από τις τοποθετήσεις του κ. Λίτσα Κωνσταντίνου, κατά το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και την παρέμβαση του ιδίου για το θέμα των δομών στην Μαλακάσα. Στο ΒΙΝΤΕΟ που παρακολουθήσαμε αποτυπώνεται η απάντηση προς τον κ.Καμπιώτη Διονύση, αλλά και οι απόψεις του για την κατάσταση που έχει σήμερα διαμορφωθεί. Εάν κάποιος λογικός από όλους εμάς, μπορεί να διαμορφώσει άποψη και να συμπεράνει σχετικά με τις πραγματικές διαθέσεις τόσο του ιδίου, όσο και της Δημοτικής Αρχής που υπηρετεί, είναι πραγματικά αδύνατο!

Ωστόσο ο διάλογος είναι αποκαλυπτικός…

 

«…Δεν ξέρω ποιοι τους ενημερώσανε….» το βέβαιο είναι πως έχουν τις ίδιες πηγές ενημέρωσης που έχετε και εσείς κ. Λίτσα Κωνσταντίνε και μάλιστα λιγότερο έγκυρες εφόσον δεν είναι δέκτες από την «πηγή» όπως εσείς και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής που υπηρετείται και είσθε μέλος της!

«…Δεν βλέπω το κακό να πάνε να εργαστούν κάποιοι που θίγονται..!

Τουλάχιστον όσο υπάρχει αυτό το χάλι, να έχουν κερδίσει κάτι…»

Ακούσαμε από τον Αντιδήμαρχο να λέει, θεωρώντας εντελώς φυσιολογικό να προσλαμβάνονται άτομα από την περιοχή μας και μάλιστα με συμβάσεις 5ετους διάρκειας!Αλήθεια τώρα, αυτή δεν είναι η συγκλονιστική παραδοχή πως για τα επόμενα 5χρονια οι ΔΥΟ ΔΟΜΕΣ στην Μαλακάσα θα βρίσκονται εκεί και θα έχουμε τα ίδια, εάν όχι και χειροτέρα προβλήματα από σήμερα?..

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακούστε τώρα: «…Δεν κάνω θεατρινισμούς…», «…Εγώ δεν ήμουν στο λιμάνι να περιμένω τα τρένα(εννοώντας το πολεμικό πλοίο από τα ακριτικά νησιά με τους μετανάστες)…..!!!»

(Ψέματα!… εκεί ήταν όπως βλέπετε στις φωτο!!!)

Δηλαδή, όσοι ήταν στο Πορθμείο της Σκάλας Ωρωπού(Δήμαρχος και Δημοτική Αρχή) περιμένοντας να αντιδράσουν και να αποτρέψουν  την απόβαση των Μεταναστών, έκαναν ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΥΣ!!!… Όπως και αποδείχτηκε τελικά καθώς οι φιλοξενούμενοι ήρθαν οδικώς στις δομές την ίδια ώρα, χωρίς καμία αντίδραση!…

«…Με χτυπάγανε τα ΜΑΤ και η «αλητεία» του κυρίου Μηταράκη…» (αυτό είναι αλήθεια!)

«…Εγώ δεν ψήφησα ποτέ να έρθουν αυτοί εδώ…» και έχει απόλυτο δίκιο καθώς τότε κατά την ψηφοφορία στο Δ.Σ. για την αποδοχή των πρώτων Σύριων προσφύγων στο στρατόπεδο της Μαλακάσας, δεν ήταν Δημοτικός Σύμβουλος. Τότε όμως, ο σημερινός Δήμαρχος και τα στελέχη του συμφωνούσαν και ταυτίζονταν απόλυτα με την απόφαση του Δ.Σ. εγκρίνοντας την φιλοξενία τους. Όταν στην συνέχεια ακολούθησε την σημερινή ομάδα διοίκησης, δεν αποδέχονταν ΑΜΕΣΑ τις όποιες αποφάσεις του επικεφαλής του? Ότι χρησιμοποιήθηκε προεκλογικά στις «πληγείσες περιοχές» από τον ίδιο αλλά και τους συνεργάτες του και εργαλειοποιήθηκε με μια απίστευτη ρητορική και παραχολογία δημιουργώντας ψευδείς εντυπώσεις, δεν θα το μάθουμε ποτέ! Το γνωρίζουν όμως οι άνθρωποι που τους άκουσαν, τους πίστεψαν και τους ψήφησαν και σήμερα είναι λάβρος, απέναντι τους!

Η αλήθεια είναι πως καμία ουσιαστική παρέμβαση δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρις αυτήν την ώρα. Τουναντίον αντιλαμβανόμαστε πως η σημερινή κατάσταση βολεύει απίστευτα τους διοικούντες που παραμένουν τα «καλά και υπάκουα παιδιά» της κυβέρνησης, που ανταποδίδει στο έπακρο την καλή τους πρόθεση.

«Το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο…»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here