Έργα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ… ανάπτυξης! Εν τω μεταξύ, σε όμορους Δήμους με τον δικό μας, συμβαίνουν και αυτά!

0
302

Όχι, ο Δήμος Ωρωπού δεν χωράει σε αυτούς τους σχεδιασμούς, διότι η μόνη προτεραιότητα είναι η «φύλαξη» και η «ανθρώπινη διαμονή» των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στις ΔΥΟ ΔΟΜΕΣ της Μαλακάσας.

Επίσης, μπορούμε να «πανηγυρίζουμε» για το σχέδιο του Μαρκοπούλου, που έτυχε να «σκάσει» στα χέρια τους μετά από 25 χρόνια και να αλληλοσυγχαιρόμαστε στα Δημοτικά Συμβούλια, λες και κάποιος από την σημερινή δημοτική αρχή ή των πολιτικών προϊσταμένων της τεχνικής μας υπηρεσίας, προσέφεραν το παραμικρό στο μακρύ αυτό ταξίδι…(προκαλούμε να δημοσιεύσουν ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ με τις υπογραφές τους!!!)

Ένα ταξίδι(20ετιας) που θα ακολουθήσουν τα Τοπικά Ρυμοτομικά του Δημαρχείου, του σχολείου των Αφιδνών και του Πολιτιστικού του Κέντρου, καθώς και του parking, που επίσης διαφημίζετε τις μέρες μας από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής…(κάποια στιγμή όμως θα γίνουν)…

 Κατά τα άλλα, όλα θα ξεχαστούν από τον Χριστουγεννιάτικο εορταστικό διάκοσμο, με το «γεφυράκι των αναστεναγμών» να προσπαθεί να σηκώσει για άλλη μια χρονιά την ανυπαρξία της διοίκησης…

 Ο χρήστης Χρηστος Παππους  (1 Δεκεμβρίου στις 6:00 μ.μ.)

 Προγραμματική σύμβαση με το Υπουργό Περιβάλλοντος για την εκτέλεση μελετών και έργων 8,57 εκατ. Ευρώ στην Πάρνηθα υπέγραψε ο Δήμαρχος Φυλής

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο την προστασία, αναβάθμιση και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος σε δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις του Δήμου Φυλής υπέγραψε, το πρωί της Τετάρτης 1ης Δεκεμβρίου 2021, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) Κώστα Σκρέκα, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Η σύμβαση προβλέπει τη σύνταξη μελετών και την εκτέλεση έργων, συνολικού προϋπολογισμού 8,57 εκατ. Ευρώ, που αποβλέπουν:

1… Στην αντιπυρική προστασία με τη βελτίωση των δασικών δρόμων, του δικτύου υδροδότησης των επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών μέσων, την πύκνωση των πυροφυλακείων και τη χρήση νέων τεχνολογιών.

2… Στην απομάκρυνση των μπάζων, των απορριμμάτων και των ξερών δέντρων από το δάσος, στην αξιοποίηση των ξερών ξύλων, στη δεντροφύτευση στα σημεία που χρειάζεται και στην μετατροπή του πυροφυλακείου στην Πηγή Φυλής σε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

3…Στη συντήρηση και τη δημιουργία νέων χώρων αναψυχής στο βουνό, στη συντήρηση των μονοπατιών, στην κατασκευή πέτρινων βρυσών, στην τοποθέτηση πινακίδων με πληροφορίες στην είσοδο του δάσους και σε κεντρικά σημεία του και στη δημιουργία εφαρμογών για την ψηφιακή διευκόλυνση των επισκεπτών.

Την ικανοποίησή του για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης εξέφρασε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. « Η Προγραμματική Σύμβαση προστατεύει τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας και τις δασικές εκτάσεις του Δήμου Φυλής. Προστατεύει, αναβαθμίζει και αναδεικνύει την πολύτιμη, για όλο το Λεκανοπέδιο χλωρίδα και πανίδα του δάσους. Παράλληλα, στηρίζει την Πάρνηθα ως αναπτυξιακή προτεραιότητα του Δήμου Φυλής, ενισχύοντας την επισκεψιμότητα της περιοχής. Ευχαριστώ τον Υπουργό Κωνσταντίνο Σκρέκα που με την υπογραφή της σύμβασης έδειξε το έμπρακτο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και του ίδιου για το σημαντικότερο πνεύμονα πρασίνου της Αττικής», τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here