Οι πολιτικές διώξεις, δεν έπαψαν ποτέ να υπάρχουν!

0
325

Δυο χρόνια έχουν περάσει από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής αρχής και ακόμα κάποιοι αρνούνται να αποδεχτούν την λαϊκή προτίμηση και την εκτίμηση που χαίρουν κάποιοι εκλεγμένοι στα χωριά τους. Τρανταχτό παράδειγμα, τα όσα συμβαίνουν στην τοπική κοινωνία του Καπανδριτίου και συγκεκριμένα στον ακήρυχτο πόλεμο που έχει εξαπολύσει ο νέος Αντιδήμαρχος κ.Ντάσης Μιχάλης προς την Πρόεδρο και τα Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου. Δεν έπαψε λεπτό από την αρχή της θητείας του, με αήθης και ανάρμοστες συμπεριφορές να προσπαθεί να υποσκελίζει το έργο, αλλά και να παρακωλύει τις υποχρεώσεις της Προέδρου της τοπικής κοινότητας, αποκλείοντάς την από τον νόμιμα παραχωρημένο χώρο που προβλέπεται, προκειμένου να ασκεί τις υποχρεώσεις της έναντι της τοπικής κοινωνίας.

Είναι αδιανόητες οι εικόνες που λαμβάνουμε κατά καιρούς από την ενότητα του Καπανδριτίου οπού αντιλαμβανόμαστε πως τελικά, το πρόβλημα του Αντιδημάρχου δεν αφορά μόνο τα κόμπλεξ κατωτερότητας που ίσως τον διακατέχουν, αλλά είναι βαθύτερα και πρέπει να τα αναζητήσουμε με ψυχιατρικούς όρους…

Ντροπή και μόνο ντροπή που κυρίως σκιάζει τον ίδιο τον Δήμαρχο Ωρωπού και τα ελάχιστα λογικά σκεπτόμενα στελέχη του, που ακόμα και σήμερα επιτρέπουν τέτοιες κατάπτυστες, και απρεπείς συμπεριφορές…

 

Ακολουθεί η ανάρτηση της κ.Ντάση

 Πολιτικός «Πολιτισμός» … λέγεται!

«…Την Παρασκευή 26/11 βρεθήκαμε με μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Καπανδριτίου, στη νόμιμα παραχωρημένη αποθήκη (την οποία και μετατρέψαμε σε γραφείο με ιδία εργασία και κόστος), με σκοπό να αποκαταστήσουμε το χώρο, μετά την νεροποντή.

Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η πόρτα που επικοινωνεί με τον βοηθητικό αποθηκευτικό χώρο της κοινότητας δεν άνοιγε.

Ήταν ερμητικά σφραγισμένη με μεντεσέδες (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες) με ένα ψυγείο μπροστά, όπως επιβεβαιώθηκε την Δευτέρα 29/11.

Ο βοηθητικός χώρος της αποθήκης, χρησιμοποιούταν έως τώρα, ως ο χώρος πρόσβασης και επικοινωνίας της Προέδρου με τις λοιπές υπηρεσίες της Κοινότητας (αλληλογραφία ,έγγραφα, αποφάσεις συμβουλίου) και ως αποθηκευτικός χώρος του γραφείου.

 

 

 

 

 

 

Για άλλη μια φορά, γίναμε θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου, παιγμένο από τον Αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Ντάση. Προφανώς, δεν του αρκούσε ότι στο πρόσφατο παρελθόν άλλαξε την κλειδαριά του γραφείου μας παράνομα και καταχρηστικά, με σκοπό να μας αποκλείσει την είσοδο. Δεν του αρκούσε επίσης, ότι το Συμβούλιο της Κοινότητάς μας, αναγκάστηκε να απευθυνθεί και να προβεί σε αλλεπάλληλες ενέργειες, για να φτάσει να μας παραχωρηθεί αυτός ο χώρος με εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών.

Προφανώς επιδεικτικά, αγνοεί το πιο σημαντικό:

Ότι το Συμβούλιο της Κοινότητας είναι εκλεγμένο νόμιμα και άμεσα από τους δημότες και η θέση της Προέδρου και των Μελών είναι ορισμένη από τη λαϊκή βούληση και δεν εξαρτάται, όπως η θέση του Αντιδημάρχου, από μια απόφαση Δημάρχου. Πραγματικά λυπηρό και άξιο απορίας: τι σας ωθεί σ αυτή τη συμπεριφορά, κ. Αντιδήμαρχε;..

 

Αυτή η εκδικητικότητα, το μίσος, η μικροπρεπής συμπεριφορά, η πολιτική μανία καταδίωξης σε τι θα σας ωφελήσει προσωπικά ή ποιον θα ωφελήσει; Τον τόπο μας;

Από τι ακριβώς και από ποιους απειλείστε;

Από το νόμιμα εκλεγμένο Συμβούλιο της Κοινότητας Καπανδριτίου;

Ασχοληθείτε εποικοδομητικά και αποτελεσματικά με τα προβλήματα του τόπου μας κι αφήστε την εμμονή σας με τα κλειδιά και τις πόρτες και ποιους τρόπους θα βρείτε να μας παραγκωνίσετε.

Σας υποβάλλαμε ολοκληρωμένη πρόταση με την συμμετοχή ομάδων και συλλόγων για τη διοργάνωση χριστουγεννιάτικων πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως ορίζει ο Νόμος.

Καμία απάντηση στα συνεχόμενα αιτήματα μας… Αντιθέτως, η πλήρης απαξίωση…

Η συμπεριφορά σας αυτή, δεν σας τιμά και προσβάλει τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Να ξέρετε, ότι δεν σκοπεύαμε να «κλέψουμε» κάτι από την αίγλη και την εξουσία σας. Ο καθένας από εμάς έχει δώσει δείγματα γραφής στον τόπο και ως τούτου δεν μας διακατέχει ματαιοδοξία. Οι «πράξεις μας», όμως, είναι αυτές που μας χαρακτηρίζουν και μας αυτοπροσδιορίζουν.

Και ως γνωστό: «Η προσβολή δεν προσβάλει τον αποδέκτη, αλλά τον αποστολέα».

Η Κοινότητα δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και η ευγένεια και ο σεβασμός είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να μας διέπουν.

Είναι πολύ μακριά από τη λογική και τις αρχές μας τέτοιου είδους συμπεριφορές και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, αδυνατούμε να μπούμε στη διαδικασία κατανόησης των ενεργειών σας, που μόνο ντροπή και θλίψη προκαλούν.

Συνεχίστε έτσι …»

Καλές γιορτές.

Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Καπανδριτίου

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here