Ενεργειακή Αναβάθμιση Ηλεκτροφωτισμού. Δελτίο Τύπου 11.12.2021

0
285

Οι ανακολουθίες του κ. Γιασημάκη δεν έχουν τελειωμό. Αποδεικνύουν περίτρανα τη φαυλότητα της πολιτικής του και τη διαχρονική αναξιοπιστία λόγων και πράξεών του.

Ο άνθρωπος που, ως αντιπολίτευση, ήταν διαπρύσιος αρνητής κάθε εξελικτικής διαδικασίας στον Δήμο μας, έρχεται τώρα να πράξει ακριβώς αυτό το οποίο με σθένος ο ίδιος και η παράταξή του αρνιόταν, πεισματικά, το 2017, τότε που η δική μας Δημαρχιακή Αρχή, είχε φέρει προς συζήτηση, στο Δημοτικό Συμβούλιο, την ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού.

Επιτακτικά, τότε, ζητούσε είτε να προχωρήσει το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού ιδίοις πόροις, πράγμα αδύνατο, είτε ο Δήμος να καταφύγει στη λύση του δανείου, από τις συστημικές τράπεζες ή το ταμείο παρακαταθηκών, με ασύμφορο επιτόκιο, που κυμαίνονταν από 3,5% έως 6,%, είτε μέσω εξειδικευμένου προγράμματος (Jessica) το οποίο αδυνατούσε να χρηματοδοτήσει το συγκεκριμένο έργο.

Τότε, η ιδιωτικοποίηση ήταν μονόδρομος.

Ουσιαστικά και ξεκάθαρα, ο κ. Γιασημάκης μας κατέκρινε πως υποθηκεύουμε το μέλλον του Δήμου. Μας κατηγορούσε ότι ξεπουλάμε σε ιδιώτες – εργολάβους τα έσοδα του Δήμου και ότι έρχονται δυσβάσταχτα χαράτσια για τους πολίτες. Ειπώθηκαν τότε πολλά ευτράπελα από τον κ. Γιασημάκη και την παράταξή του με τις προσφιλείς τους λέξεις «βίτσια, πανηγύρια» κ.λπ. που θα ήταν φαιδρό και ασόβαρο ακόμα και να τα αναφέρουμε.

Σήμερα, ως Δήμαρχος, μόλις τέσσερα χρόνια μετά, ο κ. Γιασημάκης, προφανώς άργησε αλλά συνδέθηκε με την σκληρή πραγματικότητα. Είδε το φως το αληθινό. Άλλαξε ρότα. Εγκατέλειψε την κόσμο της ουτοπίας. Έγινε θιασώτης της ρεαλιστικής πολιτικής. Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία. Έστω και αργά αντιλήφθηκε ότι εμείς είχαμε σωστή πολιτική, πρόγραμμα και στόχους τους οποίους, σήμερα, αναγκάζεται να ακολουθήσει, καθώς ο ίδιος και η Δημοτική Αρχή του, δεν διαθέτουν προσανατολισμό για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.

Την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, ψήφισε, fasttrack, στην Οικονομική Επιτροπή (και όχι στο ανώτατο αποφασιστικό όργανο που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο) την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, παραχωρώντας τον σε εργολάβο ιδιώτη, για δώδεκα χρόνια. Οδηγεί τον Δήμο σε οικονομικό αδιέξοδο με τις σπατάλες, τις αναθέσεις και τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς.

Θα πρέπει όμως να θυμίσουμε πως εμείς τηρήσαμε διαδικασίες ανοικτών διαλόγων στα Δημοτικά Συμβούλια και ακούσαμε κάθε άποψη στελέχους της κοινωνίας μας, που είχε άποψη για το θέμα.

Ο κ. Γιασημάκης, όχι μόνο προσπαθεί να αποτρέψει κάθε προσπάθεια ενημέρωσης και πραγματικής γνώσης του εγχειρήματος στους απλούς πολίτες, αλλά παρακωλύει – αποκρύπτει ακόμα και από τους συνάδελφους στελέχη της Δημοτικής του ομάδας τους τρόπους και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Απόδειξη η πλήρη άγνοια που εξέφρασαν δυο Αντιδήμαρχοι του στο τελευταίο συμβούλιο, που δήλωσαν παντελή άγνοια ενημέρωσης.

Ερωτάμε, λοιπόν, τον κ Γιασημάκη: Γιατί το 2017 είχε άλλη άποψη και δεν ψήφισε ποτέ τη δική μας πρόταση; Τι άλλαξε και σήμερα προχωράτε σε αυτό που αρνηθήκατε σθεναρά να ψηφίσετε τότε; Τότε ήταν ξεπούλημα και σήμερα η παραχώρηση είναι ευεργεσία; Τότε θα έμπαιναν δυσβάσταχτα χαράτσια στους πολίτες και σήμερα θα είναι θείο δώρο που η τιμή της ηλεκτρικής μονάδας είναι στα ύψη;

Κύριε Γιασημάκη κατανοούμε ότι τελείτε εν συγχύσει ιδεολογική, πολιτική και διαχειριστική. Οι πολίτες σας έχουν καταλάβει. Σας έμαθαν. Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι επί πέντε χρόνια, ως αντιπολίτευση παίζατε ένα άθλιο σε βάρος του Δήμου θέατρο για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Ενώ τώρα, ως Δημοτική Αρχή, πράττετε ακριβώς ότι μετά βδελυγμίας απορρίπτατε.

Έστω και τώρα, παραδεχθείτε το λάθος σας και τη ζημιά που κάνατε στον Δήμο και ζητήστε μια συγγνώμη. Είναι το λιγότερο που έχετε να κάνετε για να μην χάσετε, εντελώς, όση αξιοπιστία και αξιοπρέπεια σας έχει απομείνει.

Εμείς, η παράταξη «Πρώτα ο Δημότης», με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνδημότες μας, παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας για την ανάγκη ενεργειακής αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου. Η μόνη διαφορά είναι ότι σήμερα κ. Γιασημάκη το έργο μπορεί να χρηματοδοτηθεί άνετα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Κάτι που δεν θέλετε να κάνετε και για τον λόγο αυτό καταφεύγετε στον ιδιώτη εργολάβο.

Τότε εμείς δεν είχαμε αυτό το εργαλείο χρηματοδότησης και ήμασταν αναγκασμένοι να οδηγηθούμε στον μονόδρομο αυτό, τώρα που εσείς έχετε αυτή τη δυνατότητα χρηματοδότησης, γιατί δεν την εκμεταλλεύεστε αφού ήταν και η αρχική σας θέση;;;

Είναι σίγουρο πως οι Δημότες ξέρουν γιατί το κάνετε αυτό… Τα πάντα βλέπουν το φως της ημέρας.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού

«Πρώτα Ο Δημότης»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here