Καθρεφτάκια στους ιθαγενείς…

0
366

Τον φωτισμό του κύριου οδικού άξονα μεταξύ Σκάλας Ωρωπού και Εθνικής οδού, μέσω Μαλακάσας, ανακοίνωσε στο χθεσινό Δ.Σ. ο Δήμαρχος Ωρωπού κ.Γιασημάκης. Ενα έργο 700.000ε που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης, του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, του κ.Μηταράκη και της κυβέρνησης που εκπροσωπεί…

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που αποφάσισαν να «στοιβάξουν» πάνω από 4.000 ψυχές κατά καιρούς, προσφύγων και μεταναστών στον τόπο μας, πάντα με την σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Αρχής και ειδικότερα για την δεύτερη δομή, που δημιουργήθηκε κατά την θητεία των σημερινών διοικούντων.

Ακόμα ένα ανταποδοτικό έργο στα «καλά παιδιά» της διοίκησης, που δεν έχουν προβάλλει καμία ουσιαστική αντίσταση, πέραν κάποιων κούφιων αντιπερισπασμών και τηλεοπτικών σόου, πάντα για λαϊκή κατανάλωση.

Περιγράφοντας το χθεσινό «πανηγυρικό» δελτίο τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου, κρατάμε κάποιες σοβαρές επισημάνσεις, όπως: «…ώστε να μπορέσουν οι οδηγοί, οι επισκέπτες και οι δημότες μας να οδηγούν με ασφάλεια και να μην οδηγούν στο σκοτάδι. Αυτά πρέπει να αλλάξουν. Και αυτή η δημοτική αρχή διεκδικεί και πετυχαίνει πολλά. Εξασφαλίζει χρηματοδοτήσεις και πετυχαίνει πολλά…»

Αλήθεια, ποιους επισκέπτες προσδοκά η Δημοτική Αρχή στις περιοχές μας, είναι απορίας άξιον. Ο τόπος μας έχει πάψει προ πολλού να είναι προορισμός, όταν καθημερινά «βομβαρδίζεται» από αρνητική ειδησεογραφία με μετανάστες και τις συνθήκες που ζουν αυτοί οι άνθρωποι. Παραβατικότητα στο μέγιστο με φθορές, κλοπές, και αξιόποινες πράξεις του ποινικού μας κώδικα, αφορά την καθημερινότητα των κάτοικων της περιοχής της Μαλακάσας.

Η μονή αντίδραση από τους σημερινούς διοικούντες προς τους κυβερνώντες είναι κάποιες σκόρπιες κραυγές, που πλέον δεν πείθουν κανένα. Σε άριστη και αγαστή συνεργασία δημιουργούν από κοινού μια νέα φυλακή(τύπου Γκουαντάναμο), όπου ήδη προσλαμβάνονται στελέχη 5ετους εργασιακής απασχόλησης, για παροχή διαφόρων υπηρεσιών.

Μια απίστευτη «φάμπρικα» με συμμετέχοντες όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους της Διοίκησης, που «σφάζονται» μεταξύ τους για το ποιος θα διορίσει-συστήσει περισσότερους, αποκομίζοντας τα μέγιστα πολιτικά οφέλη. Οι θέσεις ξεπερνούν τις 100 και ίσως τις 150!..

Φανταστείτε λοιπόν τι γίνεται.

Κατά τα άλλα, οφείλουμε να δώσουμε τα εύσημα, σε αυτήν την Δημοτική Αρχή καθώς όλοι οι προκάτοχοί τους οραματιστήκαν μια επαρκή και ασφαλής οδική αρτηρία, που οδηγεί στην πρωτεύουσα, άλλα κανένας δεν κατάφερε να υλοποιήσει…

 

 

 

 

 

Βλέπετε, οι «ευκαιρίες» και οι «χρήσιμοι», δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Σήμερα υπάρχουν σε μεγάλη πλειοψηφία και μάλιστα με κορυφαία στελέχη που κατάγονται από εκεί και δεν προβάλλουν την παραμικρή αντίσταση!..

Κλείνοντας, για να συνδέσουμε τα γραφόμενα μας, με το σκεπτικό του Δημάρχου και της σημερινής διαμορφωθείσας κατάστασης, παραθέτουμε σημερινές δηλώσεις του από την επίσκεψη του Υπουργού Μηταράκη στην Μαλακάσα, όπου και παρευρέθηκε: «…Ζητάμε από την Πολιτεία και τον Υπουργό τη σταδιακή απομάκρυνση των μεταναστών και κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον να κλείσουν και οι δομές. Η δομή της Μαλακάσας έχει μία ιδιαιτερότητα που δημιουργεί και ένα μεγάλο πρόβλημα. Βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό της Μαλακάσας. Είναι στα 500 μέτρα και δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα. Αυτό είναι που δημιουργεί το πρόβλημα….»

Τα χέρια όμως παραμένουν ανοικτά και απλωμένα, για να δέχονται κάθε είδους πολιτικά ανταλλάγματα. Και εμείς εδώ να προσδοκάμε την ανάπτυξη του τόπου μας και την επαναφορά του «όμορφου ορεινού, παραδοσιακού χαρακτήρα» της Μαλακάσας, όπως περιέγραψε κάποτε ο Αντιδήμαρχος Μαλακάσας κ. Λίτσας Κωνσταντίνος.

Σήμερα?…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here